18. SSW: Det 18. uge af graviditeten

I det 18. SSW kan ses de første tegn på brystvorter på huden af ​​din baby. Tilgangen af ​​en lille Bäuchleins er synlig for dig.

Dit fordøjelsessystem går vanvittigt i det 18. SSW og du lider af forstoppelse? Med sunde opskrifter især for gravide Du sætter din fordøjelse tilbage på sporet.

18. SSW: Ultrasonic din baby i det 18. uge af graviditeten

Hvis du hineinhorchst dybt inde i dig, kan du i det 18. SSW kan allerede mærke det første bud føtal bevægelse - især hvis du allerede forventer dit andet barn. I det 18. SSW formularen på dit barn kan ses mælkekirtler og de første tegn på brystvorterne på huden af ​​brystet af dit barn. Hvis du forventer en pige, har hendes æggestokke udviklet og vil nu have omkring fem millioner æg i æggestokkene.

Der er dog kun være omkring en million æg ved fødslen. Jo ældre din datter bliver, jo færre æg stadig være til rådighed - med 17 år siden, en ung kvinde kun omkring 200.000 æg i deres æggestokke. På trods af den gradvise vækst, lederen din baby vokser stadig omkring en tredjedel af den samlede højde. Dit barn er i det 18. SSW 12.5 centimeter høj og 150 gram og kan stadig bevæge sig godt. Her navlestrengen ikke generer, at nogle gange ombrydes rundt i kroppen - de føtale bevægelser gå alligevel.

Ultralyd i det 18. uge af graviditeten.
Display godt forberedt til din baby

En baby er glad og grinerDu forventer en baby og du slipper en flere og flere ting, som du stadig har brug for? Bare oprette din personlige Amazon Baby ønskeliste og tilføje alle tilføje dine ønskede produkter.

Din krop i det 18. SSW

At halvdelen af ​​graviditeten er nået snart viser sig på vægten gevinst og også til din voksende mave. Kanten af ​​livmoderen gradvist nærmer sig i det 18. SSW navlen, så dit barn får nok plads til hans gymnastik. Hvis du allerede har født til verden, du føler ofte allerede i denne uge den første føtal bevægelse. Men mange første gang mødre kan føle en flagrende eller svag rysten overalt i underlivet. Nogle gange er der også en fornemmelse af, at små luftbobler stiger til bugvæggen og kildre.

Men bare rolig, hvis du endnu ikke har planlagt nye følelser i underlivet mærkbar - til 22 uger, kan det tage. Højre spark eller puffer derefter følte stærkt af 24. og 25. SSW rundt. Og din partner kan derefter kontakte barnet, når små hænder eller fødder, er tydeligt åbenbaret gennem bugvæggen. Må ikke blive overrasket, hvis du verspürst den første flagren én gang eller to gange om dagen. Dette er normalt, behøver du ikke føler alle bevægelser barnet ligeligt.

1. uge

1. uge

udvikling
Den første dag i graviditeten er den første dag i den sidste periode. Denne gang er kendt for de fleste kvinder, befrugtningsøjeblikket normalt ikke. Op til befrugte det dog stadig tager derfor du er strengt taget i de første to SSW heller ikke rigtig "gravid".

2. uge

2. uge

udvikling
I den anden uge efter din menstruation er din livmoder
slim klar aufzu- et befrugtet æg
tage. Den ægcelle modnes på dette tidspunkt for ægløsning. Det kan lyde paradoksalt, men nu er det ideelle tidspunkt at blive gravid.

3. uge

3. uge

udvikling
Den ægget er befrugtet, når en sædcelle trænger ind i ægget revnet. Den køn dit barn står allerede fast. Ca. 30 timer efter befrugtningen, ægget begynder at dele sig og migrere mod livmoderen. 10 dage efter samleje en morgenmad test er mulig.

4. uge

4. uge

udvikling
De æg implantater sig i livmoderslimhinden. Det er allerede leveret via chorion, den senere moderkagen, med næringsstoffer fra dit blod.

5. uge

5. uge

baby
Størrelse: 0,5 til 1,0 mm

udvikling
Hjertet af embryo antyder allerede. De vigtigste organer begynder at vokse, ligesom arm og ben knopper, hvorfra man kan udvikle lemmerne. Nu, en graviditetstest er muligt.

6. uge

6. uge

baby
Størrelse 1 til 3 mm

udvikling
Livmoderen vokser og har nu nået på størrelse med en mandarin. Embryoet er nu anerkendt som en krum form. Dine hormon niveauer stige massivt i den tid. Din krop ændrer sig. Giv din tid til denne ændring.

7. uge

7. uge

baby
Størrelse: 2,5 til 7 mm

udvikling
Fingre og tæer på embryoet dannelse. Hjertet er fortsat med at udvikle og foreslå dobbelt så hurtigt som din. På en ultralyd billede Dit barn er nu synlig.

8. uge

8. uge

baby
Størrelse: 9 til 16 mm

udvikling
Dit barn får et ansigt: det forårsagede øje, øjenlåg, næse. Desuden det indre øre og nerveceller udvikle i hjernen. Dit barn er at gøre de første bevægelser. Heraf men vil du mærke noget endnu. Livmoderen kan allerede trykke på blæren.

9. uge

9. uge

baby
Størrelse: 16 til 24 mm

udvikling
Dette er den sidste fase af fosterudviklingen. Din livmoder er steget og er nu dobbelt så stor som i udformningen. Nogle kvinder allerede mærke en ændring i maven, selv om niveauet ikke er steget betydeligt.

10. uge

10. uge

baby
Størrelse: 25 til 32 mm

udvikling
De vitale organer udvikles. et foster er umiskendelig med menneskelige træk fra embryoet. Det første synlige tegn på din graviditet kan ses i en ændret teint.

11. uge

11. uge

baby
Størrelse: 34 til 41 mm

udvikling
Alle større kropsdele er nu tilgængelige. For en mandlig foster, denne uges penis er synlig. Dine blod volumen øges. Dette manifesterer sig i øget tørst og en øget følelse af varme.

12. uge

12. uge

baby
Størrelse: 43 til 51 mm
Vægt: 14 g

udvikling
Hjertet i dit barns beats 120 til 160 gange i minuttet. Risikoen for spontan abort er nu meget lavere end i de første seneste uger. Din livmoder er på størrelse med en mandlig knytnæve i mellemtiden, muligvis kan allerede mærkes gennem bugvæggen.

13. uge

13. uge

baby
Størrelse: 6 cm
Vægt: 14 g

udvikling
De stemmebånd dit barns nu fuldt udviklet. Desuden er det fint kropshår ned (lanugo) dannet. Din daglige energibehov stiger fra nu af med omkring 300 kalorier. Dette vil gøre snart i din vægt følte.

14. uge

14. uge

baby
Størrelse: 7,5 cm
Vægt: 24 g

udvikling
Kønnet kan nu ses på ultralyd. Dit barn kan sætte en vis ansigtsudtryk af dagen nu ved blinker hans øjne og sætter panden. Mere hår vokser på hovedet og øjenbryn. Hjertet lyde din baby er nu hørbar.

15. uge

15. uge

baby
Størrelse: 8,5 cm
Vægt: 45 g

udvikling
Barnet af dine bevægelser er intens. I mellemtiden kan det op munden og gå videre. Synke og sugende bevægelser vokser. Din mave rundet op gradvist.

16. uge

16. uge

baby
Størrelse: ca. 10 cm
Vægt: 75 g

udvikling
Dit barn ånder fostervand ind og ud og lege med navlestrengen. Den chorion udvikler sig til moderkagen, som forsyner dit barn med alle de essentielle næringsstoffer.

17. uge

17. uge

baby
Størrelse: ca 11 cm
Vægt: 100 g

udvikling
Dit barn kan først lyde, som lyden af ​​dit blod eller din puls, høre og opfatte. Stropperne af den voksende livmoder kan mærkes i en smertende smerte.

18. uge

18. uge

baby
Størrelse: 12,5 cm
Vægt: 150 g

udvikling
Andelen af ​​din baby er nu lige i sig selv. Det oplevede en vækst Spurt, som primært rammer stammen og lemmerne. Din mave vokser, kanten af ​​din livmoder vil snart nå navlen.

19. uge

19. uge

baby
Størrelse: 13,5 cm
Vægt: 200 g

udvikling
Øjet din baby reagerer på lys stimuli. Mens huden stadig tynd, men deres udvikling er afsluttet. Dit barn har nu finger og tå prints. Også, kredsløbet fungerer godt: Ca. 28 liter blod fremmer lille hjerte dagligt af den fine krop.

20. uge

20. uge

baby
Størrelse: ca 14 cm
Vægt: 240 g

udvikling
Halvdelen er gjort. De nerveceller din baby vokser meget kraftigt og migrere til de relevante vindinger. Dine bryster er vokset med nu.

21 uger

21 uger

baby
Størrelse: ca. 25 cm
Vægt: 300 g

udvikling
Den følelse af balance din baby er veludviklet. Det kan så allerede orienteret. Hjertet er allerede stor og stærk. Skelettet og fingernegle og tånegle bliver strammere. Dine bryster begynder at gøre råmælk.

22 uger

22 uger

baby
Størrelse: ca 26,5 cm
Vægt: 350 g

udvikling
Dit barn minder meget om en nyfødt, der mere behov for at tage på i vægt. Hans bevægelse er nu det meget også på bugvæggen. Til dine brystvorter dannes såkaldte Montgomery kirtler. Dette vil forberede dine bryster før amning.

23 uger

23 uger

baby
Størrelse: ca 28 cm
Vægt: 450 g

udvikling
Dit barn kan høre din stemme. det har også unikke søvn og morgenvækning faser. Livmoderen er nu vokser meget hurtigt og dermed din mave. Det er nu klart, at du er gravid.

24. uge

24. uge

baby
Størrelse: ca 29 cm
Vægt: 550 g

udvikling
Dit barn er meget stor. Nu kan du også føle kanten af ​​din livmoder på niveau med navlen. Trykket på blæren og hyppig vandladning kan til på nuværende tidspunkt.

25. uge

25. uge

baby
Størrelse: ca 30 cm
Vægt: 650 g

udvikling
Det bliver stramt til din baby. Lungerne er udviklet nok til, at en for tidligt født baby ville have en god chance for at overleve allerede. vægten
øge din baby er tydeligt i din talje. Afhængig af orientering strækmærker kan vises på maven og brysterne.

26. uge

26. uge

baby
Størrelse: ca 32 cm
Vægt: 800 g

udvikling
Dit barn kan åbne øjnene og se dig omkring. Hans hørelse har udviklet sig. Dine organer er gradvist flyttet fra den voksende baby i en anden position. Dette kan forårsage ubehag med dig.

27. uge

27. uge

baby
Størrelse: ca 34 cm
Vægt: 1000 g

udvikling
Hjernen din baby allerede minder om, at en voksen. Grund af den konstante vægtøgning kan føre til væskeophobning, som viser sig for eksempel hævede fødder eller fingre med dig.

28. uge

28. uge

baby
Størrelse: ca. 36 cm
Vægt: 1100 g

udvikling
Dit barn har nået omkring en tredjedel af sin fødselsvægt. Hans lille ansigt er tydeligt synlig i ultralyd billede. Din mave er nu vokser meget hurtigt.

29 uger

29 uger

baby
Størrelse: ca 37 cm
Vægt: 1300 g

udvikling
Dit barn styrker hans muskler gennem talrige bevægelser. Din livmoder er at tage de første øvelse sammentrækninger, hvor din mave er midlertidigt meget hårdt.

30. uge

30. uge

baby
Størrelse: ca 38 cm
Vægt: 1400 g

udvikling
Den lanugo går tilbage, men hovedbunden hår din baby vokser. Gennem din store mave, kan det være sværere og mere at finde en komfortabel sovestilling.

31 uger

31 uger

baby
Størrelse: ca. 40 cm
Vægt: 1600 g

udvikling
Sanserne din baby er nu i drift. Din tarm kan ikke udvide ordentligt, således at enhver ophobning af luft kan være smertefuldt.

uge 32

uge 32

baby
Størrelse: ca 41 cm
Vægt: 1800 g

udvikling
Der vil altid være tæt på din baby. Det er derfor, det ikke bevæger sig for meget. Den øverste kant af din livmoder er nu et godt stykke over navlen.

33. uge

33. uge

baby
Størrelse: ca 42 cm
Vægt: 1900 g

udvikling
Dit barn kan genkende flere lyde og stemmer uden for livmoderen. De fleste babyer er på dette stadium allerede med hovedet nedad.

34. uge

34. uge

baby
Størrelse: ca 44 cm
Vægt: 2200 g

udvikling
Dit barn kan ridse dig, fordi hans negle allerede dyrkes langt. Din navle er nu markant konveks udad.

35. uge

35. uge

baby
Størrelse: ca 45 cm
Vægt 2500 g

udvikling
Centralnervesystemet og fordøjelsessystemet er næsten modne. Din mave er nu helt koncentreret. Dette kan resultere i svindende appetit.

36. uge

36. uge

baby
Størrelse: ca 46 cm
Vægt: 2.700 g

udvikling
Dit barn antager nu sin endelige fødsel position. Den såkaldte vernix falder og hudfarve det din baby bliver lyserød. Spark og Knuffe din baby er klart angivet på din mave.

37th uge

37th uge

baby
Størrelse: ca 47 cm
Vægt: 2900 g

udvikling
Lungen din baby er fuldt modne. Barnet nu sover meget og drømme eller nyder i vågen tilstand massagebehandlinger i den fødedygtige
mor, hvis de ikke er i stand til at opbygge en øvelse ve.

38. uge

38. uge

baby
Størrelse: ca 48 cm
Vægt: 3100 g

udvikling
Dit barn har afsluttet sin udvikling og er klar til livet uden for livmoderen. Ved første graviditet barnet er nu sikkert allerede ligger med hovedet fast i bækkenet.

39. uge

39. uge

baby
Størrelse: ca 49 cm
Vægt: 3250 g

udvikling
Dit barn har næsten ingen plads. Mange babyer, der folder sine arme over brystet og bøjede knæ. Du føler især når man sidder og gå, at din baby presser voldsomt ned i dit bækken og på livmoderhalsen.

40. uge

40. uge

baby
Størrelse: ca. 51 cm
Vægt: 3500 g

udvikling
Siden fødslen er nært forestående nu, kroppen af ​​dit stærkt krøllet barn passer bare så ind i livmoderen. Det har taget fødslen position og hans hoved presses ind i blødgjort livmoderhalsen.

fødsel

fødsel

baby
Størrelse: ca. 51 cm
Vægt: 3500 g

udvikling
Kun 5 procent af babyer bliver født til forventet dato for levering til verden. Efter fødslen af ​​styrke, er det vigtigt for dig at finde fred og afslapning i barselssengen.

Mere til fødslen
Mere postpartum

1. uge
20. uge
fødsel

18. SSW: Hvad gør man med blødning under graviditeten?

forstoppelse

Den beroligende virkning af hormonet progesteron gør tarmene arbejde langsommere, hvilket kan fremme forstoppelse. Derfor drikker nok, og overtage den dag, fiber til dig. Du er ikke kun godt med korn til rekord, men også med en drink. Gummi arabicum for eksempel er et usmageligt fiber, som opnås af saften fra forskellige arter af akacie og kan omrøres i væsker. Den er velegnet til daglig fiber supplement.

Blødning i slutningen af ​​graviditeten

Når du vil blive overrasket i din graviditet med en pludselig blødning, skal du tage det alvorligt og lade dig undersøgt af en kvindelig læge straks disse tegn i alle tilfælde. De fleste kan løses hurtigt, hvis det er en harmløs blødning eller hvis din sundhed og velvære af din baby i fare. Først, lægen bruger ultralyd ser for årsagen til blødningen. Efter dette, er en undersøgelse af vagina og livmoderhalsen gjort. Den efterfølgende behandling derefter afhænger af årsagen til blødningen, graviditet uger, den blødende styrke og er af mor og barn. Hvis der, som et resultat af undersøgelse af livmoderhalsen ved jordemoder eller gynækologen bløder, er der såvel som på en kontakt cirkulation ingen grund til alarm. Den lille blødning stopper af sig selv igen, og der er aldrig nogen fare for mor eller barn.

forliggende moderkage

Hvis moderkagen er foran livmoderhalsen, er graviditeten overvåges mere nøje. men de fleste graviditeter forløbe glat. Kun en spontan fødsel er udelukket: Barnet er født ved kejsersnit. Læs mere om de forskellige former fire og de næste skridt i vores artikel "forliggende moderkage: Hvor farligt er en forkert placering af moderkagen?".

Tips og råd til det 18. SSW

Hvorfor daglig bækkenbundsøvelser?

Start nu med en daglig bækkenbundsøvelser. Således forbereder du dig optimalt til fødslen og lægge fundamentet for dette er, at du hurtigt kan komme tilbage i form efter fødslen. Bækkenbunden består af omkring fire centimeter tykke muskel strenge, der indgår i maven ned. Veluddannet, det giver kroppen stabilitet og kan endda lindre ryggen.

Sunde opskrifter til gravide kvinder

Under graviditet, har du et øget behov for vitaminer og næringsstoffer. spise for to, men er ikke en god idé. Risikoen for, at du tager på i vægt er for meget så stor. Vi har sammensat mange forskellige opskrift forslag til hovedretter, morgenmad variationer og snacks, der smager og hjælpe dig i din sund kost under graviditeten.

udstilling
Mere information

Lær mere om hver graviditet uge for GU-bog "The Big Book of Graviditet" efter bogen forfatterne Annette Nolden og Prof. Dr. med. Franz Kainer. Tak til Graefe Und UNZER udgiver for støtte.

"Om bogen


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − = 55