24e week: De 24ste week van de zwangerschap

Je baby kan zitten in je maag en nu "smaken" en het vruchtwater, zoals zijn smaakpapillen volledig worden gevormd in de 24e week rechtop. Baby's zijn al kleine zoete tand en drinken van zoete vruchten water meer dan niet-zoet.

Tijdens en na je zwangerschap krijg je een veel steun van de staat. Informeer jezelf zo vroeg als 24 weken van de zwangerschap vroeg over uw rechten op ouderschapsverlof en ouderlijke voordelen. Uiteraard wordt uw partner recht heeft op beide.

24e week: Ultrasonic uw baby in de 24ste week van de zwangerschap

In de 24 weken Je baby is 29 centimeter hoog en 550 gram. Hoofd omtrek ongeveer 22,5 centimeter zijn buik omtrek rond de 17 cm. Je voelt je kind heel duidelijk geworden en het begint om je ogen te openen en te beginnen met zijn oogleden fladderen. Omdat de botten van het kleine lichaam meer en meer te consolideren, kan uw baby rechtop zitten in je maag. Nu is het volledig opgeleid smaakpapillen en maak kennis met de smaak van het vruchtwater te leren kennen. De samenstelling van het vruchtwater is veranderd door de ontwikkeling van het kind. In eerste instantie was het duidelijk in de 24 weken die het bevat dode cellen, haren en vernix.

Omdat de hersenen ontwikkelt zich snel, het hoofd nu zeer snel groeit. De traanbuisjes worden ook ontwikkeld en is al de productie van tranen. Aangezien de derde maand van uw Small al kunt proeven en ruiken. dus je kunt veel door je dieet te bereiken tijdens de zwangerschap. Uw kind de smaak van het vruchtwater. Het is aangetoond dat het positief negatief reageren op zoete en bittere smaken. Experimenten hebben aangetoond dat foetussen drinken meer vruchtwater wanneer het wordt een beetje gezoet. Je baby drinkt dagelijks 200-760 ml vruchtwater. Hierdoor kan de slikken reflex wordt gevormd, zal het Uw kind volledig onder de knie bij de geboorte. Het vruchtwater wordt volledig vervangen om de 3-4 uur. Als gevolg van de sterke groei van de vraag naar energie stijgt uw baby vanaf 24 weken zwangerschap. Daarom moet u aandacht besteden aan wat je naar je.

Ultrasound in de 24e week van de zwangerschap.
Beeldscherm goed voorbereid voor uw baby

Een baby is gelukkig en lachtU verwacht een baby en je er bij neervalt een meer en meer dingen die je nog nodig? Je maakt gewoon uw persoonlijke Amazon baby wishlist en voeg alle gewenste producten toe te voegen.

Foetale bewegingen gevoeld in 24 weken van de dracht

De bovenste rand van je baarmoeder is het niveau van de navel bereikt in 24 weken van de zwangerschap en torent hoog boven het kleine zwembad buiten. Dit verhoogt de druk op de blaas afneemt even frequent urineren in kleine hoeveelheden. Dat je comfortabel recht voelen, en je omgeving kan gemakkelijk identificeren. De toegenomen vrijheid van symptomen maakt je actief, net als uit te oefenen, sport en gezelligheid onderscheiden deze tijd. Je verlangen om te bewegen, moet je natuurlijk na te streven, maar niet alle sporten zijn geschikt voor zwangere vrouwen.

Steeds meer, de foetale bewegingen van uw baby merkbaar, nu kun je voelt de salto al het aanraken van de buikwand. Een geweldige ervaring die het mogelijk maakt uw partner de eerste up-nauw contact met de baby. Samen heb je de kans om intensief contact met het kind te nemen en al het versterken van de moeder-vader-kind relatie, die weer wordt versterkt door de hechting na de geboorte. Steeds weer intrekken van de rechter en linker onderbuik kan worden gevoeld. Dit komt door de snelle groei van de baarmoeder, die ook hun ondersteunende structuren bestaande uit meerdere banden effect. Dit ondersteunende baarmoeder riemen gespannen en uitgerekt volgens de grootte verhoging van de baarmoeder meer. Juist deze stam kan leiden neuzen in 24 weken pijn in de onderbuik.

1e week

1e week

ontwikkeling
De eerste dag van de zwangerschap is de eerste dag van de laatste periode. Deze tijd is bekend dat de meeste vrouwen, het moment van de bevruchting meestal niet. Tot bemesten vindt echter nog steeds dus je strikt genomen in de eerste twee SSW ook niet echt "zwanger".

2e week

2e week

ontwikkeling
In de tweede week na uw menstruatie is je baarmoeder
slijm klaar aufzu- een bevruchte eicel
nemen. De eicel rijpt op dit moment voor de ovulatie. Het klinkt paradoxaal, maar nu is het ideale moment om zwanger te raken.

3e week

3e week

ontwikkeling
Het ei wordt bevrucht wanneer een zaadcel het ei gekraakt. Het geslacht van je kind staat al vast. Ongeveer 30 uur na de bevruchting, het ei begint te delen en te migreren naar de baarmoeder. 10 dagen na de geslachtsgemeenschap een ontbijt test is mogelijk.

4e week

4e week

ontwikkeling
De eicel zich in de bekleding van de baarmoeder. Het wordt nu al via de chorion, de latere placenta, met voedingsstoffen uit het bloed geleverd.

5e week

5e week

baby
Grootte: 0,5 tot 1,0 mm

ontwikkeling
Het hart van het embryo al doet vermoeden. De belangrijkste organen beginnen te groeien, zoals de arm en been knoppen waaruit de ledematen ontwikkelen. Nu, een zwangerschapstest is mogelijk.

6e week

6e week

baby
Size 1 tot 3 mm

ontwikkeling
De baarmoeder groeit en heeft nu bereikt over de grootte van een mandarijn. Het embryo is nu erkend als een gebogen vorm. Uw hormoonspiegels stijgen massaal in die tijd. Je lichaam is aan het veranderen. Geef uw tijd voor deze verandering.

7de week

7de week

baby
Maat: 2,5-7 mm

ontwikkeling
Vingers en tenen van de embryovormende. Het hart is blijven ontwikkelen en voor te stellen twee keer zo snel als die van jou. een ultrasoon beeld op Uw kind is nu zichtbaar.

8ste week

8ste week

baby
Grootte: 9-16 mm

ontwikkeling
Je baby krijgt een gezicht: het veroorzaakt oog, oogleden, neus. Bovendien, het binnenoor en zenuwcellen ontwikkelen in de hersenen. Je baby is het maken van de eerste bewegingen. Hiervan zult u echter nog niets te merken. De baarmoeder kan reeds te drukken op de blaas.

9de week

9de week

baby
Grootte: 16 tot 24 mm

ontwikkeling
Dit is de laatste fase van de embryonale ontwikkeling. Je baarmoeder is toegenomen en is nu twee keer zo groot als bij de conceptie. Sommige vrouwen al een verandering in de buik, zelfs indien het niveau is niet significant toegenomen.

10e week

10e week

baby
Grootte: 25 tot 32 mm

ontwikkeling
De vitale organen worden ontwikkeld. een foetus is onmiskenbaar met menselijke kenmerken van het embryo. De eerste zichtbare teken van je zwangerschap kan worden weergegeven in een veranderde teint.

11e week

11e week

baby
Size: 34-41 mm

ontwikkeling
Alle belangrijke lichaamsdelen zijn nu beschikbaar. Voor een mannelijke foetus, deze week de penis zichtbaar is. Uw bloed volume toeneemt. Dit uit zich in een verhoogde dorst en een toegenomen gevoel van warmte.

12e week

12e week

baby
Maat: 43-51 mm
Gewicht: 14 g

ontwikkeling
Het hart van beats van uw baby 120-160 keer per minuut. Het risico op een miskraam is nu veel lager dan in de eerste de afgelopen weken. Je baarmoeder is de grootte van een mannelijke vuist in de tussentijd, eventueel kan nu al worden gevoeld door de buikwand.

13e week

13e week

baby
Maat: 6 cm
Gewicht: 14 g

ontwikkeling
De stembanden je baby zijn nu volledig ontwikkeld. Verder wordt de fijne lichaamsbeharing beneden (lanugo) gevormd. Uw dagelijkse energiebehoefte stijgt van nu af aan met ongeveer 300 calorieën. Dit zal binnenkort ook in uw gewicht gevoeld.

14e week

14e week

baby
Grootte: 7,5 cm
Gewicht: 24 g

ontwikkeling
Het geslacht is nu te zien op de echo. Je baby kan een bepaalde gezichtsuitdrukkingen van de dag nu gezet door knippert met zijn ogen en zet zijn voorhoofd. Meer haargroei op het hoofd en wenkbrauwen. Het hart klinkt uw baby zijn nu hoorbaar.

15e week

15e week

baby
Grootte: 8,5 cm
Gewicht: 45 g

ontwikkeling
Het kind van je bewegingen zijn intens. Ondertussen, het kan zijn mond en ga op. Slikken en zuigbewegingen groeien. Je buik naar boven afgerond geleidelijk.

16e week

16e week

baby
Grootte: ongeveer 10 cm
Gewicht: 75 g

ontwikkeling
Uw kind ademt vruchtwater in en uit en spelen met de navelstreng. De chorion ontwikkelt zich tot de placenta, die uw kind voorziet van alle essentiële voedingsstoffen.

17e week

17e week

baby
Grootte: ongeveer 11 cm
Gewicht: 100 g

ontwikkeling
Je baby kan eerst klinken, als het geluid van uw bloed of uw hartslag, horen en zien. De banden van de groeiende baarmoeder kan worden gevoeld in een pijnlijke pijn.

18e week

18e week

baby
Grootte: 12,5 cm
Gewicht: 150 g

ontwikkeling
De verhoudingen van de baby is nu gelijk op zich. Het kende een groeispurt, die vooral de romp en de ledematen aantast. Je buik groeit, de rand van je baarmoeder zal binnenkort de navel te bereiken.

19e week

19e week

baby
Grootte: 13,5 cm
Gewicht: 200 g

ontwikkeling
Het oog van uw baby reageert op prikkels te steken. Terwijl de huid is nog steeds dun, maar de ontwikkeling is voltooid. Uw kind heeft nu vinger en teen prints. Ook het circuit werkt goed: ongeveer 28 liter bloed bevordert het klein hartje dagelijks door de gevoelige lichaamsdelen.

20e week

20e week

baby
Grootte: ongeveer 14 cm
Gewicht: 240 g

ontwikkeling
De helft wordt gedaan. De zenuwcellen je baby groeit zeer sterk en migreren naar de juiste windingen. Je borsten zijn gegroeid met nu.

21 weken

21 weken

baby
Grootte: ongeveer 25 cm
Gewicht: 300 g

ontwikkeling
Het gevoel van evenwicht uw baby is goed ontwikkeld. Het kan zo al georiënteerd. Het hart is al groot en sterk. Het skelet en de vingernagels en teennagels krapper. Uw borsten beginnen om colostrum te maken.

22 weken

22 weken

baby
Grootte: ongeveer 26,5 cm
Gewicht: 350 g

ontwikkeling
Je baby doet sterk denken aan een pasgeboren dat er meer nodig heeft om gewicht te winnen. Zijn beweging is nu gevoel veel ook op de buikwand. Om je tepels worden gevormd zogenaamde Montgomery klieren. Dit zal uw borsten te bereiden voor het geven van borstvoeding.

23 weken

23 weken

baby
Grootte: ongeveer 28 cm
Gewicht: 450 g

ontwikkeling
Je baby kan uw stem horen. het heeft ook unieke slaap en wake fasen. De baarmoeder groeit nu zeer snel en dus uw buik. Het is nu duidelijk dat je zwanger bent.

24e week

24e week

baby
Grootte: ongeveer 29 cm
Gewicht: 550 g

ontwikkeling
Je baby is zeer groot. Nu kun je ook het gevoel de rand van je baarmoeder op het niveau van de navel. De druk op de blaas en frequent urineren kunt om in dit stadium.

25e week

25e week

baby
Grootte: ongeveer 30 cm
Gewicht: 650 g

ontwikkeling
Het wordt krap voor uw baby. De longen zijn voldoende ontwikkeld, zodat een premature baby een goede kans om te overleven al zou hebben. het gewicht
het verhogen van uw baby is duidelijk in je taille. Afhankelijk van de oriëntatie striae verschijnen op de buik en borsten.

26e week

26e week

baby
Maat: ongeveer 32 cm
Gewicht: 800 g

ontwikkeling
Je baby kan zijn ogen open en kijk rond. Zijn gehoor is geëvolueerd. Je organen worden geleidelijk verschoven van de groeiende baby in een andere positie. Dit kan leiden tot ongemak met je mee.

27e week

27e week

baby
Afmeting: ongeveer 34 cm
Gewicht: 1000 g

ontwikkeling
De hersenen van uw baby al doet denken aan die van een volwassene. Door de constante gewichtstoename kan leiden tot het vasthouden van water, die zich manifesteren, bijvoorbeeld, gezwollen voeten of vingers met je mee.

28ste week

28ste week

baby
Maat: ongeveer 36 cm
Gewicht: 1100 g

ontwikkeling
Je baby heeft bereikt, ongeveer een derde van zijn geboortegewicht. Zijn kleine gezicht is duidelijk zichtbaar het ultrasone beeld in. Je buik groeit nu erg snel.

29 weken

29 weken

baby
Grootte: ongeveer 37 cm
Gewicht: 1300 g

ontwikkeling
Je baby versterkt zijn spieren door middel van een groot aantal bewegingen. Je baarmoeder is het nemen van de eerste oefening weeën waarin uw buik is tijdelijk erg hard.

30e week

30e week

baby
Grootte: ongeveer 38 cm
Gewicht: 1400 g

ontwikkeling
De lanugo gaat terug, maar het hoofdhaar uw baby groeit. Door je dikke buik, kan het moeilijker steeds vinden van een comfortabele slaaphouding.

31 weken

31 weken

baby
Grootte: ongeveer 40 cm
Gewicht: 1600 g

ontwikkeling
De zintuigen van uw baby zijn nu operationeel. Uw darmen niet goed uit te breiden, zodat eventuele ophoping van lucht kan pijnlijk zijn.

week 32

week 32

baby
Maat: ongeveer 41 cm
Gewicht: 1800 g

ontwikkeling
Er zal altijd dicht bij je baby. Daarom is het niet te veel bewegen. De bovenste rand van je baarmoeder is nu ruim boven de navel.

33. week

33. week

baby
Maat: ongeveer 42 cm
Gewicht: 1900 g

ontwikkeling
Je baby kan extra geluiden en stemmen buiten de baarmoeder te herkennen. De meeste baby's zijn in dit stadium al met het hoofd naar beneden.

34ste week

34ste week

baby
Grootte: ongeveer 44 cm
Gewicht: 2200 g

ontwikkeling
Uw baby kan je krabben, omdat zijn nagels al ver worden geteeld. Navel is nu sterk convex naar buiten.

35ste week

35ste week

baby
Grootte: ongeveer 45 cm
Gewicht: 2500 g

ontwikkeling
Het centrale zenuwstelsel en de spijsvertering zijn bijna volwassen. Je maag is nu heel geconcentreerd. Dit kan leiden tot afnemende eetlust.

36ste week

36ste week

baby
Grootte: ongeveer 46 cm
Gewicht: 2700 g

ontwikkeling
Je baby veronderstelt nu zijn definitieve geboorte positie. De zogenaamde vernix afneemt en de huidskleur van uw baby wordt steeds roze. Kicks en Knuffe je baby zijn duidelijk aangegeven op je buik.

37ste week

37ste week

baby
Grootte: ongeveer 47 cm
Gewicht: 2900 g

ontwikkeling
De longen van uw baby is volgroeid. Het kind slaapt nu veel en dromen of geniet in de wakende toestand de massages in de vruchtbare
moeder, als ze niet in staat om een ​​oefening wee te bouwen zijn.

38ste week

38ste week

baby
Grootte: ongeveer 48 cm
Gewicht: 3100 g

ontwikkeling
Je baby heeft haar ontwikkeling voltooid en is klaar voor het leven buiten de baarmoeder. Op het eerste zwangerschap van de baby is nu waarschijnlijk al liggend met zijn hoofd vast in het bassin.

39ste week

39ste week

baby
Grootte: ongeveer 49 cm
Gewicht: 3250 g

ontwikkeling
Uw baby heeft nauwelijks ruimte. Veel baby's die zijn wapens vouwt over zijn borst en knieën gebogen. Je voelt je vooral bij het zitten en het lopen dat uw baby drukt met geweld naar beneden in je bekken en op de baarmoederhals.

40ste week

40ste week

baby
Grootte: ongeveer 51 cm
Gewicht: 3500 g

ontwikkeling
Sinds de geboorte is nu op handen zijnde, het lichaam van je zwaar gekruld kindje past gewoon zo in de baarmoeder. Het is de geboorte standpunt en zijn hoofd gedrukt in het verweekte baarmoederhals.

geboorte

geboorte

baby
Grootte: ongeveer 51 cm
Gewicht: 3500 g

ontwikkeling
Slechts 5 procent van de baby's worden geboren met de verwachte datum van levering aan de hele wereld. Na de geboorte van kracht, is het belangrijk voor u om rust en ontspanning in het kraambed vinden.

Meer om de geboorte
meer postpartum

1e week
20e week
geboorte

24e week: Wat te doen met een placenta insufficiëntie?

placenta insufficiëntie

Meestal uw baby uit de placenta wordt geleverd met alles wat nodig is voor een gezonde ontwikkeling. maar als de functionaliteit is enigszins beperkt, wordt het een placenta insufficiëntie. Dit schaadt de voedingsstof uitwisseling tussen moeder en kind en kan leiden tot een gebrek aan zorg, mogelijk zelfs voor de inductie van de arbeid. Placenta insufficiëntie komt voor in twee tot vijf procent van alle zwangerschappen, waardoor steeds meer vrouwen die last hebben tijdens de zwangerschap bloeddruk of diabetes hoog.

Tips en advies voor 24 weken

Aanvraag voor Eenmalig

Als u zich nog steeds in een training, studie, werkloosheidsuitkeringen of om te ontvangen sociale bijstand, moet u wachten met de aankoop van baby kleding. Je hebt kunnen in aanmerking komen voor de zogenaamde "Eenmalig", een one-time performance die beschikbaar zijn voor baby's, wieg, kinderwagen en moederschap kleding is.

Registratie voor familie cursussen

De vreugde op hun kind is groot. Eager ouders te wachten voor het kind. Maar als het leven als een familie eigenlijk? Wat moet er worden georganiseerd en opnieuw geleerd? Vragen als deze worden besproken in het hele land bieden familie tarieven. Een deel van de openbare ziekteverzekering bedrijven die deelnemen aan het cursusgeld.

Ouderschapstoelage en het ouderschapsverlof

Na de geboorte van een baby, zijn de ouders recht op ouderschapsverlof toelage en ouderschapsverlof. Ontdek hier hoe u in aanmerking voor het, wat je verdient en hoeveel je wilt werken aan ouderschapsverlof en verdien mei.

tonen
meer informatie

Meer informatie over elke zwangerschap week door GU-boek "The Big Book of zwangerschap" volgens het boekje auteurs Annette Nolden en Prof. Dr. med. Franz Kainer. Dank u aan de Graefe Und UNZER uitgever voor ondersteuning.

"Over het boek


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 + = 96