33. SSW: De 33ste week van de zwangerschap

Je baby kan eerst herinneringen krijgen na 33 SSW al en daarom blij mee als je voor hem zingen. In de gezellige omgeving van uw kind is klaar voor de grote dag van de geboorte.

De grote dag nadert snel. Te zijn wanneer het eindelijk begint, ook niets vergeten, je moet nu inpakken en belangrijke documenten zoals het moederschap kaart na 33 SSW het ziekenhuis zak bij elkaar te verzamelen. Dus je kunt jezelf volledig zetten op termijn focus op jou en je baby.

33. SSW: de ontwikkeling van uw baby in de 33ste week van de zwangerschap

"Ontwaakt" met zintuigen luisteren Uw circa 42 centimeter en ongeveer 1.900 gram zware baby in de 33. SSW om geluiden en stemmen buiten de baarmoeder. Je baby kan nu al het verzamelen van hun eerste herinneringen - het erkent ook de vertrouwde stemmen van de ouders na de geboorte. Als u regelmatig zingen voor hem iets, zoals een slaapliedje, kunt u uw kind een e-mail na de geboorte met "bekende" verwennen en te kalmeren.

Anders wachten Uw baby in de gezellige sfeer op de grote dag van de geboorte. Sinds zijn vetweefsel te verhogen met maximaal een graad, de gemiddelde lichaamstemperatuur in vergelijking met uw, uw baby is zeer hartverwarmend. Maar tot de geboorte, kan het wel weer toenemen van 1,5 kilo. Negen van de tien baby's zijn in de 33. SSW reeds in de beste geboorte positie - met het hoofd naar beneden in de richting van het bekken van de moeder en de voeten opwaartse richting Mamas ribben.

Beeldscherm goed voorbereid voor uw baby

Een baby is gelukkig en lachtU verwacht een baby en je er bij neervalt een meer en meer dingen die je nog nodig? Je maakt gewoon uw persoonlijke Amazon baby wishlist en voeg alle gewenste producten toe te voegen.

Je lichaam na 33 SSW

De zogenaamde voorbereidingsfase breekt. De geboorte en de bijbehorende fysieke scheiding van het kind te verplaatsen uit de 33e SSW vergroten van het bewustzijn. Dit kan een negatieve invloed op je stemming en de oorzaak onzekerheid en angst te hebben. Hoe meer je, ziet eruit als mooie dingen, zoals het apparaat en het ontwerp van de kwekerij of nagenoeg zoals, bijvoorbeeld, een pop of een teddybeer, het beoefenen van babyverzorging, hoe meer kans je onaangename, prenatale stress staten te overwinnen.

Uw mobiliteit wordt nu aan strenge beperkingen en fysieke en emotionele stress nemen toe: slapeloosheid, problemen met de bloedsomloop, hoofdpijn en misselijkheid zijn niet ongewoon. Soms nieuwe symptomen, zoals pijn in de bovenbuik of in het midden van de rug lijken de 33 RSD die noodzakelijkerwijs moet worden verduidelijkt door een arts. Wilt u uw baby borstvoeding te geven, is het raadzaam om de dagelijkse calorie-inname van de huidige tijd te verhogen met een extra 450 calorieën. Voor uw eerste calorie behoeften van de eerste maanden van de zwangerschap van ongeveer 2.200 calorieën voor een totaal van 750 calorieën worden toegevoegd.

1e week

1e week

ontwikkeling
De eerste dag van de zwangerschap is de eerste dag van de laatste periode. Deze tijd is bekend dat de meeste vrouwen, het moment van de bevruchting meestal niet. Tot bemesten vindt echter nog steeds dus je strikt genomen in de eerste twee SSW ook niet echt "zwanger".

2e week

2e week

ontwikkeling
In de tweede week na uw menstruatie is je baarmoeder
slijm klaar aufzu- een bevruchte eicel
nemen. De eicel rijpt op dit moment voor de ovulatie. Het klinkt paradoxaal, maar nu is het ideale moment om zwanger te raken.

3e week

3e week

ontwikkeling
Het ei wordt bevrucht wanneer een zaadcel het ei gekraakt. Het geslacht van je kind staat al vast. Ongeveer 30 uur na de bevruchting, het ei begint te delen en te migreren naar de baarmoeder. 10 dagen na de geslachtsgemeenschap een ontbijt test is mogelijk.

4e week

4e week

ontwikkeling
De eicel zich in de bekleding van de baarmoeder. Het wordt nu al via de chorion, de latere placenta, met voedingsstoffen uit het bloed geleverd.

5e week

5e week

baby
Grootte: 0,5 tot 1,0 mm

ontwikkeling
Het hart van het embryo al doet vermoeden. De belangrijkste organen beginnen te groeien, zoals de arm en been knoppen waaruit de ledematen ontwikkelen. Nu, een zwangerschapstest is mogelijk.

6e week

6e week

baby
Size 1 tot 3 mm

ontwikkeling
De baarmoeder groeit en heeft nu bereikt over de grootte van een mandarijn. Het embryo is nu erkend als een gebogen vorm. Uw hormoonspiegels stijgen massaal in die tijd. Je lichaam is aan het veranderen. Geef uw tijd voor deze verandering.

7de week

7de week

baby
Maat: 2,5-7 mm

ontwikkeling
Vingers en tenen van de embryovormende. Het hart is blijven ontwikkelen en voor te stellen twee keer zo snel als die van jou. een ultrasoon beeld op Uw kind is nu zichtbaar.

8ste week

8ste week

baby
Grootte: 9-16 mm

ontwikkeling
Je baby krijgt een gezicht: het veroorzaakt oog, oogleden, neus. Bovendien, het binnenoor en zenuwcellen ontwikkelen in de hersenen. Je baby is het maken van de eerste bewegingen. Hiervan zult u echter nog niets te merken. De baarmoeder kan reeds te drukken op de blaas.

9de week

9de week

baby
Grootte: 16 tot 24 mm

ontwikkeling
Dit is de laatste fase van de embryonale ontwikkeling. Je baarmoeder is toegenomen en is nu twee keer zo groot als bij de conceptie. Sommige vrouwen al een verandering in de buik, zelfs indien het niveau is niet significant toegenomen.

10e week

10e week

baby
Grootte: 25 tot 32 mm

ontwikkeling
De vitale organen worden ontwikkeld. een foetus is onmiskenbaar met menselijke kenmerken van het embryo. De eerste zichtbare teken van je zwangerschap kan worden weergegeven in een veranderde teint.

11e week

11e week

baby
Size: 34-41 mm

ontwikkeling
Alle belangrijke lichaamsdelen zijn nu beschikbaar. Voor een mannelijke foetus, deze week de penis zichtbaar is. Uw bloed volume toeneemt. Dit uit zich in een verhoogde dorst en een toegenomen gevoel van warmte.

12e week

12e week

baby
Maat: 43-51 mm
Gewicht: 14 g

ontwikkeling
Het hart van beats van uw baby 120-160 keer per minuut. Het risico op een miskraam is nu veel lager dan in de eerste de afgelopen weken. Je baarmoeder is de grootte van een mannelijke vuist in de tussentijd, eventueel kan nu al worden gevoeld door de buikwand.

13e week

13e week

baby
Maat: 6 cm
Gewicht: 14 g

ontwikkeling
De stembanden je baby zijn nu volledig ontwikkeld. Verder wordt de fijne lichaamsbeharing beneden (lanugo) gevormd. Uw dagelijkse energiebehoefte stijgt van nu af aan met ongeveer 300 calorieën. Dit zal binnenkort ook in uw gewicht gevoeld.

14e week

14e week

baby
Grootte: 7,5 cm
Gewicht: 24 g

ontwikkeling
Het geslacht is nu te zien op de echo. Je baby kan een bepaalde gezichtsuitdrukkingen van de dag nu gezet door knippert met zijn ogen en zet zijn voorhoofd. Meer haargroei op het hoofd en wenkbrauwen. Het hart klinkt uw baby zijn nu hoorbaar.

15e week

15e week

baby
Grootte: 8,5 cm
Gewicht: 45 g

ontwikkeling
Het kind van je bewegingen zijn intens. Ondertussen, het kan zijn mond en ga op. Slikken en zuigbewegingen groeien. Je buik naar boven afgerond geleidelijk.

16e week

16e week

baby
Grootte: ongeveer 10 cm
Gewicht: 75 g

ontwikkeling
Uw kind ademt vruchtwater in en uit en spelen met de navelstreng. De chorion ontwikkelt zich tot de placenta, die uw kind voorziet van alle essentiële voedingsstoffen.

17e week

17e week

baby
Grootte: ongeveer 11 cm
Gewicht: 100 g

ontwikkeling
Je baby kan eerst klinken, als het geluid van uw bloed of uw hartslag, horen en zien. De banden van de groeiende baarmoeder kan worden gevoeld in een pijnlijke pijn.

18e week

18e week

baby
Grootte: 12,5 cm
Gewicht: 150 g

ontwikkeling
De verhoudingen van de baby is nu gelijk op zich. Het kende een groeispurt, die vooral de romp en de ledematen aantast. Je buik groeit, de rand van je baarmoeder zal binnenkort de navel te bereiken.

19e week

19e week

baby
Grootte: 13,5 cm
Gewicht: 200 g

ontwikkeling
Het oog van uw baby reageert op prikkels te steken. Terwijl de huid is nog steeds dun, maar de ontwikkeling is voltooid. Uw kind heeft nu vinger en teen prints. Ook het circuit werkt goed: ongeveer 28 liter bloed bevordert het klein hartje dagelijks door de gevoelige lichaamsdelen.

20e week

20e week

baby
Grootte: ongeveer 14 cm
Gewicht: 240 g

ontwikkeling
De helft wordt gedaan. De zenuwcellen je baby groeit zeer sterk en migreren naar de juiste windingen. Je borsten zijn gegroeid met nu.

21 weken

21 weken

baby
Grootte: ongeveer 25 cm
Gewicht: 300 g

ontwikkeling
Het gevoel van evenwicht uw baby is goed ontwikkeld. Het kan zo al georiënteerd. Het hart is al groot en sterk. Het skelet en de vingernagels en teennagels krapper. Uw borsten beginnen om colostrum te maken.

22 weken

22 weken

baby
Grootte: ongeveer 26,5 cm
Gewicht: 350 g

ontwikkeling
Je baby doet sterk denken aan een pasgeboren dat er meer nodig heeft om gewicht te winnen. Zijn beweging is nu gevoel veel ook op de buikwand. Om je tepels worden gevormd zogenaamde Montgomery klieren. Dit zal uw borsten te bereiden voor het geven van borstvoeding.

23 weken

23 weken

baby
Grootte: ongeveer 28 cm
Gewicht: 450 g

ontwikkeling
Je baby kan uw stem horen. het heeft ook unieke slaap en wake fasen. De baarmoeder groeit nu zeer snel en dus uw buik. Het is nu duidelijk dat je zwanger bent.

24e week

24e week

baby
Grootte: ongeveer 29 cm
Gewicht: 550 g

ontwikkeling
Je baby is zeer groot. Nu kun je ook het gevoel de rand van je baarmoeder op het niveau van de navel. De druk op de blaas en frequent urineren kunt om in dit stadium.

25e week

25e week

baby
Grootte: ongeveer 30 cm
Gewicht: 650 g

ontwikkeling
Het wordt krap voor uw baby. De longen zijn voldoende ontwikkeld, zodat een premature baby een goede kans om te overleven al zou hebben. het gewicht
het verhogen van uw baby is duidelijk in je taille. Afhankelijk van de oriëntatie striae verschijnen op de buik en borsten.

26e week

26e week

baby
Maat: ongeveer 32 cm
Gewicht: 800 g

ontwikkeling
Je baby kan zijn ogen open en kijk rond. Zijn gehoor is geëvolueerd. Je organen worden geleidelijk verschoven van de groeiende baby in een andere positie. Dit kan leiden tot ongemak met je mee.

27e week

27e week

baby
Afmeting: ongeveer 34 cm
Gewicht: 1000 g

ontwikkeling
De hersenen van uw baby al doet denken aan die van een volwassene. Door de constante gewichtstoename kan leiden tot het vasthouden van water, die zich manifesteren, bijvoorbeeld, gezwollen voeten of vingers met je mee.

28ste week

28ste week

baby
Maat: ongeveer 36 cm
Gewicht: 1100 g

ontwikkeling
Je baby heeft bereikt, ongeveer een derde van zijn geboortegewicht. Zijn kleine gezicht is duidelijk zichtbaar het ultrasone beeld in. Je buik groeit nu erg snel.

29 weken

29 weken

baby
Grootte: ongeveer 37 cm
Gewicht: 1300 g

ontwikkeling
Je baby versterkt zijn spieren door middel van een groot aantal bewegingen. Je baarmoeder is het nemen van de eerste oefening weeën waarin uw buik is tijdelijk erg hard.

30e week

30e week

baby
Grootte: ongeveer 38 cm
Gewicht: 1400 g

ontwikkeling
De lanugo gaat terug, maar het hoofdhaar uw baby groeit. Door je dikke buik, kan het moeilijker steeds vinden van een comfortabele slaaphouding.

31 weken

31 weken

baby
Grootte: ongeveer 40 cm
Gewicht: 1600 g

ontwikkeling
De zintuigen van uw baby zijn nu operationeel. Uw darmen niet goed uit te breiden, zodat eventuele ophoping van lucht kan pijnlijk zijn.

week 32

week 32

baby
Maat: ongeveer 41 cm
Gewicht: 1800 g

ontwikkeling
Er zal altijd dicht bij je baby. Daarom is het niet te veel bewegen. De bovenste rand van je baarmoeder is nu ruim boven de navel.

33. week

33. week

baby
Maat: ongeveer 42 cm
Gewicht: 1900 g

ontwikkeling
Je baby kan extra geluiden en stemmen buiten de baarmoeder te herkennen. De meeste baby's zijn in dit stadium al met het hoofd naar beneden.

34ste week

34ste week

baby
Grootte: ongeveer 44 cm
Gewicht: 2200 g

ontwikkeling
Uw baby kan je krabben, omdat zijn nagels al ver worden geteeld. Navel is nu sterk convex naar buiten.

35ste week

35ste week

baby
Grootte: ongeveer 45 cm
Gewicht: 2500 g

ontwikkeling
Het centrale zenuwstelsel en de spijsvertering zijn bijna volwassen. Je maag is nu heel geconcentreerd. Dit kan leiden tot afnemende eetlust.

36ste week

36ste week

baby
Grootte: ongeveer 46 cm
Gewicht: 2700 g

ontwikkeling
Je baby veronderstelt nu zijn definitieve geboorte positie. De zogenaamde vernix afneemt en de huidskleur van uw baby wordt steeds roze. Kicks en Knuffe je baby zijn duidelijk aangegeven op je buik.

37ste week

37ste week

baby
Grootte: ongeveer 47 cm
Gewicht: 2900 g

ontwikkeling
De longen van uw baby is volgroeid. Het kind slaapt nu veel en dromen of geniet in de wakende toestand de massages in de vruchtbare
moeder, als ze niet in staat om een ​​oefening wee te bouwen zijn.

38ste week

38ste week

baby
Grootte: ongeveer 48 cm
Gewicht: 3100 g

ontwikkeling
Je baby heeft haar ontwikkeling voltooid en is klaar voor het leven buiten de baarmoeder. Op het eerste zwangerschap van de baby is nu waarschijnlijk al liggend met zijn hoofd vast in het bassin.

39ste week

39ste week

baby
Grootte: ongeveer 49 cm
Gewicht: 3250 g

ontwikkeling
Uw baby heeft nauwelijks ruimte. Veel baby's die zijn wapens vouwt over zijn borst en knieën gebogen. Je voelt je vooral bij het zitten en het lopen dat uw baby drukt met geweld naar beneden in je bekken en op de baarmoederhals.

40ste week

40ste week

baby
Grootte: ongeveer 51 cm
Gewicht: 3500 g

ontwikkeling
Sinds de geboorte is nu op handen zijnde, het lichaam van je zwaar gekruld kindje past gewoon zo in de baarmoeder. Het is de geboorte standpunt en zijn hoofd gedrukt in het verweekte baarmoederhals.

geboorte

geboorte

baby
Grootte: ongeveer 51 cm
Gewicht: 3500 g

ontwikkeling
Slechts 5 procent van de baby's worden geboren met de verwachte datum van levering aan de hele wereld. Na de geboorte van kracht, is het belangrijk voor u om rust en ontspanning in het kraambed vinden.

Meer om de geboorte
meer postpartum

1e week
20e week
geboorte

33. SSW: Vermoeden van pre-eclampsie? Dit dient te gebeuren!

epigastrische pijn

Voor epigastrische pijn, in het bijzonder aan de rechterkant, moet je naar hun arts, omdat dergelijke pijn pre-eclampsie kunnen wijzen. Onder een hypertensieve zwangerschap stoornis verwijst naar een zwangerschap-gerelateerde stoornis die is geassocieerd met hoge bloeddruk, eiwit in de urine en waterretentie en lever- of nierfunctie. De lang dit gemeenschappelijke collectieve term pre-eclampsie wordt steeds minder gebruikt, omdat de namen hypertensieve zwangerschap stoornis pre-eclampsie en HELLP syndroom vertegenwoordigen de individuele medische aandoeningen veel beter. Alle ziekten gemeen wordt hoge bloeddruk en hypertensie, die het eerst optreedt tijdens de zwangerschap genoemd. De precieze oorzaken zijn nog onduidelijk. Waarschijnlijk is de ziekte heeft zijn oorsprong in een verkeerde ontwikkeling van de placenta. Immunologische of genetische factoren leiden tot de bloedvaten van de placenta onvoldoende geschoold. Aldus stoornissen in de bloedsomloop van de moeder en de baarmoeder placenta systeem optreden. De gevolgen zijn moeder hoge bloeddruk en verminderde kinderlijke groei.

Controles nu elke twee weken

Over het algemeen moet je nu gaan om de twee weken aan de check-up. 33. SSW, wordt het bloed onderzocht op hepatitis B-infectie volgens de richtlijnen zwangerschaps.

Tips en advies voor 33. SSW

De vader neemt ouderschapsverlof

Heb je wel eens met je praten over die met zwangerschapsverlof is van u? Hebt u het genomen alvorens te overwegen naar uw partners over ouderschapsverlof? Je moet openlijk te praten over de vraag of dit is een manier voor u.

al ingepakt ziekenhuis tas voor de bevalling?

Als u al een volle ziekenhuis tas te wachten, kan het een zekere mate van gemoedsrust als het gaat om te wachten op de eerste echte weeën. Dus je moet gewoon schoenen en jas en daar ga je op het juiste moment. Wat moet je al zet het in de zak en wat je partner kan nog steeds later te brengen, kunt u vinden in ons artikel en video rond het ziekenhuis zak.

Belangrijke papieren voor hospitalisatie

De volgende papers Maar je moet zeker te pakken, omdat ze belangrijk zijn voor hospitalisatie: verzekering, paspoort van de moeder, identiteitskaart, ras, geboorteakte (als je niet getrouwd).

tonen
meer informatie

Meer informatie over elke zwangerschap week door GU-boek "The Big Book of zwangerschap" volgens het boekje auteurs Annette Nolden en Prof. Dr. med. Franz Kainer. Dank u aan de Graefe Und UNZER uitgever voor ondersteuning.

"Over het boek


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =