9. SSW: De 9e week van de zwangerschap

Uw kind gaat 9de SSW in de laatste fase van de embryonale ontwikkeling. Alle vitale structuren zijn nu op zijn plaats en het begint te bewegen. De ontwikkeling van de foetus vordert.

In de derde maand van de zwangerschap en in de negende week van de zwangerschap bepaalde zwangerschap symptomen zoals misselijkheid of onbedwingbare trek kan toenemen. Dus let op de reacties van je lichaam. Om de gezondheid van uw ongeboren kind te controleren, heb je in de komende weken ook kiezen tussen een aantal pränataldiagnostischen onderzoeken.

9. SSW: Ultrasonic uw baby in de 9e week van de zwangerschap

Het embryo in de 9 SSW 16-24 millimeter en maakt zijn eerste stappen. Alle body bestanddelen aanwezig, zoals de spijsverteringsorganen van uw baby die worden gevormd uit de binnenste kern. De armen worden gevormd door nu, maar nog steeds klein. Niettemin kan de handen al te raken. De plaatsen waar de vingers en tenen te ontwikkelen, om zichtbaar te zijn. De oren zijn zelfs tot op het punt dat ze bijna volledig ontwikkeld zijn. Jammer genoeg, kan in de 9e SSW, maar nog niet zeggen wat het geslacht van uw kind. De hartspier is gedifferentieerd en de lever begint met de vorming van bloed. De fysiologische navelbreuk aanhoudt. Als u wilt het veilig met de gezondheid van uw ongeboren kind te spelen, kunt u zien in de komende weken diverse prenatale tests, zoals de nekplooimeting of vruchtwaterpunctie.

Terwijl de verbening van de bovenste ledematen al in de 9e week van de zwangerschap is begonnen, rondes het hoofd, staat op en wordt meer en meer een menselijke verschijning. De ogen zijn echter nog in de zijrand van de kop. Hoe groter het bladformaat tijd, hoe dichter ze glijden tegen elkaar en dan in het midden. De neusgat en oren zijn duidelijk zichtbaar in de negende week van de zwangerschap, evenals de bovenlip en een sterke oogpigmentatie. In zeldzame gevallen kan het gebeuren dat in de eerste weken alleen maar een lege vruchtzak werd gezien het ultrasone beeld op. Tijdens de negende week van de zwangerschap, maar moet blijken of het een zogenaamde "corner stool", dat wil zeggen een embryo die trokken zich terug naar de rand van de baarmoeder, of dat de vruchtzak is eigenlijk leeg.

De zenuwcellen gevormd in de eerste paar weken netwerken met elkaar. Door te netwerken met de hersenen signalen worden doorgegeven via het lichaam van uw kind. Zorgt ervoor dat de spieren om te gaan samenwonen. De resulterende bewegingen zijn belangrijk om de spieren van je kind te trainen. Op dit moment werkt het hele lichaam. Uw Kleine slapen weinig en is altijd in beweging, maar je kunt niet het gevoel dat deze bewegingen.

Ultrasound in de negende week van de zwangerschap.
Beeldscherm goed voorbereid voor uw baby

Een baby is gelukkig en lachtU verwacht een baby en je er bij neervalt een meer en meer dingen die je nog nodig? Je maakt gewoon uw persoonlijke Amazon baby wishlist en voeg alle gewenste producten toe te voegen.

Je lichaam in de 9e SSW

Tijdens de uitputting misschien wat vermindert je gevoeligheid toe in de 9e SSW om geuren. Uw gevoel van smaak is over het algemeen aangescherpt. Dit kan zelfs misselijkheid of zelfs een vertrek van de vorige favoriete geuren en -speisen veroorzaken. Misschien beginnen met u, zodat de "zure komkommer-time" en ontwikkel je een verlangen naar nieuwe en onbekende spijs combinaties of -reihenfolgen. Zelfs als een poging om opnieuw en opnieuw is gemaakt met het onderzoek naar specifieke zwangerschap hunkeren weerleggen - laten proeven wat het is hoe dan ook, zolang het doet je goed. Sommige vrouwen merken in de 9e SSW een verandering in de buik, maar niet goed te maken in veel grotere mate. Sterke groei is in ieder geval je baarmoeder: het is twee keer zo groot, dus gegroeid in lengte tot ongeveer tien centimeter als bij de conceptie en nu.

1e week

1e week

ontwikkeling
De eerste dag van de zwangerschap is de eerste dag van de laatste periode. Deze tijd is bekend dat de meeste vrouwen, het moment van de bevruchting meestal niet. Tot bemesten vindt echter nog steeds dus je strikt genomen in de eerste twee SSW ook niet echt "zwanger".

2e week

2e week

ontwikkeling
In de tweede week na uw menstruatie is je baarmoeder
slijm klaar aufzu- een bevruchte eicel
nemen. De eicel rijpt op dit moment voor de ovulatie. Het klinkt paradoxaal, maar nu is het ideale moment om zwanger te raken.

3e week

3e week

ontwikkeling
Het ei wordt bevrucht wanneer een zaadcel het ei gekraakt. Het geslacht van je kind staat al vast. Ongeveer 30 uur na de bevruchting, het ei begint te delen en te migreren naar de baarmoeder. 10 dagen na de geslachtsgemeenschap een ontbijt test is mogelijk.

4e week

4e week

ontwikkeling
De eicel zich in de bekleding van de baarmoeder. Het wordt nu al via de chorion, de latere placenta, met voedingsstoffen uit het bloed geleverd.

5e week

5e week

baby
Grootte: 0,5 tot 1,0 mm

ontwikkeling
Het hart van het embryo al doet vermoeden. De belangrijkste organen beginnen te groeien, zoals de arm en been knoppen waaruit de ledematen ontwikkelen. Nu, een zwangerschapstest is mogelijk.

6e week

6e week

baby
Size 1 tot 3 mm

ontwikkeling
De baarmoeder groeit en heeft nu bereikt over de grootte van een mandarijn. Het embryo is nu erkend als een gebogen vorm. Uw hormoonspiegels stijgen massaal in die tijd. Je lichaam is aan het veranderen. Geef uw tijd voor deze verandering.

7de week

7de week

baby
Maat: 2,5-7 mm

ontwikkeling
Vingers en tenen van de embryovormende. Het hart is blijven ontwikkelen en voor te stellen twee keer zo snel als die van jou. een ultrasoon beeld op Uw kind is nu zichtbaar.

8ste week

8ste week

baby
Grootte: 9-16 mm

ontwikkeling
Je baby krijgt een gezicht: het veroorzaakt oog, oogleden, neus. Bovendien, het binnenoor en zenuwcellen ontwikkelen in de hersenen. Je baby is het maken van de eerste bewegingen. Hiervan zult u echter nog niets te merken. De baarmoeder kan reeds te drukken op de blaas.

9de week

9de week

baby
Grootte: 16 tot 24 mm

ontwikkeling
Dit is de laatste fase van de embryonale ontwikkeling. Je baarmoeder is toegenomen en is nu twee keer zo groot als bij de conceptie. Sommige vrouwen al een verandering in de buik, zelfs indien het niveau is niet significant toegenomen.

10e week

10e week

baby
Grootte: 25 tot 32 mm

ontwikkeling
De vitale organen worden ontwikkeld. een foetus is onmiskenbaar met menselijke kenmerken van het embryo. De eerste zichtbare teken van je zwangerschap kan worden weergegeven in een veranderde teint.

11e week

11e week

baby
Size: 34-41 mm

ontwikkeling
Alle belangrijke lichaamsdelen zijn nu beschikbaar. Voor een mannelijke foetus, deze week de penis zichtbaar is. Uw bloed volume toeneemt. Dit uit zich in een verhoogde dorst en een toegenomen gevoel van warmte.

12e week

12e week

baby
Maat: 43-51 mm
Gewicht: 14 g

ontwikkeling
Het hart van beats van uw baby 120-160 keer per minuut. Het risico op een miskraam is nu veel lager dan in de eerste de afgelopen weken. Je baarmoeder is de grootte van een mannelijke vuist in de tussentijd, eventueel kan nu al worden gevoeld door de buikwand.

13e week

13e week

baby
Maat: 6 cm
Gewicht: 14 g

ontwikkeling
De stembanden je baby zijn nu volledig ontwikkeld. Verder wordt de fijne lichaamsbeharing beneden (lanugo) gevormd. Uw dagelijkse energiebehoefte stijgt van nu af aan met ongeveer 300 calorieën. Dit zal binnenkort ook in uw gewicht gevoeld.

14e week

14e week

baby
Grootte: 7,5 cm
Gewicht: 24 g

ontwikkeling
Het geslacht is nu te zien op de echo. Je baby kan een bepaalde gezichtsuitdrukkingen van de dag nu gezet door knippert met zijn ogen en zet zijn voorhoofd. Meer haargroei op het hoofd en wenkbrauwen. Het hart klinkt uw baby zijn nu hoorbaar.

15e week

15e week

baby
Grootte: 8,5 cm
Gewicht: 45 g

ontwikkeling
Het kind van je bewegingen zijn intens. Ondertussen, het kan zijn mond en ga op. Slikken en zuigbewegingen groeien. Je buik naar boven afgerond geleidelijk.

16e week

16e week

baby
Grootte: ongeveer 10 cm
Gewicht: 75 g

ontwikkeling
Uw kind ademt vruchtwater in en uit en spelen met de navelstreng. De chorion ontwikkelt zich tot de placenta, die uw kind voorziet van alle essentiële voedingsstoffen.

17e week

17e week

baby
Grootte: ongeveer 11 cm
Gewicht: 100 g

ontwikkeling
Je baby kan eerst klinken, als het geluid van uw bloed of uw hartslag, horen en zien. De banden van de groeiende baarmoeder kan worden gevoeld in een pijnlijke pijn.

18e week

18e week

baby
Grootte: 12,5 cm
Gewicht: 150 g

ontwikkeling
De verhoudingen van de baby is nu gelijk op zich. Het kende een groeispurt, die vooral de romp en de ledematen aantast. Je buik groeit, de rand van je baarmoeder zal binnenkort de navel te bereiken.

19e week

19e week

baby
Grootte: 13,5 cm
Gewicht: 200 g

ontwikkeling
Het oog van uw baby reageert op prikkels te steken. Terwijl de huid is nog steeds dun, maar de ontwikkeling is voltooid. Uw kind heeft nu vinger en teen prints. Ook het circuit werkt goed: ongeveer 28 liter bloed bevordert het klein hartje dagelijks door de gevoelige lichaamsdelen.

20e week

20e week

baby
Grootte: ongeveer 14 cm
Gewicht: 240 g

ontwikkeling
De helft wordt gedaan. De zenuwcellen je baby groeit zeer sterk en migreren naar de juiste windingen. Je borsten zijn gegroeid met nu.

21 weken

21 weken

baby
Grootte: ongeveer 25 cm
Gewicht: 300 g

ontwikkeling
Het gevoel van evenwicht uw baby is goed ontwikkeld. Het kan zo al georiënteerd. Het hart is al groot en sterk. Het skelet en de vingernagels en teennagels krapper. Uw borsten beginnen om colostrum te maken.

22 weken

22 weken

baby
Grootte: ongeveer 26,5 cm
Gewicht: 350 g

ontwikkeling
Je baby doet sterk denken aan een pasgeboren dat er meer nodig heeft om gewicht te winnen. Zijn beweging is nu gevoel veel ook op de buikwand. Om je tepels worden gevormd zogenaamde Montgomery klieren. Dit zal uw borsten te bereiden voor het geven van borstvoeding.

23 weken

23 weken

baby
Grootte: ongeveer 28 cm
Gewicht: 450 g

ontwikkeling
Je baby kan uw stem horen. het heeft ook unieke slaap en wake fasen. De baarmoeder groeit nu zeer snel en dus uw buik. Het is nu duidelijk dat je zwanger bent.

24e week

24e week

baby
Grootte: ongeveer 29 cm
Gewicht: 550 g

ontwikkeling
Je baby is zeer groot. Nu kun je ook het gevoel de rand van je baarmoeder op het niveau van de navel. De druk op de blaas en frequent urineren kunt om in dit stadium.

25e week

25e week

baby
Grootte: ongeveer 30 cm
Gewicht: 650 g

ontwikkeling
Het wordt krap voor uw baby. De longen zijn voldoende ontwikkeld, zodat een premature baby een goede kans om te overleven al zou hebben. het gewicht
het verhogen van uw baby is duidelijk in je taille. Afhankelijk van de oriëntatie striae verschijnen op de buik en borsten.

26e week

26e week

baby
Maat: ongeveer 32 cm
Gewicht: 800 g

ontwikkeling
Je baby kan zijn ogen open en kijk rond. Zijn gehoor is geëvolueerd. Je organen worden geleidelijk verschoven van de groeiende baby in een andere positie. Dit kan leiden tot ongemak met je mee.

27e week

27e week

baby
Afmeting: ongeveer 34 cm
Gewicht: 1000 g

ontwikkeling
De hersenen van uw baby al doet denken aan die van een volwassene. Door de constante gewichtstoename kan leiden tot het vasthouden van water, die zich manifesteren, bijvoorbeeld, gezwollen voeten of vingers met je mee.

28ste week

28ste week

baby
Maat: ongeveer 36 cm
Gewicht: 1100 g

ontwikkeling
Je baby heeft bereikt, ongeveer een derde van zijn geboortegewicht. Zijn kleine gezicht is duidelijk zichtbaar het ultrasone beeld in. Je buik groeit nu erg snel.

29 weken

29 weken

baby
Grootte: ongeveer 37 cm
Gewicht: 1300 g

ontwikkeling
Je baby versterkt zijn spieren door middel van een groot aantal bewegingen. Je baarmoeder is het nemen van de eerste oefening weeën waarin uw buik is tijdelijk erg hard.

30e week

30e week

baby
Grootte: ongeveer 38 cm
Gewicht: 1400 g

ontwikkeling
De lanugo gaat terug, maar het hoofdhaar uw baby groeit. Door je dikke buik, kan het moeilijker steeds vinden van een comfortabele slaaphouding.

31 weken

31 weken

baby
Grootte: ongeveer 40 cm
Gewicht: 1600 g

ontwikkeling
De zintuigen van uw baby zijn nu operationeel. Uw darmen niet goed uit te breiden, zodat eventuele ophoping van lucht kan pijnlijk zijn.

week 32

week 32

baby
Maat: ongeveer 41 cm
Gewicht: 1800 g

ontwikkeling
Er zal altijd dicht bij je baby. Daarom is het niet te veel bewegen. De bovenste rand van je baarmoeder is nu ruim boven de navel.

33. week

33. week

baby
Maat: ongeveer 42 cm
Gewicht: 1900 g

ontwikkeling
Je baby kan extra geluiden en stemmen buiten de baarmoeder te herkennen. De meeste baby's zijn in dit stadium al met het hoofd naar beneden.

34ste week

34ste week

baby
Grootte: ongeveer 44 cm
Gewicht: 2200 g

ontwikkeling
Uw baby kan je krabben, omdat zijn nagels al ver worden geteeld. Navel is nu sterk convex naar buiten.

35ste week

35ste week

baby
Grootte: ongeveer 45 cm
Gewicht: 2500 g

ontwikkeling
Het centrale zenuwstelsel en de spijsvertering zijn bijna volwassen. Je maag is nu heel geconcentreerd. Dit kan leiden tot afnemende eetlust.

36ste week

36ste week

baby
Grootte: ongeveer 46 cm
Gewicht: 2700 g

ontwikkeling
Je baby veronderstelt nu zijn definitieve geboorte positie. De zogenaamde vernix afneemt en de huidskleur van uw baby wordt steeds roze. Kicks en Knuffe je baby zijn duidelijk aangegeven op je buik.

37ste week

37ste week

baby
Grootte: ongeveer 47 cm
Gewicht: 2900 g

ontwikkeling
De longen van uw baby is volgroeid. Het kind slaapt nu veel en dromen of geniet in de wakende toestand de massages in de vruchtbare
moeder, als ze niet in staat om een ​​oefening wee te bouwen zijn.

38ste week

38ste week

baby
Grootte: ongeveer 48 cm
Gewicht: 3100 g

ontwikkeling
Je baby heeft haar ontwikkeling voltooid en is klaar voor het leven buiten de baarmoeder. Op het eerste zwangerschap van de baby is nu waarschijnlijk al liggend met zijn hoofd vast in het bassin.

39ste week

39ste week

baby
Grootte: ongeveer 49 cm
Gewicht: 3250 g

ontwikkeling
Uw baby heeft nauwelijks ruimte. Veel baby's die zijn wapens vouwt over zijn borst en knieën gebogen. Je voelt je vooral bij het zitten en het lopen dat uw baby drukt met geweld naar beneden in je bekken en op de baarmoederhals.

40ste week

40ste week

baby
Grootte: ongeveer 51 cm
Gewicht: 3500 g

ontwikkeling
Sinds de geboorte is nu op handen zijnde, het lichaam van je zwaar gekruld kindje past gewoon zo in de baarmoeder. Het is de geboorte standpunt en zijn hoofd gedrukt in het verweekte baarmoederhals.

geboorte

geboorte

baby
Grootte: ongeveer 51 cm
Gewicht: 3500 g

ontwikkeling
Slechts 5 procent van de baby's worden geboren met de verwachte datum van levering aan de hele wereld. Na de geboorte van kracht, is het belangrijk voor u om rust en ontspanning in het kraambed vinden.

Meer om de geboorte
meer postpartum

1e week
20e week
geboorte

9. SSW: Studies in de negende week van de zwangerschap

Dental problemen tijdens de zwangerschap

Gezonde en schone tanden niet ontwikkelen tijdens de zwangerschap 's nachts een probleemgeval. Toch zijn veel tussen de tweede en derde maand van de zwangerschap vrouwen vinden dat hun tandvlees bloedt en wordt ontstoken. Aangezien het zwangerschapshormoon progesteron veroorzaakt ook uitbreiden van de bloedvaten van het tandvlees en mondslijmvlies, is er een verhoogde bloedtoevoer. Het weefsel zwelt op en fans. Dit kan gemakkelijker binnen te komen en leiden tot ontstekingen plaque bacteriën en andere schadelijke stoffen.

Bijkomende studies van prenatale diagnostiek

U kunt zich aanmelden bij uw arts over aanvullende tests die vereist door de plaatselijke richtlijnen moederschap, informeren. Het eerste trimester screeningtests nekplooimeting, vlokkentest of vruchtwaterpunctie kan zijn. Dit zijn onderzoeken die dienen om chromosomale afwijkingen te detecteren. Ze worden uitgevoerd 12 tot 14 weken zwangerschap. Het gebruik van methoden van invasieve prenatale diagnostiek (vruchtwaterpunctie, vlokkentest, navelstrengbloed bemonstering), maar artsen adviseren alleen in het specifieke geval van vermoeden, want zij zijn aangesloten op een klein risico voor de gezondheid van het kind van jou.

Tips en advies voor 9 SSW

Registratie bij de tandarts

In de negende SSW U wil de tandarts voor de eerste van twee studies aanbevolen login. Ook hier bloedend tandvlees kan worden behandeld, ervaren door veel vrouwen tijdens de zwangerschap. Laat u ook gelijk tweede check-up, die rond moet rond de 30. SSW geven.

gebruik voorrang

Neem de kans op Vortritts. Vooral met de autoriteiten kun je de persoon die verantwoordelijk is tijdens de zwangerschap zonder wachttijden in een keer. Het is de moeite waard alleen aan het begin van je zwangerschap als misselijkheid en gevoeligheid voor geuren bezoedelen de algemene conditie.

Arts bezoeken tijdens de werkuren

Arts bezoeken tijdens de werkuren zijn toegestaan ​​als het gaat om onderzoeken die nodig zijn als onderdeel van de zwangerschap en moederschap. Het maakt niet uit of u particulier verzekerd, zijn in een openbare ziekteverzekering of geen verzekering.

tonen
meer informatie

Meer informatie over elke zwangerschap week door GU-boek "The Big Book of zwangerschap" volgens het boekje auteurs Annette Nolden en Prof. Dr. med. Franz Kainer. Dank u aan de Graefe Und UNZER uitgever voor ondersteuning.

"Over het boek


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =