Aanvraag voor ouderschapsverlof

Bij het aanvragen van het ouderschapsverlof, het is vooral belangrijk voor hem in de tijd, namelijk zeven weken voor het begin tot aan de werkgever in te dienen. Anders kan je ouders tijd verschuift naar achteren. We zullen je vertellen wat je moet letten in uw aanvraag voor ouderschapsverlof en tips geven voor een vlotte start van het ouderschapsverlof.

Werkende ouders kunnen elk maximaal drie jaar ouderschapsverlof met het oog op de zorg van het nieuwe gezinslid te nemen na de geboorte van haar kind. Tegelijkertijd houdt het in contact met de werkende wereld. Maar zelfs als er een wettelijk recht op ouderschapsverlof is, heb je je werkgever tijdig, dat wil zeggen ten minste zeven weken van tevoren, Informeer uw ouderschapsverlof.

Als de aanvraag moet kijken naar ouderschapsverlof? Op het internet kunt u zogenaamde ouderschapsverlof vormen te vinden, maar het is genoeg, zelfs een eenvoudige brief waarin u de volgende punten te houden:

 • Wanneer je ouders begint.
 • Wanneer uw ouderschapsverlof eindigt.
 • In welke termijnen zou u willen uiteindelijk ouderschapsverlof te verdelen.

Opmerking: Zeven weken tijdens het ouderschapsverlof toepassing

Je miste de zeven weken, het begin van je zwangerschapsverlof dienovereenkomstig worden uitgesteld tot de achterzijde. In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld in een premature geboorte of adoptie, maar ook een applicatie op korte termijn voor ouderschapsverlof goedgekeurd.

Tips over het verzoek tot ouderschapsverlof

Rechten en plichten zijn, natuurlijk, voor alle werknemers. Afhankelijk van of moeder of vader aangevraagd ouderschapsverlof, maar er zijn een aantal specifieke punten die u op moet letten. Een paar algemene tips om alle kandidaten te helpen vervolgt:

 • Een mondelinge overeenkomst is niet definitief is, geldt daarom voor applicaties en alle volgende afspraken: alles stopt met schrijven en laat het door uw baas ook schriftelijk bevestigd.
 • Is uw aanvraag voor ouderschapsverlof ontvangen op tijd voor uw werkgever? Om te voorkomen dat omstreden kwesties voordoen, kunt u beter de ontvangst te erkennen schriftelijk of stuur uw aanvraag per aangetekend schrijven aan.
 • U en uw partner moeten de ouders de tijd om te plannen en coördineren van zorg. Wie gaat wanneer en hoe lang ouderschapsverlof? Eigenlijk moet het ouderschapsverlof worden gebruikt tijdens de eerste drie jaar van zijn leven, maar binnen de regels en in overleg met de Chief grotere flexibiliteit mogelijk is. Bijvoorbeeld, kunt u maximaal overbrengen naar 12 maanden ouderschapsverlof, om zo te zeggen, sparen voor een later tijdstip. Het heeft gespaard maanden kan worden gebruikt tot de achtste verjaardag van het kind, bijvoorbeeld, voor de eerste keer in de kleuterschool of op school inschrijving. Meer over de tijd en deadlines voor ouderschapsverlof vindt u in ons artikel "Hoe lang om ouderschapsverlof te nemen?".
 • De tijd voor twee van de drie jaar ouderschapsverlof moet je al binding in uw eerste aanvraag voor ouderschapsverlof. Theoretisch kan je een vroeg stadium te regelen, het hele ouderschapsverlof, worden dan echter gebonden aan een plan dat vervolgens kan worden gewijzigd alleen met toestemming van de werkgever. Om uw beslissingen best later dan het derde jaar het aan uw behoeften te optimaliseren.
 • U wilt het ouderschapsverlof niet helemaal opgeven van de baan? Tot 30 uur per week je kunt gaan om te werken zonder problemen. Echter, je moet bespreken bij het registreren van ouderschapsverlof met je baas part-time baan al. Zo kunt u voorkomen dat het bedrijf verwerpt het verzoek in deeltijd wegens "dringende operationele redenen", zoals eventueel een vervanger werknemer is ingesteld. Meer over uw mogelijkheden, part-time werk tijdens het ouderschapsverlof, kunt u in ons artikel "ouderschapsverlof en werken part-time" te lezen.

Toon Boekentip: Babypedia

Aanbevolen lectuur: BabypediaToepassingen, formulieren, checklists - hier kunt u snel het spoor bijster raken. Daarom willen wij u het boek "Babypedia" aanbevolen. Met veel tips en informatie steunt u dit boek, terwijl autoriteiten Marathon.

we vinden op Amazon het boek.

Ouderschapsverlof toe te passen voor moeders

Als aanstaande moeder heb je niet alleen recht op ouderschapsverlof, maar u, zodra u uw werkgever zal informeren over de zwangerschap, met zwangerschapsverlof. Dit betekent dat aan de ene kant kun je niet gemakkelijk worden afgewezen. Voor de andere acht weken zal een verbod op de werkgelegenheid voor u na de geboorte van uw kind. Bij premature of meerlingen, wordt de periode verlengd na de geboorte zelfs tot twaalf weken.

De regels inzake ouderschapsverlof en bevallingsverlof niet verschijnen totdat een beetje verwarrend, maar zijn eigenlijk heel simpel:

 • Voor de toepassing is: Het ouderschapsverlof begint pas na het zwangerschapsverlof. Dus je moet uw aanvraag voor ouderschapsverlof ten minste een week en vijf weken na de geboorte in te dienen.
 • Voor de duur van het ouderschapsverlof van toepassing: De bescherming van het moederschap dient hetzelfde doel als het ouderschapsverlof en zal daarom worden bijgeschreven op de drie jaar ouderschapsverlof. Stel dat uw kind is geboren op 17 april 2012 en u alleen het eerste jaar ouderschapsverlof op te nemen. Hoewel dalende acht weken na de geboorte op de kraamkliniek periodes bescherming, je ouders tijd op 16 april 2013, niet acht weken later eindigt.

Ouderschapsverlof voor vaders gelden

Voor vaders die willen direct na het kind geboorte ouders tijd, is het niet eenvoudig om ouderschapsverlof optimaal te plannen. Net als alle andere aanvragers de brief aan het begin, de duur en de verdeling van ouderschapsverlof moeten indienen zeven weken geleden, maar kan alleen oriënteren de verwachte datum van levering in het proces. kan het kind een beetje vroeger te komen en ouderschapsverlof wordt niet gestart. Of laat komt en ouderschapsverlof is al begonnen. Dat klinkt slechts een keer niet zo slecht, maar de datum van ouderschapsverlof een rol in de applicatie speelt:

 • Ouderlijke voordelen: De ouderlijke vergoeding wordt betaald voor de eerste 14 maanden van het leven van het kind. De berekening van het ouderschapsverlof, is echter gebaseerd op de kalender maanden. Afhankelijk van hoe ver berekende vervaldatum en de werkelijke geboorte uit elkaar, de vader is uiteindelijk dus al met zwangerschapsverlof, maar nog steeds krijgt betaald een ouderlijke toelage.
 • Bescherming tegen ontslag: In tegenstelling tot de vader van de aanstaande moeder geprofiteerd slechts acht weken voor het ouderschapsverlof van zijn bijzondere bescherming tegen ontslag. Dus als je wilt om eerlijk te zijn en vroeg vertelt zijn ouderschapsverlof, riskeren een onaangename verrassing kan. Om zeker te zijn, moet aanstaande vaders de week nemen tussen EPL en zeven weken de tijd om hun aanvraag in te dienen.

Neem de tijd om u op de hoogte van het ouderschapsverlof. Een goede plek om te beginnen is de lokale ouderschapsuitkeringen sites die veel vragen en voor het ouderschapsverlof kan beantwoorden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 34 =