Als broers en zussen zijn jaloers

Nauwelijks een kind wil spelen met de pop, de ander zou natuurlijk niet, ander speelgoed en nog veel meer jaloers nemen ze elkaars speelgoed weg? Wij geven informatie over wat er gaande is in het bijzijn van kinderen als ouders moeten reageren.

Jaloezie tussen broers en zussen is een veelvoorkomend probleem en een oude thema. Een kind wordt anders behandeld in vergelijking met zijn broers en zussen, en die ervoor zorgt dat de afgunst van zijn broers en zussen. De andere kinderen voelen zich gekleineerd of oneerlijk behandeld omdat hun ouders hen iets dat zijn zus of zijn broer mag verbieden. Of zij opgemerkt dat de moeder of de vader veel liever sleutelen aan zijn zus dan om te ravotten met hem op de speelplaats. Of het voelt benadeeld omdat de oudere broer heeft problemen die de hele ouderlijke aandacht vragen en zo weinig tijd over om hem te verhalen lezen.

Waarom is er jaloezie tussen broers en zussen

Die kinderen zijn jaloers op elkaar en argumenteren, hoeft niet te betekenen dat ze niet graag. Maar gediscrimineerd voelen ten opzichte van zijn broer of zijn zuster, maakt een kind jaloers en afgunst die leidt tot veel conflicten. Vooral als de kinderen hetzelfde geslacht en de leeftijd verschil minder dan drie jaar, dan is de rivaliteit tussen hen is groot en leidt tot veel spanningen. Ze veroorzaken een gevecht uit te vinden voor wie neem de ouders partij. "Slechte manieren als hewing elkaar om weg te nemen het speelgoed of is vaak gewoon een schreeuw om aandacht." Zei leraar en educatieve expert Kathrin Buholzer.

Kinderen willen altijd zelf naar het centrum van de ouderlijke aandacht en jaloers op haar broers en zussen als gevolg van de aandacht die het dit gekregen van hun ouders. Broers en zussen automatisch rivaal, bij wijze van spreken voor de aandacht die ze niet willen gewoon vertellen de ouders. Om dit tegen te gaan, moeten de ouders bewust te bevorderen broederlijke liefde. Vooral in Sandwich kinderen, zodat de kinderen tussen de eerstgeborene en jongste, bestaat het gevaar van hen te verwaarlozen.

Toon Boekbespreking: The Secret gelukkiger kinderen

Boek: Het geheim van gelukkige kinderenDe correcte afhandeling van het nageslacht is niet altijd gemakkelijk. Het maakt niet uit welke leeftijd, zijn er vaak punten van wrijving tussen ouders en kinderen. De internationale bestseller "The Secret van gelukkige kinderen" kan helpen om uw communicatie en uw co gemakkelijker te maken.

voorkomen dat jaloezie en het bevorderen van de broederlijke liefde

Geschwisterliebe is belangrijk omdat het een kind en zijn persoonlijkheid, evenals de rivaliteit met zijn broers en zussen vormen. Kinderen wedijveren voor een plaats in de familie hiërarchie en kijken jaloers, welke rol hebben de broers en zussen en hoeveel aandacht die ze krijgen van moeder of vader. Geschwisterliebe niet uit de hemel vallen, moet het groeien en worden bevorderd.

Kathrin Buholzer, de exploitant van het portaal www.elternplanet.ch, beveelt aan: "Voor ouders is het vooral belangrijk dat zij bewust de tijd nemen voor alle kinderen, tot jaloezie te voorkomen. Als een periode van tijd om te spelen met de oudere, zoals de vleug van de kleintjes kunnen worden gebruikt. "

 • Kinderen zijn niet te vergelijken: Zinnen als: "Dit kan je broer, maar beter" Bevordert jaloezie tussen kinderen. In het ergste geval, ouders leren hun kind door gevoelens van minderwaardigheid. Bovendien kan het kind boos en willen wraak te nemen op zijn broer voor de vernedering.
 • Ieder kind heeft verschillende sterktes: Ieder kind is een uniek wezen en heeft zijn sterke punten. Ouders moeten de talenten van elk kind te benadrukken. Het unieke karakter ervan is belangrijk en dat het moet leren van vader en moeder.
 • Gelijke behandeling: Ieder kind moet voldoende aandacht te krijgen. Zorg er ook voor dat vrienden en familieleden maken geen onderscheid tussen kinderen.
 • vermijden oneerlijke gelijke behandeling: Kinderen zijn verschillend. Ze hebben verschillende temperamenten, verschillende leeftijden en hebben verschillende talenten. Dat is waarom ze verschillende ouderlijke behandeling nodig hebben, afhankelijk van hun state of mind. een lafaard op het podium alleen maar omdat zijn broer is zo leuk om een ​​sport pistool voor muzieklessen te maken, omdat alles een instrument bespelen in de familie, of voor alle kinderen op hetzelfde moment te sturen naar bed te gaan bieden, ook al zijn ze van verschillende leeftijden , ervaren kinderen als oneerlijk.
 • op zoek naar raakvlakken met alle kinderen: Misschien is de moeder is een artistiek-type, het oudste kind ook, maar de jongste is een kleine atleet en geïnteresseerd in iets anders? Soms ouders hebben een kind meer gemeen dan met een ander, zo zijn de verschillen in de behandeling van kinderen bijna onvermijdelijk. Ouders moeten zelfkritisch observeren. Waar sprake is van een risico dat ze verschillen zullen maken? Ouders moeten overwegen hoe zij een oneerlijk voorkeur kan voorkomen.
 • loven kinderen samen: Het is belangrijk om niet altijd om een ​​kind te prijzen. In plaats daarvan moeten de ouders proberen hun kinderen samen te prijzen, als een groep, zoals "Het is geweldig dat u zo mooi bij elkaar gespeeld!" Of wanneer ze een kind te prijzen, dan moeten ze niet vergeten om de andere kinderen te vermelden.
 • Elk kind voor zijn speciale vaardigheden te prijzen: Natuurlijk moeten ouders loven de kinderen voor hun individuele vaardigheden, vooral als ze geloven dat een kind heeft zeer veel zwakke punten. Zo geven ze elk kind het gevoel dat geliefd is en niet te vechten met zijn broers en zussen voor ouderlijke liefde.
 • blijven Concreet: Lof moet heel concreet, niet alleen worden "Wat een prachtig beeld", maar "Ik hou van de vis, die je heel goed geschilderd." Het kind voelt wanneer de lof is slechts huid diep.
 • maak een kind een "probleem kind": Ouders moeten proberen om hun "warhorse" of hun "huilebalk" positief te zien en te focussen op hun sterke punten. Je moet niet denken: "Als hij of zij eindelijk dit of dat zou verlaten, dan is alles goed zou worden." Dat zou hij het kind onmogelijk is om de negatieve rol ontgroeien te maken.

Hoe moet reageren de ouders als de kinderen zijn jaloers

 • Let op jezelf: Heeft het kind misschien een reden om jaloers te zijn hebben? Misschien is de ouders hadden een groot deel van de stress, hebben de school problemen van oudere kinderen veel tijd genomen en de jongste kwam eigenlijk te kort? Ouders zouden zich moeten afvragen wanneer ze tijd hebben doorgebracht met dit ene kind de laatste keer.
 • Tijd voor elk kind te nemen: Ouders moeten proberen om iets alleen voor elk kind te doen. Dit geeft het kind het gevoel van belang. Zij moeten de specifieke belangen van het kind aan te pakken.
 • kinderen helpen conflicten op te lossen: Kinderen zullen altijd proberen om de ouders of een ouder te vestigen op hun kant. Ouders vinden het moeilijk om erachter te komen wat er werkelijk is gebeurd en wie geprovoceerd wie eerste. Daarom moet u geen partij, maar om de kinderen te laten zien hoe het conflict vreedzaam op te lossen.
 • interveniëren in het geschil: Vooral wanneer de eerste tranen dreigen ouders moeten ingrijpen. U moet worden verklaard door elk kind wat er gebeurd is. De kinderen moeten niet onderbreken. Het is belangrijk om geen partij te kiezen, maar om de kinderen te helpen om tot een vreedzame oplossing te vinden. Ouders moeten de politieman, maar de bemiddelaar niet spelen.
 • vermijden vergelijkende observaties: Met opmerkingen als "Je zus is toch bleef ook schoon, waarom wij dan niet?" Kwetsen ouders hun kind te ontregelen het en verhoging van zijn agressie op zijn broers en zussen.
 • serieus nemen jaloezie: Zelfs als het kind zou kunnen zijn in gebreke is gebleven, is er een reden voor jaloezie. De beste manier ouders kunnen worden verklaard uit haar kind waarom het is jaloers. Je moet met hem praten en hem uitleggen waarom, bijvoorbeeld, eerder moeten gaan naar bed als zijn oudere broers en zussen. Ouders moeten overwegen of het kind een evenwicht, iets dat niet zijn oudere broers en zussen krijgt kan krijgen.
 • Het kind een alternatief voor jaloezie show: Ouders kunnen hun kinderen bewust van de voordelen die het heeft om groter of kleiner zijn. Dus ze zijn aandacht op de voordelen die het heeft.
 • Tijdelijk los broers en zussen: Soms kan het de situatie te verlichten als de kinderen worden gescheiden voor een tijdje en moeten omgaan zonder het andere. Kinderen vergeet snel en kan snel ook met elkaar te verzoenen.
 • Slechte gevoelens zijn toegestaan: Slechte gevoelens mag niet worden onderdrukt, ze deel uitmaken van de ervaring van het kind. Ouders moeten hun kinderen wat nooit kan worden toegestaan, bijvoorbeeld, elke uithalen of bijten tonen. U zij moeten samen met de kinderen, de beste manier om te gaan met hun emoties en hoe ze moeten reageren, op het punt om een ​​speciale Wutkissen raken.
 • realistisch zijn: Absolute rechtvaardigheid tussen broers en zussen kunnen niet bestaan. net betekent het geven van elk kind, wat nodig is. Dit is een proces, en de ouders zullen altijd nodig hebt om iets nieuws te leren en te heroverwegen. Als u een fout gebeurt, kunnen de ouders corrigeren het is zo goed. Dit helpt het kind te leren door het voorbeeld van de ouders dat ze het serieus te nemen en hoe om te gaan met fouten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 15