Als kinderen spelen uit andere landen?

Of het nu gaat met bouwstenen, poppen of speelgoedauto's - we lijken te weten met wat houden van onze kinderen spelen. Maar we weten met wat de kinderen van andere landen willen spelen? Hier kunt u lezen hoe het spel gedrag van de kinderen is vergelijkbaar in verschillende landen en hoe het dan maar anders. We hebben ook een selectie van spellen uit andere landen voor u en uw kind samen.

Wie houdt er niet spelen van de beroemde kinderen weten? Er is, voor een "catch", "blinde koe", "The Plumpsack gaat om" en "moeder, vader, kind." Ten tweede zijn er de poppen, droom kastelen, bouwstenen en racewagens. Onze leeftijd kunnen zijn ontwikkeld en gedigitaliseerd en digitalisering misschien al hun weg hebben gevonden naar de game kamers van onze kinderen (Denk maar aan de game consoles: Door nu eigenaar is van een op de vijf huishoudens in Duitsland ten minste één), maar nog steeds deze klassiekers blijven met de kinderen populair tijdverdrijf. Maar hoe zit het met andere landen? Zijn er soortgelijke spellen of iets dergelijks speeltje?

Europa en de VS: kleurrijk, digitaal en duurzaam

In de landen van Europa en in de Verenigde Staten vaak spelletjes voor de betreffende kinderen. Ze verbergen gewoon onder een andere naam. In de Verenigde Staten is blinddoek als "Blindman's buff" (letterlijk: het leer van de blinde man), Spanje "Gallina Ciega" (letterlijk: de blinde kip). Dus u kunt deze en andere klassiekers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Tsjechië, Italië, Oostenrijk en Zwitserland terug te vinden. De apparatuur in de kinderkamer is vergelijkbaar met: poppen en Co weet bijna elk kind in de wereld. Met name Duitsland heeft bijgedragen aan deze trend speelgoed, sinds het begin van de 20e eeuw hier knuffels en poppen werden ontwikkeld en geproduceerd en hun omzet steeg door de jaren heen meer en meer - en stroomde over zelfs tot in de Verenigde Staten. Maar ook uit de Verenigde Staten vele trends komen terug naar ons, kan voorstellen de harten van de kinderen sneller kloppen: de batterij-aangedreven auto's, sprekende poppen en mousserende plastic sloten sieren nu net als de kinderen in Europa.

catalogi aanvragen tonen JAKO-O

Logo van JAKO-Oin de JAKO-O-catalogus vindt u een brede selectie van spelletjes voor kinderen te vinden en speelgoed voor binnen en buiten. En als de rechter er niet is, vindt u in de mode zeker iets van de kinderen geweldig om te dragen.

Afrika, Azië en Zuid-Amerika: creatieve zelf-geprutst

Helaas zijn dergelijke trends zijn vaak een kwestie van kosten, dat is waarom vooral dvd's, video games en cd's, met name in de geïndustrialiseerde landen van Europa en de Verenigde Staten worden verkocht. Maar hoewel kinderen in ontwikkelingslanden hebben vaak te maken zonder dure speelgoed, ze staan ​​met hun speelsheid en verbeelding van kinderen uit Europa en de Verenigde Staten in elk opzicht. Ze laten vaak veel talent voor improvisatie over het gebruik van hun speelgoed.

Het thema van dit jaar Toy Fair in Neurenberg vestigt de aandacht van de toenemende populariteit van computer games en consoles naar een andere trend: duurzaamheid en ecologische materialen zijn ook belangrijk en nu soms zelfs doorslaggevende criteria voor het speelgoed te kopen. Kleurrijk, moet het ook zijn. Ook speelgoed met leerfunctie en hoogwaardige technologie wordt steeds populairder.

Integendeel: in veel ontwikkelingslanden, kinderen bouwen hun eigen speelgoed, omdat ze niet over de middelen om poppenhuizen en lederen voetballen om te kopen. Hier speel je met voetballen van klei en met poppen aan elkaar genaaid stofresten. De creativiteit van kinderen kent geen grenzen. Maar zelfs als de kinderen moeten hun speelgoed zelf te sleutelen, hun manier van spelen is zeer vergelijkbaar met het gedrag van de Europese en Amerikaanse kinderen - zij het op basis van de gegeven omstandigheden niet zo consumentgerichte of technische.

Het klimaat beïnvloedt gokgedrag

Daarnaast is het klimaat invloed op de gewoonten spelen van kinderen: In warme landen is het gebruikelijk dat ze zich inlaten veel in de natuur en buiten spelen. In koudere gebieden, zoals in sommige regio's van Rusland, de kinderen aan te passen meer aan de meer huiselijke omgeving: beroemd worden de Matroschkas, kleine poppen gemaakt van hout, die in elkaar zijn geplaatst en die veel thuis gespeeld. In tegenstelling tot de kinderen in Zuid-Amerika en Afrika groeien vaak op het land samen met vele dieren verschuiven hun centrum van het leven en buiten spelen.

Andere landen, andere voorwaarden - maar spelen allemaal een hoop en gelukkig zijn

De natuurlijke spelinstinct van kinderen is daarom beschikbaar over de hele wereld. vaak, maar het spel gedrag is anders in materiële zaken en klimatologische omstandigheden. Echter, door middel van creativiteit en talent voor improvisatie, de kinderlijke speelsheid is overal in de wereld, aldus bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen. Waarom spelletjes voor kinderen is zo belangrijk is en hoe ook u kunt creativiteit en zelfvertrouwen van uw kind aan te moedigen, kunt u vinden in onze artikelen, "Waarom spelen zo belangrijk is voor een kind je" en "creativiteit en zelfvertrouwen door te spelen te bevorderen".

Populaire games uit andere landen

Israel: appel, peer, kers

leeftijd: 4 jaar

toevoegen: 5-8 spelers

Die je nodig hebt: een kabel voor het springen

Hoe het werkt: Elk kind is een naam vrucht is toegewezen, bijvoorbeeld appel of peer. Twee van de kinderen nu swing het touw die groot genoeg moet zijn, zodat kinderen door kunnen springen. Degenen die het touw slingeren, bellen met de naam van fruit en het kind waarvan de vrucht naam werd genoemd, moet springen in het touw. Het kan altijd worden opgeroepen meerdere fruit namen in een tijd, zodat meer en meer kinderen springen in het touw.

Van de Filippijnen: The gordiaanse knoop

leeftijd: vanaf 4 jaar

toevoegen: 8-10 spelers

Die je nodig hebt: voldoende ruimte

Hoe het werkt: De kinderen line-up in een grote cirkel en sluiten hun ogen. Nu moeten ze elkaar naderen en handen te houden. Toen zij hun ogen te openen, genaamd de Gordiaanse knoop is gemaakt. De kinderen moeten blijven om de handen en klimmen en klimmen over de andere spelers te houden, proberen om uit dat knooppunt te krijgen.

Uit Zuid-Afrika: Geef me de bal

leeftijd: vanaf 6 jaar

toevoegen: idealiter uit 10 spelers

Die je nodig hebt: een bal

Hoe het werkt: De kinderen zijn verdeeld in twee gelijke groepen en staan ​​met ongeveer. een meter achter elkaar. De belangrijkste kind bochten naar beneden en geeft de bal door zijn benen om zijn achterban op. Wanneer de laatste kind de bal ontvangen in de serie, moet het naar voren schieten en geef de bal terug naar rug op. De groep waarin de eerste speler van het begin is weer aan het hoofd van de groep, heeft gewonnen.

Tsjechisch: hindernissenparcours

leeftijd: vanaf 6 jaar

toevoegen: 8-10 spelers

Die je nodig hebt: sommige grotere objecten, b.v. Kratten, houten palen, enz.

Hoe het werkt: Met de objecten moeten de kinderen om een ​​cursus te bouwen. Ze vormen twee groepen en benoemen in de respectieve groepen ongeveer twee lopers en twee piloten. Een kind is de arbiter. De twee lopers krijgen geblinddoekt en staan ​​achter elkaar aan de start line-up. De man achter behoudt zijn leidende man bij de schouders. De twee piloten moet nu proberen om de blinde loper leiden door te roepen door middel van de cursus. Daarna beurt van een andere groep. De groep met de snelste lopers gewonnen.

Van Spanje: Spring over de schapen

leeftijd: vanaf 3 jaar

toevoegen: van 3 spelers

Die je nodig hebt: vindingrijkheid

Hoe het werkt: In dit spel, vooral het plezier en creativiteit telt. Er is geen winnaar of verliezer. Een kind ligt op de grond en is het lam, het andere kind is de "domme schapen". Het moet proberen te "kunstig" te springen over de schapen. Als het opstijgt, kan het salto draaien, te rollen over de vloer of andere dingen te doen. Het kan achter elkaar meerdere kinderen liggen. Hoe meer schapen, hoe moeilijker het is voor de zogenaamde "domme schapen".

Van Australië: Wie zal de schat te vinden?

leeftijd: 4 jaar

toevoegen: van 2 spelers

Die je nodig hebt: een paar items te verbergen (ze moeten niet te klein of te scherp / heet zijn) en een zandstrand gebied, bijvoorbeeld, een zandbak, speeltuin of op het strand

Hoe het werkt: Ten eerste, de kinderen moeten uitzetten een gebied waarop ze willen de items te verbergen. Ook moet worden vastgesteld een tijdsbestek waarin de verborgen voorwerpen te vinden. Als een kind verborgen voorwerpen in het zand, het andere kind heeft om weg te kijken. Dan moet de items die waren verborgen, kijk in de gestelde tijd en te zien. Naar aanleiding van het andere kind te kijken naar de serie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 67 = 68