Als uw kind angst in slaap te vallen

Uw kind zal slapen, maar het is bang voor de kast? Angstig uw kind vraagt ​​u: "Mam, er is een monster onder mijn bed!" Buiten, een storm woedt, en uw kind bang is voor het huilen? Wat er gaande is in uw kind het gevoel alsof je adequaat kan inspelen op deze wiki.

Om te ontdekken de wereld is zowel spannend en vermoeiend voor het kind je hebt, aan de andere kant, het kan ook leiden tot angst bij een kind je. Een nieuwe omgeving, een huilende storm, flikkerende schaduwen op de muur, gezinsproblemen, een onvriendelijke supervisor, een spannende film net voor het slapengaan, ongerust, want de ouders voortdurend ruzie, het zijn allemaal goede redenen voor een kind je bang te zijn , En die bang is kan niet in slaap vallen. Sleep kan niemand dwingen. Wordt gestraft voor zijn angsten van uw kind, verzorgd overdreven of belachelijk gemaakt, zijn angsten te intensiveren. In het ergste geval krijgt uw kind slecht nachtmerries of slaapstoornissen dat zijn gezondheid kunnen beïnvloeden. Het was pas ongeveer tien jaar geleden Uw kind zo ver is gevorderd dat het angstig voor reële gevaren, zijn angst is, om zo te zeggen "redelijk", zoals tegen een agressieve, pittige hond, dood of oorlog.

Angst om in slaap te vallen: Wat gebeurt er in uw kind voor hem

Uw kind zich veilig voelt, dan kan het gaan slapen. Angst onrustig uw kind. Dan moet u het een bevestiging van u en uw partner dat het weer veilig kunnen voelen. Voor een kind, het is uw zeer belangrijk dat u zijn angsten serieus nemen. Het heeft bijna grenzeloos vertrouwen in u en uw partner, dus het is ook van mening dat je alle monsters en zorgen kunnen schrikken. de angst van een kind verschillen, afhankelijk van de leeftijd. In een aantal stadia van ontwikkeling die zeer belastend kan zijn voor u:

  • Op de leeftijd van twee jaar Uw kind is bang, vooral in het donker. Om weer veilig voelen, roept voor u of uw partner en niet wilt dat uw vertrek. Maar de angst van de scheiding van hun ouders, van nachtmerries of dieren kan uw kind bang te maken, zodat het niet in slaap kan vallen.
  • totdat vierde jaar is uw kind in de magische leeftijd. Dit betekent dat tussen fantasie en werkelijkheid, juist geen onderscheid is. Wat uw kind denkt, voelt, wensen of dromen is net zo echt als wat er werkelijk gebeurd met het kind van jou. Vooral als uw kind een rijke verbeelding, maar vreest dat u volkomen absurd daarover leeuw liggend onder zijn bed of op de loer een overvaller achter het gordijn lijkt. Voor uw kind, maar deze risico's zijn echt, en zijn angst is reëel.
  • van ongeveer zes jaar zijn er de zogenaamde vertraagde slaap. Uw kind rollen rond rusteloos, kan niet slapen en leeft in zijn verbeelding de meest verschrikkelijke verhalen. Deze angsten te voorkomen dat uw kind in slaap te vallen. ze worden vaak veroorzaakt door onopgeloste zorgen of een vreemde omgeving.

In extreme gevallen kunt u raadplegen of vraag uw kinderarts, een kind begeleiding.

Toon Boekbespreking: The Secret gelukkiger kinderen

Boek: Het geheim van gelukkige kinderenDe correcte afhandeling van het nageslacht is niet altijd gemakkelijk. Het maakt niet uit welke leeftijd, zijn er vaak punten van wrijving tussen ouders en kinderen. De internationale bestseller "The Secret van gelukkige kinderen" kan helpen om uw communicatie en uw co gemakkelijker te maken.

Hoe te reageren als uw kind bang is om in slaap te vallen?

  • Neem je kind serieus: Uw kind is echt bang. Dus je moet zijn angsten meer serieus te nemen, zelfs als ze lijken je helemaal onzinnig. Dan zal het leren om u te vertrouwen.
  • Wees er voor uw kind: Uw kind houdt zijn ouders overweldigend. Een flauw "Ik ben met u" kan al wonderen doen, uw kind het gevoel van veiligheid en uitdrijven angst.
  • Reageren attent: Neem de arm van uw kind. Loving gebaren helpen vaak meer dan lange toespraken.
  • Neem de angst van uw kind: Proberen te achterhalen wat de reden van zijn angsten en te elimineren. Uw kind is bang in het donker, kan je hem vraagt ​​een weinig slaap licht in de kamer, zet een zaklamp in bed of houden het licht branden in de hal. Als uw kind in de magische leeftijd, denk met zich mee, zoals de monsters kunnen worden verkocht, zoals een "Monster wegkehr Broom". Echter, moet u ervoor zorgen dat uw kind niet bijgeloof ontwikkelt. En dat je niet overdrijven met de "Monster Hunt", anders kan het zijn dat uw kind nog banger zal ontwikkelen. Soms een beetje "toverdrank" (een kleine fles water met een mooi etiket) kan helpen tegen angst in slaap te vallen.
  • Probeer niet om de angst van je kind te praten: Als u uw kind uit te leggen, kan dat niet een overvaller achter het gordijn en ga terug, dan heb je dus geen gebruik te maken van de angst van uw kind. Neem de angsten van uw kind altijd ernstig. Logische argumenten, is het nog veel te jong. Vermijd ook zinnen als: "Arme schat, hoe bang je had," want dat u de situatie onnodig dramatisierst.
  • Laat uw kind niet straffen: Sancties schrikken en prikkelen. Heeft uw kind bang voor een boete, omdat het niet in slaap kan vallen, is het onmogelijk om in slaap te vallen voor een kind je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 52 =