Angst voor de kleuterschool

De angst voor de kleuterschool kan vele oorzaken hebben. Misschien is het voor een kind je gewoon te vroeg voor de kleuterschool, maar ook familie problemen of een gebrek aan voorbereiding voor de nieuwe periode van het leven kan zijn triggers die uw kind bang voor de kleuterschool. Ontdek hier kan de angsten in uw kind en wat u kunt doen stijgen.

weg te nemen de angst kleuterschool altijd ernstig

De angst voor de kleuterschool komt vaak voor in de fase van acclimatisatie in de kwekerij. De kinderen hebben tijd nodig om te wennen aan de nieuwe omgeving, vestigen in de kleuterschool groep en accepteer de opvoeders als zorgverleners. Maar het maakt niet uit op welk moment en om welke reden dan ook uw kind bang voor de kleuterschool heeft, is het zeer belangrijk dat u zijn angsten serieus nemen.

Weer te geven op de kleuterschool

Kinderen rugzak in bruin met twee kleine vossen vooruit opZodat uw kind alle belangrijke dingen kan nemen met de kleuterschool, adviseren wij een kleine rugzak. We vinden de Casual Mini Backpack met de zoete vos motief erg passend. We hebben de rugzak op Amazon gevonden.

Mogelijke oorzaken van angst voor de kleuterschool

 • Verlatingsangst: Verlatingsangst is sterk verbonden met de angst voor de kleuterschool. Beide partijen zijn betrokken meest: ouders en kinderen. Als je de "release" moeilijkheden die u erschwerst ook de situatie van uw kind. Uw kind kan uw zorgen en dan vastklampen des te meer voelen. Daarnaast kunnen kinderen vaak moeilijk te scheiden situaties in te schatten. Je weet dat je je kind elke middag of avond abholst opnieuw. Echter, voor uw kroost is natuurlijk niet, zelfs als je hem verteld opnieuw en opnieuw. Kinderen voelen zich snel te verlaten en dan weer geloven in de terugkeer van de moeder toen ze er werkelijk is.
 • Bij een vroege toegang tot de kleuterschool: Hoe jonger het kind is, en heeft het minder speelde hij in zijn vorige leven met andere kinderen of hadden andere mensen als verzorger, hoe moeilijker de scheiding van je wil.
 • Voldoende acclimatisatie: Het maakt niet uit hoe oud je kind bij het invoeren van de kleuterschool, een voldoende aanpassingsperiode is erg belangrijk in ieder geval. Uw kind moet vertrouwen in zijn omgeving en zijn nieuwe verzorger naar rechts in de kleuterschool voelen bouwen.
 • Problemen binnen de groep: Niet alleen aan het begin van kleuterschool angsten kunnen optreden. Later, kan het gebeuren dat je kind partout niet wilt in de kleuterschool. De redenen hiervoor zijn vaak onenigheid binnen de groep. De meeste geplakt gekibbel onder de kinderen achter zo'n angst voor de kleuterschool. Misschien is de beste vriend heeft iets gilde, gekozen voor een nieuwe speelkameraadjes of het kind werd geïrriteerd door anderen. Misschien is uw kind ook slachtoffer van pesten in de kleuterschool.
 • Problemen met de opvoedersHet kan ook gebeuren dat je kind niet kan omgaan met de opvoedingsstijl van een opvoeder en dus niet willen blijven kleuterschool.
 • Familie problemen: Misschien spanningen of gewapende binnen het gezin leidde tot de vrees voor de kleuterschool. Kinderen zijn erg gevoelig voor veranderingen in hun persoonlijke of familiale omgeving, die kan worden weerspiegeld in andere gebieden van hun leven toen.

Laat uw kind met de angst niet alleen

Als uw kind is bang voor de kleuterschool, moet je openlijk over praten met hem. Verzeker hem dat je klaar bent op elk gewenst moment naar de kleuterschool te komen wanneer gewond of ziek zijn. Het is daarom van groot belang dat u ons uw telefoonnummer opvoeders te verlaten en U bent de dag te bereiken. Dit geeft uw kind veiligheid en geeft hem het gevoel dat ze niet alleen gelaten met zijn zorgen en angsten. Bovendien, het leert dat het kan rekenen op u, zelfs als u niet in de buurt. Om de angst voor de kleuterschool tegen te gaan, hebben we je een paar tips:

Tips voor angst voor de kleuterschool

 • voorbereiding: Ter voorbereiding op de kleuterschool, moet je proberen om te wennen aan uw kind naar een scheiding. Laat het maar aan het uur met vrienden, familie of een goede babysitter.
 • Aanpassing periode: Een goede aanpassingsperiode is de basis voor optimale kleuter. U moet eerst dagen samen met uw kroost in de faciliteit en breng terug te trekken geleidelijk u uit de groep. Het kind dan wennen aan de nieuwe situatie en omgeving. Veel kwekerijen bieden zulke ouders vergezellen acclimatisatie na de Berlijnse model van. Het concept is dat ouders gedurende een bepaalde overgangsperiode hun kinderen in de kleuterschool blijven.
 • Houd uw woord: De angst voor de kleuterschool kunt u de afwikkeling van de tijd tegen te gaan door het geven u genoeg tijd uw kind om te breken met jou. Uw kind zal regelmatig naar de kleuterschool te brengen en krijg het op tijd op de afgesproken tijd. Dus je je kind dat hij kan vertrouwen op uw woord te zien.
 • afscheid: Toen zij scheidden, moet je in principe je niet ontglippen in het geheim, maar vertel je kind dat je nu gaan. Neem afscheid liefdevol, maar niet weemoedig. Zeg hem dat je weer zal aantrekken later. Rituelen zoals zwaaien naar het venster bij het afscheid zijn nuttig.
 • Lucky Charms: Om kinderen angst voor de kleuterschool te nemen, helpt het vaak een beetje geluk of bekende object. Of knuffeldier of favoriete speeltje: Uw kind zal het bekende object hebben een gevoel van veiligheid.
 • Sprekend tot de opvoeders: Als u merkt dat uw kind is bang voor de kleuterschool, moet je de dialoog met de docenten te zoeken. De leerkrachten hebben veel meer kans om te kunnen structuren identificeren binnen de groep en het helpen om in te grijpen. Zij kunnen u ook snel te informeren over wijzigingen in uw kind. Als uw kind een of andere reden niet kan omgaan met de opvoeders, moet je ook kijken naar een open discussie met hen. Dit kan een beslissende bijdrage leveren aan de angst van het kind gaat liggen en geniet terug naar de kleuterschool gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 23 = 29