Ansøgning om forældreorlov

Ved ansøgning om forældreorlov, er det især vigtigt for ham i tide, nemlig syv uger før du begynder at indsende til arbejdsgiveren. Ellers kan baglæns dine forældre tidsforskydninger. Vi vil fortælle dig, hvad du skal se efter i din ansøgning om forældreorlov og giver tips til en problemfri start på forældreorlov.

Arbejde forældre kan hver især bruge op til tre års forældreorlov for at tage sig af det nye familiemedlem efter fødslen af ​​sit barn. Samtidig holder det i kontakt med arbejdslivet. Men selv om en juridisk ret til forældreorlov er, du har din arbejdsgiver i god tid, der er mindst syv uger i forvejen, informere din forældreorlov.

Som ansøgningen skal se til forældreorlov? På internettet kan du finde såkaldte forældreorlov former, men det er nok selv en simpel brev, hvori du holder følgende punkter:

 • Når dine forældre begynder.
 • Når din forældreorlov ender.
 • På hvilken tid perioder, du gerne vil i sidste ende opdele forældreorlov.

Bemærk: periode på syv uger under forældreorlov ansøgning

Du gik glip den periode på syv uger, i begyndelsen af ​​din barselsorlov udskydes tilsvarende bagud. I særlige tilfælde, for eksempel i en for tidlig fødsel eller adoption, men også vedtaget en kortsigtet ansøgning om forældreorlov.

Tips om ansøgningen om forældreorlov

Rettigheder og pligter er, selvfølgelig, for alle arbejdstagere. Afhængigt af, om mor eller far ansøgte om forældreorlov, men der er et par specifikke punkter, som du bør holde øje med. Et par generelle tips til at hjælpe alle ansøgere fortsætter:

 • En mundtlig aftale er ikke endelig, finder derfor anvendelse applikationer og alle efterfølgende aftaler: alt stopper skriftligt og lad det af din chef også bekræftes skriftligt.
 • Er din ansøgning om forældreorlov modtaget i tide til din arbejdsgiver? For at undgå omstridte spørgsmål opstår, kan du bedre receptionen erkende skriftligt eller send din ansøgning med anbefalet post til.
 • Du og din partner skal forældrene tid til at planlægge og koordinere pleje. Hvem går hvornår og hvor længe forældreorlov? Faktisk skal den forældreorlov bruges i de første tre år af sit liv, men inden for de regler og i samråd med Chief større fleksibilitet er mulig. For eksempel kan du overføre op til 12 måneder forældreorlov, så at sige, gemme til et senere tidspunkt. De har sparet op måneder kan bruges, indtil den ottende fødselsdag af barnet, for eksempel, for første gang i børnehaven eller i skolen indskrivning. Mere om tid og frister for forældreorlov kan du finde i vores artikel "Hvor længe til at tage forældreorlov?".
 • Tidspunktet for to af de tre års forældreorlov skal du indstille bindende allerede i din første ansøgning om forældreorlov. Teoretisk set kan du arrangere et tidligt stadium, hele forældreorlov, derefter dog bundet til en plan, der efterfølgende kan kun ændres med samtykke fra arbejdsgiveren. For at optimere dine beslutninger bedst senest det tredje år det til dine behov.
 • Du vil have forældreorlov ikke helt opgive jobbet? Op til 30 timer om ugen, kan du gå på arbejde uden problemer. Du bør dog diskutere, når du registrerer forældreorlov med din chef deltidsjob allerede. Så du kan forhindre virksomheden afviser anmodningen deltid på grund af "presserende driftsmæssige grunde" som muligvis en erstatning arbejdstager er blevet indstillet. Mere om dine muligheder, deltidsarbejde under forældreorloven, kan du i vores artikel "forældreorlov og deltidsarbejde" læse.

Display Bogtip: Babypedia

Anbefalet læsning: BabypediaProgrammer, formularer, checklister - her kan du hurtigt miste overblikket. Det er derfor, vi vil have dig bogen "Babypedia" anbefales. Med masser af tips og oplysninger, du støtter denne bog, mens myndighederne Marathon.

vi fandt på Amazon bogen.

Forældreorlov at ansøge om mødre

Som vordende mor har du ikke kun ret til forældreorlov, men du, så snart du vil informere din arbejdsgiver om graviditeten, på barselsorlov. Det betyder, at på den ene side, du ikke let kan afvises. For andre otte uger, skal være et forbud mod beskæftigelse for dig efter fødslen af ​​dit barn. I tidlig eller flere fødsler, er den periode, forlænges efter fødslen selv til tolv uger.

Reglerne om forældreorlov og barselsorlov ikke vises, før en lille smule forvirrende, men er faktisk ret simpelt:

 • Ved anvendelsen er: Den forældreorlov begynder først efter barselsorlov. Så du er nødt til at indsende din ansøgning om forældreorlov i mindst en uge og fem uger efter fødslen.
 • For varigheden af ​​forældreorlov gælder: Den beskyttelse af mødre tjener et lignende formål som forældreorlov, og derfor vil blive krediteret til den tre år forældreorlov. Antag, at din barn er født den 17. april 2012, og du tager kun det første år forældreorlov. Selvom faldende otte uger efter fødslen på de perioder beskyttelse barsel, din forældre tid den 16. april 2013 ender ikke otte uger senere.

Forældreorlov for fædre gælder

For fædre, der ønsker at tage umiddelbart efter barnets fødsel forældre tid, er det ikke let at planlægge forældreorlov optimal. Som alle ansøgere skal indsende brevet i starten, varighed og fordeling af forældreorloven syv uger siden, men kan kun orientere den forventede dato for levering i processen. Barnet kan komme lidt tidligere og forældreorlov starter ikke. Eller kommer sent og forældreorlov er allerede begyndt. Det lyder kun én gang ikke så slemt, selvom den dato, forældreorlov spiller en rolle i ansøgningen:

 • Forældrekontrol fordele: Den forældreydelse er betalt for de første 14 måneder af barnets liv. Beregningen af ​​forældreorlov, men er baseret på kalendermåneder. Afhængigt af hvor langt beregnede forfaldsdato og selve fødslen fra hinanden, faderen til sidst er derfor allerede på barselsorlov, men stadig får udbetalt en forældreydelse.
 • Beskyttelse mod afskedigelse: I modsætning til den vordende mors far nydt kun otte uger før forældreorlov fra hans særlige beskyttelse mod afskedigelse. Så hvis du ønsker at være fair og tidlig fortæller sin forældreorlov, risikere en ubehagelig overraskelse kan. For at være sikker på, bør vordende fædre tage ugen mellem EPL og syv-ugers periode til at indsende deres ansøgning.

Tag dig tid til at informere dig om forældreorlov. Et godt sted at starte er de lokale forældrenes fordele websteder, der kan besvare mange spørgsmål og til forældreorlov.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − 69 =