bereiden kinderen goed op een baby

Is het mogelijk om ouderlijke liefde een aantal kinderen te verdelen? Natuurlijk! Je weet dat - maar begrijpt ook uw eerstgeborene zo makkelijk? Lees hier hoe je je kind optimaal voor te bereiden op een broer of zus.

Niet alle kinderen willen een zus of een broer. Ze reageren in het ergste geval afwijzing en jaloezie van de geboorte van een broer of zus. Een goede voorbereiding op de naderende toevoeging aan de familie helpt uw ​​eerstgeborene door deze fase van het leven te krijgen ook.

Niet te vroeg om te zeggen van de zwangerschap

Kinderen voelen zich precies dat iets "in de lucht". Maar je moet niet te snel van de baby te vertellen, omdat jonge kinderen niet het gevoel van tijd en kan snel anticiperen ongeduld worden gemaakt. De jongere uw eerstgeborene is, hoe ronder je buik moet zijn wanneer je aan het doen bent gemanifesteerd het bericht. Dit maakt de zwangerschap veel begrijpelijker en denkbaar. Blijf realistisch in uw gesprekken. de baby niet te beschrijven als een nieuw, groot speelkameraadjes, in plaats van wat het is: een klein beestje dat veel aandacht nodig heeft en soms schreeuwt.

Weergave Boekentip: Broers en zussen zijn onovertroffen

Boek: Broers en zussen zijn onovertroffenDe relatie tussen broers en zussen is waarschijnlijk de langste van het leven. Waarom broers en zussen zijn zo belangrijk, zelfs als soms zijn er geschillen, wordt uitgelegd in deze prachtige Vorlesebuch.

De voorbereiding van het kind om broers en zussen: Dus je hem vertelt wat uw kind het beste

Rapporten rustig, wat gebeurt er met de buik mama's en naarmate de baby groeit. Hoeveel heb je uitleggen hangt vooral af van de vragen van uw kind en wat het al begrijpt. Besparingen in twijfel met details. Je zou kunnen angst voor de moeder en de nieuwe aarde burgers voor de komst van de daders en vijand te activeren. Doe dezelfde reden geen grote ophef over uw situatie - althans niet in het bijzijn van uw kind. Omdat kan uw symptomen met hem maar één conclusie: de baby's schuld.

Vind je het erg vind alle kinderen spannende: luisteren naar de baby buik, aanraken, voelen de kleine kicks. dicht bij de actie heeft een positief effect op de volgende contact. Zoek foto's van uw eerste zwangerschap en momentopnamen van uw eerstgeborene. Alle werden vervolgens uit naar de geboorte verhaal van prachtige herinneringen en hoeveel. Van de kleuterschool te maken prentenboeken die te maken hebben met het probleem, door de manier van een goede service. Ze beschrijven de situatie voor kinderen eenvoudig en begrijpelijk op elke leeftijd.

zich gezamenlijk voorbereidingen

Versterken van de eigenwaarde van broers en zussen van het kind. Laat hem zien hoe belangrijk het is, waarin je daar. In de planning einbeziehst Bijvoorbeeld, bij het selecteren van deken of teddybeer. Zoek je kind in zijn oude speelgoed om iets geschikt voor de baby. Neveneffect: zoon of dochter te leren incidenteel doseren en te scheiden nog gemakkelijker later van de dingen.

Veel ouders zetten in het kraambed voorbereiding met succes op de steun van een babypop die op een speelse eigendom werden gevoed, verpakt en kan worden bemoederen. Na de geboorte kan het kind spelen met de pop, terwijl je ook bezig met de baby.

taken aandeel

Als je als ouder het verzorgen van rituelen en gekoesterde gewoonten niet al vertelt u - bijvoorbeeld het lezen van een verhaaltje voor het slapengaan - het is nu tijd voor. Hoe eerder je kind weet dat het kan rekenen op de aandacht van de papa, hoe beter. En voor een toekomstige vierde, het kan alleen maar goed zijn als de kinderen zijn vast niet alleen voor de moeder. Verhogen ook de cirkel van zorgverleners intensiveren contacten met oma en opa, een beste buur of vriend. het oudere kind voelt zich in een andere omgeving goed, is een apart probleem-als u ongeplande voor vrouwen of kinderarts. Ook met betrekking tot de geboorte, is het geruststellend om de volgende generatie in goede handen weten, moet het verrassend snel naar het ziekenhuis.

De baby is hier

Zo mooi Je hebt niets aan de situatie in het hoofd misschien gedacht: Ik ontvangst van uw kind in het ziekenhuis is niet met de baby in haar armen. Uw handen zouden vrij voor een liefdevolle omhelzing te zijn! De nieuwe broer of zus kan dan heel natuurlijk worden beoordeeld in zijn bedje. Neem reacties ( "De baby kreeg ik mij, maar heel anders gepresenteerd") met humor. Wees nooit teleurgesteld als het enthousiasme is binnen de limieten van de eerste vergadering. Nieuwsgierigheid en belangstelling wakker later dan thuis door zichzelf. Aan de andere kant, vreugde en animo voor actie moet niet worden vertraagd. worden toegestaan ​​als uw kind zeer, raakt de pasgeborene al in het ziekenhuis het verlangen houden: Laat het zijn, voor zover mogelijk. Uw kind moet verantwoordelijkheid te nemen, heb ik iets tegen hem durven - dat er enorm trots op dat moment maakt.

Baby's zijn rijk meestal. En de vele geschenken kan de perfecte voedingsbodem voor de eerste grote tranen. Vervul je kind over een wens. Alsjeblieft, denk ook grootouders en willen iets andere weldoeners, voor zowel kinderen te kopen. De grootte van het geschenk is te verwaarlozen. Doel moet zijn in plaats van pasgeboren en broer of zus krijgt dezelfde aandacht.

Laat uw kind actief deel te nemen in het dagelijks leven

Als je bezig met de baby bent: Leg je kind wat je doet en waarom. Dit helpt om inzicht te bouwen. Vertel uw oudere kind ook, die verschillend is ten opzichte van haar eigen baby tijd. Afhankelijk van hoe oud het is, kan het helpen. Bij het geven van flessen, het baden of het toepassen van lotion. Een kwekerij lied om te zingen? Graag. Iets te lezen uit het handboek? Goed idee. Steun uw kind per se, als het wil om de baby goed te doen. Dampen maar voorzichtig zijn verwachtingen en maken mooie hem duidelijk dat het een tijdje zal duren, totdat een baby een echte playmate.

Bespreek als ouders de verdeling van verantwoordelijkheden in de kinderopvang en ondersteuning te geven. Hoe meer je je in stressvolle situaties - en er zullen veel zijn - kunnen vertrouwen op elkaar, hoe beter voor iedereen.

rekening met extra tijd voor de broer of zus

Vliegtuig op de hoogte van de extra tijd voor uw eerstgeborene. Jongere kinderen vaak genoeg om gelukkig één uur of knuffelen een gemeenschappelijke favoriet spel voor. Oudere kinderen moet worden toegestaan ​​om zelf beslissen over het ontwerp. Het is een kwestie ten eerste, of mama of papa kom naar de speeltuin of naar de film met het zwembad. Het belangrijkste ding onverdeelde aandacht, die niet wordt verstoord door huilen van een baby. Omgekeerd is het even belangrijk dat de oudere kinderen leren hoe ze worden toegepast over een periode van tijd alleen. Deze mogelijkheid ondersteunt de manier waarop op de lange termijn, de verworvenheden overweging en ontheffing. En niet later dan de overwinning in de kleuterklas belangrijk.

Omgaan met jaloezie

Allereerst: Agressief gedrag tegenover de pasgeborene komt veel minder vaak dan veel ouders zou zorgen te maken over. maar doe het niet als de nieuwsgierigheid van een kind vanaf het moment dat de of de Oudere tweak de baby - met als motto: Laten we eens kijken wat er gebeurt? Leg rustig dat dit pijn doet; dat dit niet mag maken. Stel duidelijke grenzen. Bij twijfel is het beter niet alleen naar de broers en zussen samen te laten. Soms jaloezie komt ook tot uitdrukking in de vorm die uw kind valt terug in de baby-achtig gedrag om aandacht te krijgen. Schmunzel over en toegeven aan de druk voor deze bijzondere vorm van aandacht. Het succes komt vanzelf één, omdat de meeste kinderen doen zonder de ervaring leert heel snel terug op fopspeen of een fles melk. groter maakt de onderste regel, maar meer plezier!

Nobody is perfect

Of het nu tijdens de zwangerschap of na de geboorte: Ga zitten als ouder - en in het bijzonder als een moeder - niet onder druk. Hoe hoger de verwachtingen, hoe groter de teleurstelling als het niet optimaal te werken. U herinnert zich uit de eerste zwangerschap: Alle tijd nodig om te wennen aan elkaar. Time, moet u ook uw bedrijf eerstgeborene. Liefde en zorg voor broers en zussen dan allemaal vanzelf.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =