Bij een tweede kind?

Als ouders willen een tweede kind hebben, stel meestal de vraag wanneer de tijd rijp is voor een broer of zus. We zeggen in de volgende artikelen, of er sprake is het juiste moment voor een tweede kind en de voor- en nadelen van een kleine en een grote leeftijdsverschil tussen broers en zussen voorbij.

Er is het juiste moment voor een tweede kind?

Wanneer de eerste fase is vermoeiend de knie de wens gaat om veel ouders voor een tweede kind. Een absoluut recht leeftijdsverschil tussen broers en zussen niet bestaan. Elk verschil in leeftijd heeft zijn voor- en nadelen en is afhankelijk van de kenmerken van de kinderen en de ouders ook.

Maar waarom kinderen moeten andere kinderen eigenlijk? Hieronder hebben we alles over broers en zussen samengevat:

Een kleine leeftijdsverschil tweede kind verstaan:

 • De drukke vroege jaren van de kinderen liggen dicht bij elkaar en gaan over sneller.
 • De recreatieve planning gemakkelijker, omdat kinderen vinden het vaak soortgelijke dingen spannend op dezelfde leeftijd.
 • Na de eerste paar jaar, kunnen de ouders recht in het beroep opnieuw in te voeren.
 • Kinderopvang is gemakkelijker te organiseren, omdat beide kinderen kunnen worden ondergebracht op dezelfde locatie.
 • Voor velen zelfs hun eigen leeftijd is van cruciaal belang. Als vrouwen zijn al meer dan 35 of al langer voor het eerste kind genomen zwanger te zijn, willen ze niet wachten tot ze weer proberen.
 • De tijd die het duurt totdat er een kind wordt opgevoed, wordt verminderd. Hoe dichter de kinderen samen zijn, hoe sneller de ouders tijd hebben voor elkaar weer.
 • maar: de kinderen dichter in leeftijd, hoe moeilijker het is voor de ouders in de eerste periode. Je hoeft te doen zonder veel dingen en twee keer het werk doen. Voorwaarde voor een smalle leeftijdsverschil is dus ook een goed functionerend partnerschap.

Een groot leeftijdsverschil het tweede kind is:

 • Ouders kunnen de eerste en tweede kind veel aandacht te geven in de ontwikkeling ervan.
 • De oudere kind gaat al naar de kleuterschool of op school en is zeer onafhankelijk.
 • Het risico van een broer of zus jaloezie is lager, omdat elk kind heeft zijn eigen sfeer van het leven.
 • Ouders hebben tussen de eerste en tweede kind ook tijd voor u om "hun batterijen op te laden".
 • maar: Als de kinderen drie jaar of meer uit elkaar, begint de babyverzorging opnieuw. Veel ouders dan beginnen te kreunen, want ze zijn niet meer gebruikt om de wikkeling en opstaan ​​elke nacht. Voor velen is het moeilijk om opnieuw moeten nemen de carrière afscheid.

Wat kan zelfs wanneer het tweede kind in acht worden genomen?

In aanvulling op vragen over het gezinsleven financiële, professionele en gezondheidsaspecten van belang zijn voor de beslissing zijn om een ​​tweede kind te krijgen. Het vrouwelijk lichaam heeft enige tijd na de geboorte, om te herstellen van de zwangerschap. Een nieuwe zwangerschap met korte tussenpozen is zeer vermoeiend voor hem, vroeggeboorte of ondergewicht baby's hebben meer kans. Is er dan in een appartement of huis is geschikt voor een tweede kind? Wat is de financiële situatie van het gezin?

Er zijn veel dingen te overwegen wanneer het gaat om de kwestie van gezinsplanning. Echter, voor velen is het een luxe om deze keuzevrijheid te hebben. de vrijheid van keuze is echter beperkt door externe omstandigheden zoals vruchtbaarheid, financiële of onverwachte zwangerschappen. Als ouders hebben gekozen voor een tweede kind, moeten ze wachten tot ze het gevoel voor het dagelijks goed onder controle te hebben. Soms is de wens ontstaan ​​voor een tweede kind precies een op dit moment.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 40