Birnenmus kook: Hoe

einzukochen Birnenmus is ideaal voor degenen die willen bij de hand mooie zelfgemaakte vruchtenmoes in voorraad te hebben. Hier is de instructies om dit te doen.

Bewaarde Peren zijn een echte delicatesse, waarderen zelfs de kleintjes. Geen wonder, want peren behoren tot de vruchten met een bijzonder hoog gehalte aan fructose en een fijn aroma. Beter dan de producten uit de markt zijn in ieder geval bereid puree. Dat is wat zo zoete soorten, zoals peren, zelfs zonder een extra toevoeging suiker.

Wanneer Birnenmus-instandhouding van zowel het voorraadvorming in twist-off potten mogelijk en inmaakpotten in klassieke. de eerste stappen zijn hetzelfde voor beide bereidingswijzen. De bollen worden eerst geschild, gezaaid en in kleine stukjes gesneden. Zodat de lampen zijn niet bruin, zet je de geschilde stukken in de tussentijd in een kom met water en een scheutje citroensap. Afhankelijk van de toepassing waarvoor u wilt inkoken de Birnenmus je kunt smaak met verschillende kruiden. Mogelijke omvatten kaneel, vanille, citroenschil en steranijs.

Birnenmus neer: twee verschillende methoden

Gebruikt u voor het opslaan van twist-off caps, ze koken van volgende 10 minuten, zodat zij steriel zijn. Vul dan de stukjes peer en kruiden naar smaak in een pan en een toegevoegde zoveel water dat de stukken gewoon worden gedekt. Nu koken u de peren en vul de kokend hete massa om een ​​centimeter onder de rand in de glazen. Het sluiten van het af en leg het voor een paar minuten op de kop.

Bij het gebruik van potten U vult de rauwe stukjes peer met kruiden in steriele potten en vul ze met water. Nu de potten worden afgedicht met een rubberen ring en deksel en vastgezet met klemmen. Locatie kook de potten in een grote pan en laat de Birnenmus. Bij 90 ° C duurt ongeveer 30 minuten. haal vervolgens de potten en laat ze afkoelen. Was de Einkochprozess succesvolle, het GLB houdt ondanks verre beugels op het glas.

In de draaikop glas van de kap moet iets naar binnen zijn ingedeukt. De aldus bereide Birnenmus houdt voor ongeveer een jaar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 8 =