Blodtype 0 negativ: At du er nødt til at vide

Du spørger dig selv, hvad det har negativ med blodtype 0 til? Vi afklare dig på om specifikationerne af denne blodtype.

Blodet fra ethvert menneske har unikke egenskaber, som ved overfladen funktioner (antigener) af røde blodlegemer, der skal bestemmes. På dette grundlag er det delt op i blodtyper. Fra i alt 29 blodgruppe systemer, ABO og Rhesus-systemet er det vigtigste.

Mens ABO systemet opdeler blodtyper A, B, AB og 0 skelnes i rhesus-systemet mellem, Rhesus positiv (Rh +) 'og Rhesus negativ (Rh)'. Da Rhesus D-antigenet spiller en vigtig rolle, fordi det løser den stærkeste immunrespons i kroppen. Med blodtype 0 negative Du har hverken dette eller andre antigener i blodet.

Særlige træk ved den blodgruppe 0 negativ

Blodtransfusion ABO og Rhesus faktorer skal matche. Her, folk spiller en meget særlig rolle negativt med blodtype 0. Denne blodtype du har en af ​​de sjældneste og mest eftertragtede blodtyper, hvilket gør dem særligt værdifulde. Kun omkring seks procent af befolkningen har blodtype 0 negativ. Derfor er det ofte kaldes, Universal blod'. Det omfatter ikke A, B og D-antigener og er kompatibel med enhver anden blodtype. I nødstilfælde kan normalt udelades her en gennemgang af foreneligheden af ​​blod mellem donorer og modtagere.

Særligt tilfælde graviditet

Under graviditet, kan en Rhesus uforenelighed forekomme, og det er, når en forælder er rhesus positiv og den anden rhesus negativ. Dette er fordi Rh negative mennesker danner antistoffer, når hendes blod kommer i kontakt med rhesus positiv blod. Er du en mor Rhesus positiv eller er du og dit barn Rhesus negativ er der ingen risiko for det ufødte barn. Problemet opstår, når du er Rh-negativ og barnet har arvet fra sin far de rhesus positive blod egenskaber. Så dit immunsystem producerer mod barnets krop blod antistoffer, som kan være livstruende for barnet. Faren er fra den anden graviditet, fordi du gør disse antistoffer efter første kontakt med rhesus positiv blod af barnet. Den første kører normalt normalt. For at undgå sådanne problemer, rhesus negative mødre i 28. uge af graviditeten, indtil den 30. injicerede D-antistoffer.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 72