Blodtype 0 positiv: At du er nødt til at vide

Den blodtype 0 er positiv, verdens mest udbredte blodtype. Men hvad betyder "blodtype" i almindelighed, og den betydning, det har i graviditeten?

Omkring seks liter blodgennemstrømningen gennem kroppen. Foruden transport af ilt legemsvæsken opfylder en række andre vitale opgaver såsom forsvar mod infektion og varmeregulering. Men blod er ikke det samme blod. Afhængigt af visse antigener (proteiner) på overfladen af ​​blodceller der er otte forskellige blodtyper, der er nedarvet fra forældre til børn. Vist efter faldende hyppighed verden er:

  • Blodtype 0 positiv
  • Blod type A positiv
  • Blod type B positiv
  • Blodtype AB positiv
  • Blodtype 0 negativ
  • Blod type A negativ
  • Blodtype B negativ
  • AB blod negativDie bogstaverne A, B og 0 står for et system, der blev udviklet over 100 år siden. Den adskiller blod for tilstedeværelse af antigener type A og type B. blodgruppe 0 har ingen af ​​disse antigener, blodtype AB imidlertid begge. AB0 systemet suppleres af Rhesus faktor, der opdeler blodtyper i tillæg til positive og negative. Positive er alle blodtyper, som har blodceller på deres overflade en D-antigenet. Kun omkring 15 procent af befolkningen sådant antigen ikke.

Blodtype 0 positiv i graviditeten

Bestemmelsen af ​​blodtype er især vigtigt for blodtransfusioner. Fordi kun visse typer blod er kompatible. ikke passer sammen, klump dannelse. Hertil kommer, at Rh faktor i blodet af betydning for forløbet af graviditeten. Hvis dette er positivt, mener blodtype ikke har den mindste effekt på graviditet. Yderligere undersøgelse og forebyggende foranstaltninger er ikke påkrævet i dette tilfælde.

En negativ Rhesus faktor i den vordende moder kan imidlertid give problemer. Hvis Rh faktor faderen er positiv, kan det være positiv og så forskellig fra moderen og det ufødte barn. Hvis det er også en konsekvens af graviditet, muligvis dannet rhesus antistoffer i moderens blod kan angribe blodceller af barnet. Dette kan være livstruende for barnet. Gennem regelmæssige eftersyn og tidlig bestemmelse af blodtype, men alvorlige komplikationer kan normalt undgås i dette tilfælde.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − 56 =