Bloedgroep 0 negatief: Dat je moet weten

Je vraagt ​​je af wat het negatief met bloedgroep 0 tot? We verduidelijken heb je het over de details van deze bloedgroep.

Het bloed van ieder mens heeft unieke kenmerken die de oppervlaktekenmerken (antigenen) van rode bloedcellen te bepalen. Op basis hiervan wordt het verdeeld in bloedgroepen. Van een totaal van 29 bloedgroepsystemen, de ABO en het Rhesus-systeem zijn de belangrijkste.

Terwijl de ABO verdeelt de bloedgroepen A, B, AB en 0 een onderscheid tussen rhesus systeem, resuspositief (Rh +) "en resusnegatief (Rh). Wanneer Rhesus D-antigeen een belangrijke rol speelt, omdat het de sterkste immuunreactie in het lichaam oplost. Met bloedgroep 0 negatief hebben U noch dit noch andere antigenen in het bloed.

Bijzondere kenmerken van de bloedgroep 0 negatief

Bloedtransfusie ABO en Rhesus factoren moeten overeenkomen. Hier, mensen spelen een zeer bijzondere rol negatief met bloedgroep 0 Deze bloedgroep heb je een van de zeldzaamste en meest gewilde soorten bloed, waardoor ze bijzonder waardevol maakt. Slechts ongeveer zes procent van de bevolking heeft bloedgroep 0 negatief. Daarom wordt vaak genoemd, Universal bloed'. Het bevat geen A, B en D antigenen en is compatibel met andere bloedgroep. In noodgevallen kan hier meestal worden weggelaten een evaluatie van de verenigbaarheid van bloed tussen donoren en ontvangers.

Speciaal geval zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan een Rhesus incompatibiliteit optreden en dat wanneer een ouder rhesus positief en de ander negatief rhesus. Dit komt omdat Rh negatieve mensen vormen antilichamen toen haar bloed in contact komt met rhesus positief bloed komt. Bent u een moeder Rhesus positief of bent u en uw kind Rhesus negatieve is er geen risico voor het ongeboren kind. Het probleem ontstaat wanneer je Rh-negatief en het kind heeft geërfd van zijn vader de rhesus positieve bloed kenmerken. Dan produceert uw immuunsysteem tegen het lichaam van het kind bloed antilichamen, die levensbedreigend voor het kind kan zijn. Het gevaar komt uit de tweede zwangerschap, omdat u het maken van deze antilichamen na het eerste contact met de rhesus positieve bloed van het kind. De eerste loopt meestal normaal. Om dergelijke problemen, rhesus-negatieve moeders in de 28ste week van de zwangerschap te vermijden tot 30 geïnjecteerd D antilichamen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =