Bloedgroep 0 positief: Dat je moet weten

De bloedgroep 0 positief is, de meest gebruikte ter wereld bloedgroep. Maar wat doet "bloedgroep" in het algemeen en het belang ervan is in de zwangerschap?

Ongeveer zes liter van de bloedstroom door het lichaam. In aanvulling op het transport van zuurstof voldoet aan de lichaamsvloeistof een aantal andere belangrijke taken, zoals de afweer tegen infecties en warmteregulatie. Maar het bloed niet hetzelfde bloed. Afhankelijk van bepaalde antigenen (eiwitten) op het oppervlak van bloedcellen zijn er acht verschillende bloedgroepen die zijn overgenomen van ouders op kinderen. Aangeboden door het verlagen van de frequentie van de wereld zijn:

  • Bloedgroep 0 positief
  • Een positieve Bloedgroep
  • Bloedgroep B positief
  • bloedgroep AB positief
  • Bloedgroep 0 negatief
  • Bloed type A negatief
  • bloedgroep B negatief
  • AB bloed negativDie letters A, B en 0 staan ​​voor een systeem dat meer dan 100 jaar geleden werd ontwikkeld. Het verschilt bloed voor de aanwezigheid van de antigenen type A en type B. De bloedgroep 0 heeft geen van deze antigenen bloedgroep AB echter beide. het AB0 wordt aangevuld door de Rhesus factor die de bloedgroepen naast positieve en negatieve verdeelt. Positieven zijn bloedgroepen die bloedcellen op hun oppervlak een D-antigen. Slechts ongeveer 15 procent van de bevolking dergelijke antigen niet.

Bloedgroep 0 positief tijdens de zwangerschap

De bepaling van de bloedgroep is vooral belangrijk voor bloedtransfusies. Omdat alleen bepaalde soorten bloed compatibel zijn. niet bij elkaar passen, klontvorming. Daarnaast is de Rh factor in het bloed van belang zijn voor het verloop van de zwangerschap. Als dit positief is, doet de bloedgroep niet het minste effect op de zwangerschap. Nader onderzoek en preventieve maatregelen zijn niet nodig in dit geval.

Een negatieve Rhesus factor in de aanstaande moeder kan echter problemen veroorzaken. Als de Rh-factor van de vader positief is, kan het positief en zo verschillend van die van de moeder en het ongeboren kind zijn. Als het is ook een gevolg van de zwangerschap, mogelijk gevormd rhesus-antistoffen in het bloed van de moeder kan de bloedcellen van het kind aan te vallen. Dit kan levensbedreigend zijn voor de baby. Door middel van regelmatige controles en het begin van de bepaling van bloedgroep, maar ernstige complicaties kunnen meestal worden voorkomen in dit geval.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 45 =