Bloemkool freeze: Hoe werkt het?

U wilt bloemkool te bevriezen? Wij geven u gedetailleerde instructies over hoe je de groenten einfrierst zonder smaak en verlies van voedingsstoffen.

De voorbereidingen zijn belangrijk voor kwaliteitsbehoud

Twee eenvoudige stappen: 

  1. Eerst zerkleinerst u de bloemkool in individuele roosjes. Dit moet niet te klein zijn, omdat je anders alleen kruimels na het ontdooien en koken, maar ze moeten ook niet te groot zijn. Het beste is de grootte als de bloemkool voor het invriezen in hapklare stukken wordt gesneden.
  2. Dan is de bloemkool grondig te wassen u. Het is nu van belang om te blancheren voor het invriezen bloemkool kool kort haar voedingsstoffen en de mooie kleur te krijgen.

Bloemkool freeze stap voor stap

  • Voor blancheren zet je een pan op met veel water en een scheutje citroensap. Het citroensap zorgt ervoor dat de bloemkool is wit mooi. Bovendien, U vult een kom met koud water en ijsblokjes.
  • Het water kookt in de pot, de bloemkoolroosjes in delen te geven in het water en ontleedt het voor een maximum van drie tot vier minuten. Gelieve koken langer, anders wordt de bloemkool is te zacht!
  • Na het koken, de bloemkool neem je met een schuimspaan uit de uitgelekte kookwater van het kookvocht en meteen geef hem in het ijs water. Dit onderbreekt het kookproces en houdt de bloemkool mooi knapperig.
  • Nu is de bloemkool uit het ijswater te nemen u en trocknest het af met een schone theedoek of papieren zakdoekjes.
  • Dan kunt u de bloemkool bevriezen door je het abfüllst in hun vriezer zakken of containers in porties en onmiddellijk de vriezer te geven.

Belangrijk. Wilt u de bevroren bloemkool te gebruiken om te koken, te geven aan de roosjes in bevroren toestand in het Garwasser.Ein voorafgaand ontdooien maakt hem vochtig.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − 30 =