Botscan – kosten, baten en uitvoering van het onderzoek

Uw arts heeft u verwezen naar een botscan in een radiologie centrum. Nu u zich zorgen maakt, omdat het onderzoek niet bekend is aan jou. Je bent bang dat de kosten die niet worden gedekt door de ziektekostenverzekering. We willen uitgebreide informatie over alles te weten over botscan je hier.

De nucleaire geneeskunde is ook bekend onder de term skeletscintigrafie. Het dient de presentatie en evaluatie van het botmetabolisme. Wanneer een botscan ziekten of breuken dan kan worden waargenomen beeld een röntgenbron (fracturen) bot vroeg of beter. Een gewone röntgenfoto toont een afwijking vaak totdat de botten al veranderd of vervormd. In vergelijking met de x-ray zoveel schoten van het gehele skelet kan worden gemaakt met dezelfde stralingsdosis in een botscan. De werkwijze wordt toegepast bij onduidelijke botpijn of evalueren van het genezingsproces een botbreuk, vermoede artritis of reuma, infecties of tumoren. Om te studeren in Radiology Center Je moet vier uur mogelijk te maken. Voordat de botscan een gesprek met de arts plaatsvindt. Hier vindt u onderzoeken en gevraagd worden over de symptomen en medische voorgeschiedenis. Naar aanleiding van de oproep, wordt een zwak radioactieve stof geïnjecteerd geschiedt via een ader in de arm. Dan liggen de opnames van het gehele skelet zijn gemaakt om zoveel mogelijk informatie te verkrijgen. In een Knochenszintigrammgleitet een speciale camera over je lichaam. Hier hoef je niet te liggen in een buis. Tussen neemt, moet u zeker een liter water te drinken. Speciale voorbereidingen voor de dag van het onderzoek is niet vereist. U kunt ontbijten normaal gesproken en het nemen van voorgeschreven medicijnen. Echter, je moet verwijderen uit uw lichaam tot op het bot te scannen alle metalen onderdelen.

Het onderzoek is vrij van bijwerkingen. Zwanger worden uitgesloten van een botscan. Jonge moeders mogen geen borstvoeding geven 48 uur na het onderzoek. Van de financiële ondersteuning die u nodig hebt om je geen zorgen. De methode is een standaard voordeel van alle ziektekostenverzekering.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + = 14