care vauva navasta oikeassa

Vauvan napa on erityisen herkkä ruumiinosaan heti syntymän jälkeen. Välttää tulehdus napa, huolellinen hoito on erittäin tärkeää. Usein tämä kuitenkin pätee: vähemmän on enemmän! Kokeile täällä miten napa vauva muuttuu syntymän jälkeen ja mikä on erityisen tärkeää navan hoitoon.

Yhdeksän kuukautta napanuoran oli yhteys äidin ja lapsen välillä. Se yhdisti sikiötä kohdussa istukan kautta verenkiertoon äidin ja syötetään lasta tällä tavalla elintärkeitä ravintoaineita. Tämä ainutlaatuinen yhtye leikataan heti syntymän jälkeen. Takaisin navan kanto, joka kehittyy sisällä seuraavan kahden viikon napa pysyy.

Siten, navan vauva kehittyy

Heti leikkaamisen jälkeen napanuoran syntyessään, se on puristettuna muovinen puristin yläpuolella vatsa, estää verenvuodon uusiutumista napanuoran loput. Lyhyt osa, joka työntyy ulos yläpuolella puristin kutsutaan navan kanto. Se on liitetty tällä hetkellä tiukasti jäljellä navan kudos, mutta ei sisällä hermopäätteitä, minkä vuoksi tämä "avoin haava" valmistelee vauvan kipua. Siten tyypillinen napa kuten tiedätte hänestä voi muodostaa, täytyy nyt tapahtuu kaksi asiaa. Ensimmäinen, loput napanuoran on kuuluttava, niin sitten parantua varsinainen navan ja pystyy muodostamaan "tyypillinen" muodossa.

Navan kanto alkaa kuivua nopeasti, koska se on valmiiksi kiinteä suljetun puristin pysyvästi verenkiertoa, ja muuntaa sen tumma, lähes musta. Kuinka kauan kestää ennen kuin se on täysin kuivuneet, ja sitten laskee, riippuu monista tekijöistä. Yleensä kuitenkin, navan kanto lunastetaan kymmenen kohteeseen kaksitoista päivää. Kuitenkin aika vaihtelee suuresti vauvan vauva, niin paljon lyhyempi tai hieman pitempi paranemisprosessia ovat yleensä täysin mahdollista eikä syytä huoleen.

Sen jälkeen kun napanuora on laskenut lepoa, pieni haava ja pieni jäljelle navan ihoa pysyvät. Viimeisellä paranemisprosessia, haavan sulkeutuu ja sulakkeet "tyypillinen" navasta. Useimmissa tapauksissa muotoaan napa iho, jota voidaan pitää eräänlaisena arpi käynnissä takaisin vatsaan. Joissakin tapauksissa vauvoille navan jää pysyvästi kaareva tehdä ulkopuolella.

pullistumaan navasta vauva on täysin normaalia ja mitään syytä huoleen. Huoli asia on vain silloin, kun napa oli perääntynyt koskaan sisäänpäin ja sitten pullistuu uudelleen. Tämä voi olla merkki napatyrä. Jos sinulla on epäilys, että vauva on napatyrä saattaa olla, sinun pitäisi selvittää lastenlääkäri onko hoito on tarpeen.

näyttö

Vauvanhoito Philips AVENTNoin hyvin varustettu et näitä lastenhoidon sarjat, jotka ovat myös täysin sopiva lahjaksi. Hoitosetti of Bübchen kuuluu suuri mukavuuksia. Kaikki tärkeät työkoneita kuten kynsisakset ja lämpömittari ovat Philips AVENT lastenhoidon sarja mukana.

Asianmukaista hoitoa vauvoille napa

Vaikka monet vanhemmat eivät uskalla tehdä mitään väärää tässä tärkeässä asiassa: tämä pelko on täysin perusteeton! Toisaalta hoito vauvoja napa ei ole niin monimutkainen kuin luulisi. Vuonna irrotettu navan kanto ei hermopäätteitä ovat mukana, joten et voi tehdä vauva vahingossa koskettaa satuttaa.

Toiseksi seuraamaasi kätilö vie yleensä jo erityisen varovainen navan napaansa kanto on laskenut. Se ohjaa aikana paranemista ja käynnistää tarvittaessa asianmukaisia ​​toimenpiteitä tavalla. Joten et koskaan saa jättää yksin tarjontaa näiden herkkien vartalolla vauva. Otat mieluummin vain "avustaa" tehtäviä päinvastoin, katsomassa mitä kätilö on ryhtynyt aikana vierailua päivittäin.

Avoimen ja suljetun napa hoito

Yleinen suositus siitä, miten optimaalista tulisi etsiä navan vauva, ei ole. Monet kätilöt jättäytyä hoidossa tilanne mikä on erityisen tarpeen kunkin navan. Yleisesti voidaan erottaa kahdenlaisia ​​navan hoito kuitenkin: auki ja kiinni.

  • Avoin napa hoito: Ns "auki" napa hoitoa, motto on: vähemmän on enemmän! Koska kätilön käytetään tässä tapauksessa mitään erikoistyökaluja, mutta vain kiinnittää huomiota siihen, että aina saa riittävästi ilmaa napa, niin että se paranee nopeasti ja helposti. Usein kätilöt käyttävät tätä erityistä Winding. Yläreunaan vaipan on taitettu sisäänpäin niin, että napa ei kuulu, ja näin ollen ei ole kuuma ja kostea ympäristö vaipan, mutta ilmassa. Tällä tavalla se estetään, että ulosteet tai virtsa saastuttavat navan ja pehmentää niitä. Lisäksi vaippa ei voi hankaa herkkä navan ja aiheuttaa haavaumia, jotka.

Joten voit antaa vauva hyvin poissaolon aikana kätilö, hän näyttää, miten kääre tekniikka toimii tarkasti. Jotkut päättäjät vastasyntyneiden vaippoja myös asennettu kohdassa, jossa navan kanto on jo suoraan syvennys.

  • Suljettu napa hoito: Suljetussa navan hoitoon navan kanto sidotaan irti kätilön lisäksi steriilin, ilmaa läpäisevää Nabelkompresse suojella sitä paremmin kosteutta ja bakteereja. Jotkut kätilöt myös käyttää erityistä paakkuuntumista jauhetta apteekista, nopeuttaa kuivumista. Tätä varten olisi poistettava vähintään kerran päivässä perusteellisesti, jotta ei suosi istutusta bakteereita. Tämän puhdistus on erityisen steriili kompressi, joka on imeytetty vähän laimennettiin vedellä, kehäkukka olemus on. Kehäkukka puhdistaa ole ainoastaan ​​hyvä, vaan myös ehkäisee tulehdusta.

tärkeää: Kahdeksas puhdistuksen jälkeen, että sivusto on hyvin kuivataan jälleen.

Roolisi huolta vauvojen napa

Vaikka ensisijaisesti kätilö ympärillä navasta vauvan hoidosta, kunnes hän on parantunut, tulet luonnollisesti päivittäin tämän tietyn osan pienen vauvan kosketusta. Sinun tulisi myös pelkää koskettaa lasta. Sillä aikaa, jolloin kätilö ei ole läsnä, on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon seuraavat kaksi asiaa, kun alkaa tuulen vauva tai navan ympäriltä puhdistaa:

  • suojaa ne likaantumiselta: Vaikka todella vastasyntynyt ei ole vielä likaa ensimmäisen yhteydenoton. Kuitenkin sinun pitäisi lisääntyneeseen hygieniaa käsittelyssä napa-paranemista lastenhoidon. Edes kosketa likaisilla sormilla voi johtaa nopeasti tulehdus kipeä kudosta. Ja jopa näennäisesti puhtaat kädet voidaan indeksoinnin bakteereista ja taudinaiheuttajia. Siksi desinfioi kädet aina ennen käämi siirtää bakteereita lapsellesi.
  • Pidä kuivana: Koska navan kanto on kuivua, niin että napa voi parantua ilman mitään ongelmia, se on erittäin tärkeää alueen niin paljon kuin mahdollista suojata kosteudelta. Siksi sinun tulee vauva alkuaikoina syntymän jälkeen myöskään kylpeä. Kun navan kanto irronnut, uiminen vauva on kuitenkin mahdollista, orastava napa vaatii edelleen erityistä huomiota. Kuivaa napa kylvyn jälkeen kevyesti pumpulitupolla tai pumpulipuikolla. Joustintuet häntä kevyesti sormilla, jotta jää pieni taittuu ihon sisällä kosteutta eivätkä kehittämään haavaumat tai tulehdus. Myös tällä alueella on varmasti käsitelty yksityiskohtaisesti, ja ottaa ensimmäiset askeleet yhdessä teidän kätilö.

Jätä vauvaa usein kamppailemaan ilman vaippoja ja vaatteita. Niin paljon raitista ilmaa pääsee napa, joka nopeuttaa haavojen paranemista. Myös Po, joka on kääritty lämmin vaipan suurimman osan ajasta, raikas ilma on mukavaa vaihtelua, joka suojaa herkkää ihoa ja suojaa arkuus.

Mitä tehdä

Jotkut asiat sinun tulisi ehdottomasti välttää, koska ne viivyttävät haavan paranemista tai edesauttaa tulehdusta käsiteltäessä navan vauva:

  • Käytetty hoidosta navan alueen mitään voiteita tai öljyjä. Ne pehmentävät kudosten ja siten hidastaa kuivumista navan kanto. Tietyt ainesosat henkilökohtaisia ​​hygieniatuotteita voi ärsyttää kipeä navan kanto ja aiheuttaa vakavia infektioita.
  • Muutaman päivän muodostamiseksi ja lopulta navan kanto noin sakkaa haavan eritteen. Yritä poistaa ne missään olosuhteissa. Vapautuminen itsepäinen sakkaa vaikeuttaa haavan paranemista ja pahimmassa tapauksessa johtaa kuumeinen tulehduksia tai verenvuotoa.
    tärkeää: Kokeiluja missään tapauksessa ratkaista navan kanto mekaanisesti. Kudokseen napa on edelleen erittäin herkkä ja voit satuttaa vauvaa.
  • Käytä, puhdistukseen vauvan navan ole korkea alkoholipitoisuus tarkoittaa, että iho napa on hyvin herkkä ja se on kuitenkin niin vahvasti ärtynyt.

Ongelmia haavan paranemiseen vauvojen napa

Kun napa vauvan smears aikana paranemista, kuten haavan eritteen vuotaa, se voi helposti tulla navan infektion riittämätön hygienia. Märkä alueet tarjoavat optimaalisen kasvualusta bakteereille ja sienille, jotka voivat helposti tunkeutua haavan ja voi levitä. Jos sinulla on epäilys, että napa on tulehtunut, sinun pitäisi tämän Koskaan lääkitä itseään. Reikä tulehduksen merkkejä, kuten kohonnut lämpötila tai punoitusta, finninen ihon navan, saada neuvoja oman kätilön tai lääkärin lapsesi yksi. Poistuessaan mätä navan kanto hakeudu lääkärin hoitoon välittömästi.

Jos tulehdus havaitaan riittävän nopeasti, yleensä hoidon antiseptisella voiteen tarpeeksi. Riippuen siitä, kuinka pitkälle edennyt tulehdus ja mikä on niiden syy, vaan myös antibiootti on käytettävä lopulta. Lasten lääkäri voi poistaa kokeena haavasta määrittää tarkka heräte ja aloittaa asianmukainen hoito.

tärkeää: Navan infektio on aina hoidettava ammattimaisesti, koska se voi muutoin aiheuttaa verenmyrkytys.

Navan infektio voi aiheuttaa syntymistä ns granuloomissa tuloksen. Nämä kudos kasvaimet ovat myös tunnetaan nimellä "ylpeä lihaa". Tämä solmu kaltaista kudosta, joka muodostaa navan lähellä ihon alle. Monissa tapauksissa granuloomat helppo hoitaa homeopaattiset. Kysyä tätä, kätilö neuvoja. Jos ne eivät häviä tällä tavalla, granuloomat voidaan poistaa kirurgisesti tai syövyttäviä lääkärille.

Senkin jälkeen syksyllä navan kanto saattaa silti vuoto haavaeritteen tai pieni pisara verta. Pääsääntöisesti kuitenkin tällainen "kokeena Abel" parantunut pian itsestään. Jos huomaat, että toistuvasti muodostavat pieni pisara verta, mutta sinun pitäisi lääkäriin syyn. Usein puute K-vitamiinin on vastuussa tästä ilmiöstä, joka on vastuussa veren hyytymistä. Erityisesti vollgestillte vauvat ovat yleensä vielä ole kehitetty riittävästi suoliston ja vitamiini voi näin ollen voi tuottaa riittäviä määriä itse. Lastenlääkäri voi antaa lapselle sopiva annos K-vitamiinia, joka pysäyttää verenvuodon.

Älä pelkää navan hoito

ylläpitää navan vauva on erittäin tärkeää. Kuitenkin, se ei ole vaikeaa niin pitkälle kuin monet vanhemmat kuvitella ennen syntymää. Valjastaa tukea kätilölle. Hän hoitaa napa kädessä kunnes se on parantunut. Se tarjoaa myös vastausta kysymyksiin ja kertoa asennetaan, kuinka paljon tai vähän hoitoa lapsesi napa.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 56 = 61