Constipatie bij kinderen: Helpt lactose?

Bijna elke baby of klein kind is uiteindelijk beïnvloed: We hebben het over constipatie. Veel huismiddeltjes beloven snel te verhelpen, in het bijzonder melksuiker wordt aanbevolen als een natuurlijke hulp bij de spijsvertering. Maar het hoofd te bieden?

In principe zijn melk naast water van voedingsstoffen zoals vetten, eiwitten, vitaminen, mineralen, spoorelementen en koolhydraten. Melksuiker, ook wel lactose, de belangrijkste koolhydraat. Het levert de baby te snel beschikbare energie en bevordert de vorming van een gezonde darmflora. Ook pre-voedingsmiddelen bevatten lactose.

Lactose brengt de darm in de swing

Waaraan melk suiker stimuleert de stoelgang van de baby of het Kleindkinds. Het bevordert ook de groei van goede darmbacteriën. Het werkt als volgt: Wanneer de vertering van lactose geproduceerd zuren die het lichaam nodig heeft om later te scheiden. Derhalve wordt het lichaam ter gelegenheid van de darm water, waarbij het zuur, en dus ook van de stoel wordt verdund. Een betere stoelgang is het resultaat - de blokkade oplost.

Slechts in beperkte mate aan te bevelen

Maar wees voorzichtig: Omdat zowel moedermelk als pre-foods al veel lactose bevatten. Een langdurige toediening, in het bijzonder voor de zesde maand van het leven, niet aan te raden. Je moet ook rekening mee houden dat geëlimineerd door de toediening van lactose, uw kind steeds water. Dit kan snel hebben negatieve gevolgen voor de gezondheid bij zuigelingen en jonge kinderen. Conclusie: Hoewel lactose is een gemakkelijk beschikbaar home remedies voor constipatie, maar je moet gebruiken in elk geval met de kinderarts te bespreken.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8