“Curatieve”: Wat doet de term?

Op een verwijzing van een arts u zult vaak gebruik maken van de term "genezend", In dit artikel leggen we u wat het betekent.

Wat betekent de term "curatieve"?

In de geneeskunde wordt gesproken van curation of zelfs de curatieve geneeskunde als de arts wil het volledige herstel van de patiënt. Een logisch gevolg is dat het voorkomt dat een verergering van de symptomen. De term "curatief" komt uit het Latijn en betekent "genezing". Als uw huisarts ga zo maar door de verwijzing "curatieve" box is aangevinkt, verwacht hij een volledig herstel van de ziekte of andere kwaal. Op basis van zijn diagnose, zal hij gepaste therapeutische maatregelen te nemen: Dit kan een operatie of toediening van medicatie.

De term "palliatieve" komt ook uit de medische jargon. zij zelf kunnen niet vechten artsen uitspreken dat hun behandeling alleen de symptomen van een ziekte te verlichten, maar. Palliatieve therapieën komen vaak voor bij kwaadaardige kanker gebruikt.

tonen
Meer over medische termen

Dekking van het boek: Begrijp dokter?Voor verdere hulp bij medische termen geeft u de Book "Begrijp doctor". In aanvulling op de voorwaarden legt uit hoe u de bijsluiter goed en de verschillende groepen van drugs daar te lezen. Dus laat vele vragen te beantwoorden op zich.

"Je kunt het boek op Amazon te vinden

Welke preventieve maatregelen?

Met preventieve maatregelen worden gebruikt om een ​​ziekte te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld vaccinaties.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =