cyclus monitoren

Met de cyclus monitoren van u uw fiets samen te analyseren met uw gynaecoloog. De bevindingen van deze cyclus observatie helpen om het exacte tijdstip van de eisprong te bepalen en identificeren van problemen met de vruchtbaarheid. Ze vormen daarmee de basis voor de behandeling. Lees meer over de procedure en de resultaten van een cyclus monitoring.

Hebt u ooit uw maandelijkse cyclus met behulp van de basale lichaamstemperatuur en baarmoederhalsslijm (Symptothermale methode) waargenomen? Dan heb je al een cyclus observatie uitgevoerd in principe zelfs. Een nauwkeuriger methode is de cyclus monitoring, die u samen presteren met uw gynaecoloog. Voor deze, drie of vier data in de loop van je cyclus nodig zijn, waarin je bloed verwijderd en je baarmoeder wordt onderzocht door echografie.

Wat is de cyclus monitoren?


Wanneer cyclus monitoren van uw gynaecoloog besteedt bijzondere aandacht aan de vraag of je menstruele cyclus is regelmatig, of de eisprong plaatsvindt en of het baarmoederslijmvlies klaar is voor innesteling van een bevruchte eicel kan later. De waarneming van de cyclus kan helpen met de volgende punten:

  • De cyclus controle helpt om nauwkeurig te bepalen van uw ovulatie datum. Zo kunt u beter plannen wanneer moet je seks hebt om een ​​kind op natuurlijke wijze zwanger met je partner.
  • de controlecyclus de ovulatiedatum bepaling wordt ook gebruikt bij kunstmatige inseminatie. Dus doe uw arts als hij de volgroeide eicellen kunnen nemen en te gebruiken voor kunstmatige inseminatie. De tijd van de ovulatie wordt dan nog vaker beïnvloed door een hormoonbehandeling om een ​​betere planning en een hogere kans op succes te bereiken.
  • Het kan de diagnose van mogelijke problemen met de vruchtbaarheid dienen, zoals hormonale onevenwichtigheden en problemen in de kiemcel ontwikkeling, rijping en -einnistung. Zijn die Conception blokkades Zodra de diagnose, kan uw arts de volgende stappen met u bespreken.

Product weergeven Tip: Clearblue Fertility Monitor

Clearblue Geavanceerde Fertility MonitorU wilt uw kansen om zwanger te verhogen? De Clearblue Fertility Monitor kan u helpen definiëren en identificeert meer vruchtbare dagen dan de traditionele Ovilationstests.

Wat gebeurt er als cyclus monitoren?

3-4 benoemingen in de gynaecoloog nodig zijn voor de cyclus monitoren. Hij meet dan de hormoonspiegels in het bloed en onderzocht door middel van ultrageluid je baarmoeder. In de studies neemt de volgende plaats:

  • eerste onderzoek: Op de derde tot vijfde dag van je menstruele cyclus, de cyclus begint de bewaking. Ten eerste, de eierstokken en de baarmoeder worden onderzocht met echografie. In een bloed test je hormoonspiegel zal ook worden geanalyseerd. In dit geval uw arts besteedt bijzondere aandacht aan uw oestrogeen en LH niveaus. Beide hormonen zijn vooral belangrijk voor eicel rijping.
  • Tweede studie: Tussen de tiende en twaalfde dag, de tweede onderzoek plaatsvindt. De meting van hormoonspiegels en ultrageluid informeren of het rijpingsproces van het ei was succesvol en ovulatie op handen. Nu Uw gynaecoloog kan ook beoordelen op de echo hoe uw baarmoederhalsslijm heeft opgebouwd en of de baarmoederhals is bereid om sperma te laten.
  • derde onderzoekIn een derde studie van het hormoon niveau opnieuw gemeten. Hier, in het bijzonder het corpus luteum hormoon, ook wel progesteron wordt beschouwd. De progesteron waarde wordt gebruikt voor het bewijs van de ovulatie. Het is ook belangrijk voor mogelijke bevruchting van de eicel en ondersteunt de implantatie van het ei in het baarmoederslijmvlies en de succesvolle voortzetting van een zwangerschap.

meer informatie

De cyclus bewaking is vaak de opmaat voor verdere vruchtbaarheidsbehandelingen of diagnostische procedures. Meer over vruchtbaarheidsproblemen en welke mogelijkheden bestaan ​​dan, je kunt in onze gebieden "onvruchtbaarheid" en lees "Kunstmatige inseminatie". Meer tips over je menstruatiecyclus en natuurlijke gezinsplanning, vindt u in ons gebied "Zwanger".


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 88