De correcte afhandeling van de Lochia

Iedere vrouw heeft de zogenaamde Lochia na de geboorte. Vanwege het bloeden van het lichaam scheidt van resterende bloed, slijm en Eihautreste uit de baarmoeder. Hier kunt u lezen hoe lang de Lochia duurt en hoe je omgaat met het goed.

Wat gebeurt er als Lochia?

De placenta tijdens de zwangerschap is onderhevig aan de baarmoeder. Zodra ze wordt afgestoten, laat het een bloeden wond. Het bloeden wordt Kraamvloed. Door de week de rivier, die ook postnatale bloeden wordt genoemd, je lichaam scheidt na de geboorte bloed, slijm en eventueel resten uit de amnionmembraan uit de baarmoeder.

Toon Boekentip: Alles over postpartum

Boek: Alles over postpartumJe baby is hier en nu begint voor u een spannende tijd. Vroedvrouw Viresha J. Bloemeke beantwoord in dit boek in dienst van uw vragen die u en uw partner gedurende de tijd in het kraambed. Dus u beheren samen een goede start voor de tijd.

Sterkte en duur van Lochia

Hoe sterk de week rivier is varieert van vrouw tot vrouw. Sommige vrouwen bloeden zwaar en veel, anderen weinig zwakker en minder. De hoeveelheid uitgescheiden week flux bereikt tijdens het kraambed een bedrag van 200 tot 500 ml, als na de eerste bloeden, de genezing van de wond begint, de wekelijkse stroom van een helder rood verkleurd roze over bruinachtige tot een geelachtige na ongeveer 14 dagen. witte kleur neemt. Dan is de week rivier bevat bijna geen wond secretie, maar alleen vloeibaar cellen. De Lochia kan duren tot acht weken. Als je te snel zumutest je te veel na de geboorte, maar het kan gebeuren dat het bloeden te vervangen. De kleur rood is een echte waarschuwingssignaal in dit geval.

Een goede persoonlijke hygiëne wanneer Kraamvloed

  • Tijdens de week van de rivier tampons zijn absoluut taboe. Over hen kunnen bacteriën de baarmoeder in te voeren en leiden tot een infectie. Daarnaast kunnen tampons gemakkelijk leiden tot congestie.
  • Met het oog op de afvoer op te vangen, moet u extra servetten of fleece luiers gebruiken. Uw verloskundige of verpleegkundige in het ziekenhuis ben je zeker helpen. Het is belangrijk dat u het servet of luier mogelijk wisselkantoor elke twee tot drie uur. Anders kan het ongemakkelijk en vochtig.
  • Na het plassen, moet u het genitale gebied met lauw water afspoelen. Zo kunt u opgedroogd bloed te spoelen. is belangrijk en, natuurlijk, dat je te wassen voor en na gebruik van het toilet handen grondig om ziektekiemen en bacteriën kunnen via de vagina in de baarmoeder in te voeren.

bezoek van een arts is vereist als ...

  • durchgeblutet binnen een uur, een maandverband of een luier of het bloeden is zo sterk dat het bloed stroomt water uit de kraan
  • na een week het bloeden zijn niet verminderd en zijn helder rood als voorheen
  • het bloeden nog sterker na een paar dagen
  • dat de afgescheiden groot bloedstolsel
  • onaangename geur, koorts of rillingen optreden.

De Lochia is zeker iets vervelend, maar het zal overgaan. De helende een externe wond eindelijk duurt een beetje tijd. Geef jezelf en je lichaam de tijd om te herstellen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − 31 =