De correcte installatie van kinderzitjes

De beste autostoeltje is nutteloos als het niet correct wordt geïnstalleerd en gebruikt. Helaas, slechts ongeveer 30 procent van alle kinderzitjes goed beveiligd. Daarom is het nog belangrijker dat je je op de hoogte wat je nodig hebt om te overwegen wanneer het kinderzitje de montage, zodat uw kind veilig is en echt beschermd.

Correcte installatie van kinderzitjes: Meer veiligheid

In een verkeersongeval 83 procent van de beveiligde autostoel blijven ongedeerd. Een aangepast aan de leeftijd kinderzitje is een absolute must voor jongere passagiers. Echter, het maken van meer dan 70 procent van de ouders in de assemblage van kinderzitjes met de normale gordel voertuig fouten die leiden tot slechte beveiliging van hun nakomelingen.

Plaatsing van kinderzitjes: The Note

  • plaatsing: De beste manier om een ​​kinderzitje op de achterbank in het midden is gemonteerd, want er uw kind reist veiligst. Anders, de juiste stoel op de achterbank is een goede keuze, dus je kunt je kind naar de loopbrug kant en kan het daar uitpakken.
  • De instructies: Steeds weer instructies worden verwaarloosd. Ze fungeert als een veilige ondersteuning bij het samenstel en strikt worden nageleefd, waardoor fouten worden vermeden.
  • Enkele aanvullende informatie: Ook moet de gewichtsklasse, de montagerichting van de gordelgeleiding en toegestaan ​​of niet toegestaan ​​zitplaatsen worden beschouwd.
  • De passagiersstoel: Uiterste voorzichtigheid is ook van toepassing op de installatie van kinderzitjes op de passagiersstoel. Als het niet zeker is of de airbag is uitgeschakeld of uitgeschakeld kunnen worden, moeten reverse-gemonteerde kinderzitjes worden vermeden dit vierkant.

Bevestiging van de stoel: gordel of ISOFIX?

Kinderzitjes worden gemonteerd met gewoon (drie- en tweepuntsgordels) of speciale gordelsystemen (ISOFIX). De driepuntsgordel, bijvoorbeeld, wordt in de bestuurdersstoel band meest voorkomende (stelt drie punten). De tweepuntsgordel te vinden in de meeste auto's in de middelste stoel op de achterbank en veilig, zoals de naam suggereert, op twee punten. ISOFIX is een bevestigingssysteem dat alleen kan worden gebruikt in combinatie met een verankeringspunt in de auto. Echter niet elke wagen uitgerust met ISOFIX montage en dus niet altijd verenigbaar met Isofix kinderzitje. Voor meer informatie over ISOFIX leren, kun je jezelf in ons artikel "Wat is ISOFIX?" Inform.

Zitten uw kind veilig?

Na het kinderzitje assemblage, kan de drive bijna klaar om te gaan. Maar toch zijn enkele belangrijke stappen te volgen die nodig zijn voor de veiligheid van uw kind. Op dezelfde manier moeten de fundamentele aspecten voor het gebruik van het kinderzitje worden beschouwd.

  • De band: Haal de riem te strak of te los. De hand van een volwassene moet plat om te passen tussen de riem en de borst zijn. Om deze reden moet dikke winterjassen tussen band en kind worden vermeden, omdat de zetel beschermt alleen wanneer de band strak genoeg zit.
  • De gordelgeleiding: Ook moet de riem routing en de hoogte van de hoofdsteun regelmatig en nauwgezet worden gecontroleerd, zodat beide zijn aangepast aan de grootte van uw kind.
  • De veiligheid van kinderen: Zodat uw kind de auto deur niet automatisch wordt geopend tijdens het rijden, moet de Ouderlijk toezicht worden ingeschakeld bij de dichtstbijzijnde deur.
  • Vastgesjord: Als uw kind heeft genomen tijdens het rijden moet worden gestopt bij de volgende gelegenheid en pas weer worden verrekend wanneer uw kind veilig is. Neem de tijd, zelfs als de weg naar huis is niet ver weg.
  • De slijtage: Zelfs een kinderzitje is een dag versleten en met betrekking tot de veiligheid achterhaald. Daarom moeten kinderzitjes nooit langer dan vijf tot zes jaar in gebruik is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − = 33