doodgeboorte

een doodgeboren kind te lijden, is een slechte ervaring voor de aanstaande ouders. Hier kun je je op de hoogte, die een doodgeboren kind, wat de oorzaak kan hebben en wat u kunt doen om een ​​doodgeboren kind te voorkomen betekent.

Wat is een doodgeboren kind?

Van een doodgeboren kind wordt gebruikt wanneer uw kind zonder tekenen van leven, zoals hartslag en ademhaling, is geboren en weegt slechts 500 gram of meer. Als het gewicht lager dan 500 g heet dit een miskraam. Gelukkig doodgeboren is hier in Duitsland relatief zeldzaam. Een rapport in de Süddeutsche Volgens de krant wordt geschat dat hier in 1000 pasgeborenen 2.4 doodgeborenen komen. In andere landen, met name in Afrika en Zuid-Azië, het cijfer is veel hoger, dat is vooral te danken aan de slechtere medische zorg daar.

Toon Boekbespreking: Mijn kind ster

boek SternenkinderDe moeder van een kind ster te zijn, is de slechtste ervaring voor een vrouw. Dit boek zal u helpen in deze moeilijke tijd en te helpen omgaan met pijn en verdriet.

Als er een doodgeboren kind kan zijn?

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een doodgeboren kind. In de meeste gevallen wordt een doodgeboren al gestorven tijdens de zwangerschap. maar soms kan het ook gebeuren dat het kind met het begin van de bevalling of tijdens de geboorte sterft. een van de best bekende oorzaken:

  • Disfuncties of loslaten van de placenta
  • fysieke of genetische afwijkingen bij kinderen uw
  • rhesus onverenigbaarheid
  • chronische ziekten zoals diabetes
  • Stoornissen in de zwangerschap, zoals pre-eclampsie
  • Infecties tijdens de zwangerschap, zoals listeriose en toxoplasmose
  • Roken, alcohol en drugsgebruik
  • Sterk, psychologische stress
  • Complicaties tijdens de geboorte, bijvoorbeeld problemen met de navelstreng

Sommige van deze risicofactoren kunt u voorkomen dat waarin u de regelmatige controles te handhaven tijdens de zwangerschap en door het houden van een gezonde levensstijl.

Zijn er tekenen zijn van een doodgeboren kind?

Als u merkt dat uw kind niet beweegt en je krijgt bloeden, moet u onmiddellijk uw arts te zoeken. Zoals bij vroeggeboorte kunnen ook last vroegtijdige weeën met betrekking tot een breuk van de membranen bij een stillbirth. Met een CTG en echografie met uw arts of verloskundige onderzoekt of het hart nog steeds je kind klopt.

Wat gebeurt er in het geval van een doodgeboren kind?

Als uw arts maakt de trieste diagnose dat uw kind niet meer leeft, dat is natuurlijk een schok. In de regel zijn kunstmatige weeën begonnen, zodat u de geboorte zo snel mogelijk te kunnen geven aan het kind. maar vaak is het ook mogelijk om te wachten op de natuurlijke begin van de bevalling. Dit is een zeer individuele beslissing. Hoewel het ondraaglijk voor sommige moeders te geven op hun dode baby in de baarmoeder, het is een belangrijke stap voor de andere afscheid. Tenzij uw arts anders bepaalt, Wachten is niet gevaarlijk voor u. Als u een tweeling verwacht en slechts één van de kinderen overleefden het niet, het is zelfs gebruikelijk om te wachten tot de geboorte begint op zijn eigen. Dus het levende kind heeft nog wat tijd om te ontwikkelen.

Hoe kan de oorzaak zijn van een doodgeboren kind worden verduidelijkt?

Het is mogelijk om een ​​autopsie uw baby. De intensieve studie van de placenta kan licht werpen op de oorzaak van stillbirth. Er is echter nog vaak niet mogelijk om de definitieve oorzaak te verduidelijken.

get over doodgeboren

De verwerking van doodgeboorte kost tijd en is een zeer persoonlijke aangelegenheid. Welke kant is het verdriet omgaan het beste voor u, kan alleen u beslist. vele betrokken ouders, het helpt om hun kind te zien na de geboorte, aan te raken of aan te kleden. Hoewel doodgeboorte voor veel mensen nog steeds een taboe, zijn er nu gelukkig om emotionele steun en het begrip van tal van manieren te vinden. In ons artikel "rouw na een miskraam," we wijzen op verschillende paden die u kunnen helpen.

Wat is de juridische situatie na een doodgeboorte?

Uw doodgeboren baby is opgenomen in het register kantoor. Je krijgt een geboorteakte en een overlijdensakte. deze officiële uitdrukking van het bestaan ​​van haar kind is een belangrijke stap voor rouwverwerking voor veel ouders. Als u wilt kunt u een naam geven aan uw kind. De regelingen voor de begrafenis van uw kind variëren van staat tot staat en worden vaak geregeld binnen de afzonderlijke gemeenten afzonderlijk. In het beste geval u zult u op de hoogte in uw ziekenhuis of de begraafplaats administratie. Ondertussen, bieden echter veel ziekenhuizen zelfs collectieve graven in verband met een herdenking voor de ouders.

U bent zelf na een doodgeboorte recht op de hulp van een vroedvrouw. Zij kunnen u waardevolle emotionele steun in het kraambed. Bovendien, een doodgeboren onder de wettelijke zwangerschapsverlof vallen. Dus je moet dus de eerste paar weken na de geboorte niet werken, tenzij het uw uitdrukkelijke wens.

Nieuwe zwangerschap na een doodgeboorte

Als er geen reden is om medische redenen tegen, kun je weer zwanger te krijgen na een doodgeboorte. De cursus vereist moed en het veilig ook met vrees voor hernieuwde doodgeboorte verband speelt. Dit is normaal. Het is belangrijk dat je je lichaam voldoende tijd om te herstellen en zo lang wachten tot je echt klaar voor een nieuwe zwangerschap geven.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 10