Droge huid bij baby’s

De huid van de baby's is veel gevoeliger dan die van volwassenen. Daarom is het belangrijk om ze vooral te behouden om de droge huid bij baby's te voorkomen. Hier kunt u zien waarom het zich voordoet bij baby's zeer snel droge huid en hoe u beste zorg voor de droge huid bij baby's.

Redenen voor de droge huid bij baby's

De huid is ons grootste zintuig en fungeert als een beschermende buitenlaag van ons lichaam. Bij volwassenen is zeer effectief beschermt tegen klimatologische invloeden zoals koude, vocht en warmte, maar ook tegen het binnendringen van pathogenen of dehydratie. Bij baby's, kan de beschermende functie van de huid niet volledig ontwikkeld na de geboorte, dat is de reden waarom een ​​droge huid bij baby's is een veel voorkomend probleem. De hoge vochtverlies van de baby huid wordt veroorzaakt door verschillende factoren:

  • De delicate huid van baby's is nog veel dunner dan de huid van volwassenen. Dit is deels omdat de stratum corneum, dat wil zeggen de buitenste laag van de epidermis, nog niet volledig gevormd en daarom niet erg resistent. In het stratum corneum, die is gebouwd als een wand opgebouwd uit afzonderlijke cellen die in de kinderschoenen nog veel hiaten, en daarom is het doorlatend en water niet optimaal worden verbonden door de huid.
  • In de vroege jaren van de talgklieren werken suboptimale in uw kind. Echter, het lichaam van de talg is in twee aspecten van bijzonder belang. Ten eerste fungeert het als een soort mortel, die gestabiliseerd in de huid van volwassenen, de individuele huidcellen in de hoornlaag van de opperhuid. Ten tweede, wordt het stratum corneum bij volwassenen bedekt met een dunne waterfilm vetgehalte film. Aangezien deze extra belemmering een iets zure pH, spreekt men in hun context, het zuur mantel van de huid. Wegens gebrek aan talg en dit is niet voldoende geschoold en de delicate babyhuid ontbreekt verdere bescherming.

Pas in de loop van de eerste vier jaar van uw kind de huid rijpt langzaam inzoomen om de volledige functionaliteit. Baby's hebben ook een, gezien in relatie tot hun lichaamsgewicht, significant groter huidoppervlak dan volwassenen, dus weer meer vocht verloren gaat. Al deze redenen bijdragen tot droge huid bij baby's is heel gebruikelijk.

tonen

Baby Care Philips AVENTRond goed uitgerust u met deze babyverzorging kits, die ook uitermate geschikt als een geschenk zijn. de Care set van Bübchen bevat veel voorzieningen. Alle belangrijke werktuigen zoals een nagelknipper en een thermometer zijn Philips AVENT babyverzorging set inbegrepen.

Externe factoren voor de droge huid bij baby's

Naast de algemene aard van de gevoelige babyhuid, zijn er veel externe factoren zoals het klimaat, allergieën of die de droge huid bij baby's nog steeds fout zorg kan verhogen:

  • Winter lucht: Vooral in de winter, je huid je baby moet goed beschermd worden, want het is bijzonder gemakkelijk uit te drogen tijdens deze periode. Dit is vooral de uitwisseling tussen de koude lucht buiten en de warme, droge, verwarmde lucht binnen. daarom uw baby's huid verliest veel vocht in de winter als het levert regelmatig water aan de droge omgevingslucht. Hoe kouder het is ook de minder talg geproduceerd huid van de reeds talgarme baby.
  • allergieën: Droge, zeer geïrriteerde huid op het gezicht kan, vooral bij baby's die al aanvullende voeding ontvangen, zijn een reactie op zijn eigen speeksel. Door het eten van nieuwe voedingsmiddelen, wordt de productie van spijsverteringsenzymen aangezwengeld. De verandering in de samenstelling alsook de verhoogde afscheiding van het kind speeksel kan allergische reacties veroorzaken. Deze plek is inderdaad meestal na een tijdje, maar kan tijdelijk ernstig droge huid verergeren op het gezicht.

Als de allergische reacties te stoppen, kan een voedselallergie aanwezig zijn. Teste geleidelijk individuele Beikostzutaten op hun verenigbaarheid. Een koemelk intolerantie kan de oorzaak van aanhoudend geïrriteerde huid. Als u niet zeker bent, moet u uw kinderarts om advies te vragen.

  • kleding: Als uw kind heeft een zeer droge huid, is het raadzaam om nogal glad, krasvrij materialen te gebruiken voor kleding. Kleding moet ook noodzakelijk voor het dragen worden gewassen, om de blootstelling aan vervuilende stoffen te minimaliseren.
  • wasmiddelen: Als uw baby op het lichaam of ledematen rode, jeukende vlekken, kan dit mogelijk wijzen op een overgevoeligheid voor een wasmiddel of een wasverzachter. Pogingen om de fabrikant te wijzigen of geheel weg te laten het betreffende product, om te zien of het gaat om de zaak in kwestie.

Waarom is een droge huid bij baby's dubieuze?

Een gezonde huid vervult vele belangrijke functies, zoals de thermische regeling van het lichaam of schadelijke milieu-invloeden te vermijden. Om dit werk te doen, de huidbarrière moet echter intact, omdat bacteriën en andere pathogenen gemakkelijk in het lichaam anders kan doordringen.

De jeuk die meestal gepaard gaat met een droge huid, benadrukt niet alleen de algemene welzijn van uw baby sterk. Jonge kinderen kunnen jeuk, in tegenstelling tot volwassenen, niet onderdrukken. De onvermijdelijke krassen leidt vaak tot kleine huidbeschadigingen, waarin ziekteverwekkers kunnen vestigen. Pijnlijke ontsteking en een verhoogde gevoeligheid voor infecties kunnen het gevolg zijn.

Speciale aandacht voor de droge huid bij baby's

Om gestresst en droge huid bij baby's te beschermen, moet je aandacht besteden aan een bijzonder zachte verzorging. De huid van de baby's heeft ondersteuning nodig in de vroege jaren om vet op te slaan en vocht voldoende. Boven alles, de regelmaat van de zorg, evenals de keuze van de juiste verzorgingsproducten zijn belangrijk. Alleen dan kan de barrièrefunctie van de huid duurzaam worden gestabiliseerd.

lotion droge huid bij baby's

Of het nu gezond of droge huid, regelmatige afroming is erg belangrijk. Kinderen met een gezonde huid kan worden gehydrateerd tot teen na elk bad of douche kop. Voor de droge huid is een dagelijkse afroming, ook onafhankelijk van de badkamer, aan te raden. Bij het kiezen van de juiste crème, zijn er enkele punten ter overweging:

  • gebruik vochtinbrengende producten. Ze dringen meestal ook in de diepere lagen van de huid en schenken meer dan de huid vocht.
  • crèmes onverzadigde vetzuren of urea bevatten gezondheid van de huid van vele kinderen te bevorderen enorm, omdat ze het stabiliseren van de nog niet volledig ontwikkeld hoornlaag van de huid en dus waterverlies effectief te beteugelen.
  • Kijk voor een lichtspreiding en dat de gekozen crème voedt gemakkelijk. Dit maakt van uw baby afroming bijzonder aangenaam, omdat de huid niet twinge en trekt. Attack in voorkomend geval, terug lotions, die dunner dan crèmes meestal.

Bij de toepassing geldt: Gebruik alleen zo veel crème als werkelijk voeden. Door dikke laag crème op de huid om warmteopbouw kan vormen, die huidirritatie kan veroorzaken, zoals puistjes of uitslag. Cream Uw kind dus eerder vaker dan te dik is.

Vette crèmes zijn meestal genieten meer met de nodige voorzichtigheid. De zogenaamde die geheel huidgebieden met een vette crème mag pas en gerichte bescherming tegen kou of in het luiergebied gebruikt om de kolf te beschermen tegen de agressieve werking van ontlasting en urine. Voor zeer droge huid echter een gedeeltelijke dekking kan raadzaam zijn om ernstige schade te voorkomen reeds gestreste huid en penetratie van bacteriën.

Extreem droge huid kan ook worden herhaaldelijk dagelijks ingesmeerd met een huidverzorging olie. Het dringt meer gemakkelijk in de huid en zorgt voor intensive care. In "normale" huid, maar je moet liever doen zonder, omdat het niet er voldoende wordt geabsorbeerd en warmteontwikkeling kan gemakkelijk ontstaan ​​op deze manier aan het wrijven met olie.

Bathing baby's met een droge huid

Zelfs tijdens het baden van de baby met een droge huid, zijn er verschillende dingen te overwegen. Als het water te warm is, bijvoorbeeld, deze droogt de babyhuid van toevoeging. Te lang baden moet worden vermeden omdat de huid kan zwellen die verder compliceert vasthouden van vocht in de huid.

Als u gebruikt voor het wassen van niet alleen helder water, moet u er zeker tot zeer milde reiniging producten te gebruiken. Deze moeten absoluut vrij van zeep zijn, zodat ze niet vallen de toch al zwakke zuur mantel van de huid in toevoeging. Belangrijk is ook dat badoliën en andere toiletartikelen handelen hydraterende. Zo is het vochtverlies als gevolg van het water, reeds gecompenseerd tijdens het baden.

Om de droge huid te beschermen, is het ook raadzaam om af te zien van het gebruik van een washandje of een spons bij het wassen. Door de resulterende wrijving de huid zou alleen maar verder geïrriteerd. Ook tijdens het drogen Je moet de huid droog te wrijven, maar Dab voorzichtig om onnodige belasting van de tere babyhuid te voorkomen.

Na een oliebad moet je zelfs volledig te elimineren het drogen zo niet de voedende laag vet te verwijderen op de huid of te vernietigen. Bezorgdheid, maar dan zo dat uw kind niet af te koelen voor een bijzonder warme omgevingstemperatuur.

Wanneer is een droge huid bij baby's een zaak voor de dokter?

Als de huid van de baby is niet alleen ruw en droog, maar ook aanzienlijk schillen en toegevoegde droogte roodheid en ontsteking, moet u zeker een kinderarts te raadplegen voor advies. Omdat een slechte huid met vochtige gebieden, blaasjes of korstvorming een teken van een ernstige huidziekte kan zijn. In de luier luier dermatitis of luier schimmel, bijvoorbeeld snel ontstaan.

Een van de meest voorkomende huidziekten in de kinderschoenen staat, die echter meestal optreedt na de derde maand, het eczeem. Het is een chronische ontstekingsreactie van de huid gepaard gaat met hevige jeuk. Droge huid en licht, slecht afgebakende roodheid en verdikking van de huid kan het eerste teken zijn. Maar niet ieder kind met een droge huid ook last van eczeem.

Als de droge plekken, maar vooral beperkt tot het gezicht, de hoofdhuid en extensor oppervlakken van armen en benen, moet u naar de kinderarts om uw kind te behandelen zo snel mogelijk met passende worden gebracht betekent een accurate diagnose.

In een atopische aandoening van de luier gewoonlijk weggelaten uit droge plekken, die in de luier een hogere luchtvochtigheid heerst over de resterende lichaamsdelen.

Beloon aanbevelingen voor uw baby
Bon voor Rossmann
Bon voor dm


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − 47 =