een aanvraag voor steun voor kinderen met terugwerkende kracht – So gelingt’s!

De aanspraak op de kinderbijslag principe zijn alle ouders van wie de kinderen wonen in hun eigen huis. Hier wordt de kinderbijslag meestal onmiddellijk toegepast na de geboorte met de presentatie van een geboorteakte. De verwerking duurt dan ongeveer vier tot zes weken. Daarna krijgen de ouders regelmatig betaalde maandelijkse kinderbijslag en aanspraken op de geboorte wordt ontvangen met een betalingsachterstand. Maar zelfs als de ouders onmiddellijk na de geboorte van een verzoek om kinderalimentatie te dienen, hebben zij het recht om in te schrijven, omdat ze kunnen aanvragen met terugwerkende kracht alimentatie ook.

een aanvraag voor steun voor kinderen met terugwerkende kracht - hoe werkt dat?

Moet je niet in geslaagd om kinderbijslag aanvragen direct na de geboorte, dat is geen probleem. Het verzoek kan achteraf zelfs over een periode van maximaal vier jaar na het kalenderjaar waarin de aanspraak op een referentie bestond toegepast. In dit verband, het statuut van beperkingen, die in § 45 van de Sociale Wet, SGB I verankerd zijn. Voor u betekent dit dat de termijn voor toepassing met terugwerkende kracht voor het kind te ondersteunen eindigt niet vier jaar na de geboorte van het betreffende kind. Hier het einde van het jaar waarin het kind geboren wordt ingesteld als het begin van de periode van vier jaar, dus deze periode eindigt altijd op 31 december. Het is niet de behandeling van het gezinsbudget zaken, maar de datum van de aanvraag.

Je kunt eenvoudig invullen online en de aanvraag om kinderbijslag in te dienen.

Wat is de kinderbijslag?

Als kind te ondersteunen is een sociale uitkering die door de staat aan de ouders wordt betaald. De betaling van kinderbijslag is ouders financiële steun voor het grootbrengen van kinderen. De kinderbijslag in Duitsland heeft een lange geschiedenis, want het is verleend sinds de jaren 1930 ouders. Een vordering tot betaling van kinderbijslag alle ouders van minderjarige kinderen. Echter, het recht op sociale prestaties worden verlengd tot maximaal 25 jaar van het kind, op voorwaarde dat het in het onderwijs of opleiding.

Ons magazine informeert u in detail over alle wetenswaardigheden over de kinderbijslag. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − 71 =