Eén kind kan slapen in het bed van de ouders?

Het is een kwestie die woede veroorzaakt: Het kind slaapt in bed van de ouders. Zo nu en dan thuiskomen in elke familie van tijd. Maar hoe zit het met de gemeenschappelijke slaapplaats als een permanente oplossing? hier te brengen zijn een paar punten die deskundigen en ouders in de discussie.

In andere culturen, is het lopen en toe te voegen dat de kinderen een bed delen met hun ouders. En ook bij ons veel kinderen regelmatig slapen het geheel of een deel van de nacht in het bed van hun ouders. Men zou eigenlijk gaan ervan uit dat het goed werkt. Aan de andere kant, is bewezen voor onze streken, dat kinderen die slapen in hun eigen bed en kamer, beter en uitgeschakeld door slaap. Dus wat goed of fout is? De volgende tips en tips kunnen u helpen om een ​​advies over dit onderwerp te vormen.

1e en 2e jaar van het leven: Custom wieg of familie bed?

Of een kind moet slapen met de ouders in bed, omdat de scheiding is niet alleen de ouders, maar ook onder deskundigen de geesten. De volgende adviezen leiden tot hun aanbevelingen:

 • Contra slapen in bed van de ouders: Veel deskundigen raden niet aan zuigelingen in hun eerste jaar te laten slapen in het tweepersoonsbed en adviseerde hun eigen bedje in de buurt van de ouders. Houd het samen slapen in een bed in het bijzonder om veiligheidsredenen niet aan te raden, omdat volgens de empirische resultaten van een Amerikaans onderzoek bestaat het risico dat het kind oververhit raken, ouders rollen op het kind of het kind gewond door een val kon.
 • Pro slapen in bed van de ouders: Maar echt, dit gevaar? dus veel ouders bedrogen in hun gevoel dat slapen in de familie bed is veilig en plezierig voor iedereen? Andere slaap onderzoekers en deskundigen, zoals Dr. James McKenna van de Universiteit van Notre Dame in de Verenigde Staten en deskundigen uit de La Leche League International (LLLI), kwalificeren deze strenge aanbeveling voor de eerste twee jaar van het leven. In hun oordeel, de co-slapen in het echtelijke bed zeker zorgen voor een positieve ervaring voor beide partijen met hen. Het kind krijgt warmte en geborgenheid weergeeft en versterkt de band tussen ouder en kind. Voorstanders van de familie bed te komen voor de familie bed zien, zelfs in termen van veiligheid: de ouders hebben een betere controle over het kind sneller kunnen inspelen op hun behoeften en slaappatronen van ouder en kind past door de co-slapen beter met elkaar. Voor hen, dus hoger zijn dan de voordelen van de familie bed als de ouders zich aan de volgende voorzorgsmaatregelen.

schreeuw slaap plaats: Display boek tip

Boek slapen in plaats van schreeuwenHier krijg je een goede nacht zonder slaap te vallen en slaapproblemen, raden wij u aan Boek classic "Sleeping in plaats daarvan schreeuwen"! Voor extra veiligheid moody nachtverlichting maken van de kwekerij. bij Baby van de markt vindt u een grote selectie van nachtverlichting.

Belangrijke veiligheidsmaatregelen in bed van de ouders

 • Ouders moeten niet naar haar bed hun baby's als ze roken of alcohol of drugs hebben genomen.
 • Er mogen geen kussens en dekens zijn in de buurt van het gezicht van de baby (bij voorkeur niet binnen het bereik).
 • Het beddengoed moet strak en daarom kan de ademhaling van baby's niet te beperken.
 • Er mogen geen diepere scheuren in het hoofdeinde of aan de zijkanten, waarin het kind kon glippen.
 • De baby mag niet op zijn buik te slapen worden gelegd.

Een meer gedetailleerde uitleg van belangrijke veiligheidsmaatregelen rond de baby slaap en andere goede tips over hoe u een prettige slapende sfeer kunt u vinden in ons artikel kunnen creëren "9 tips voor een goede nachtrust omgeving voor het kind."

Van kleutertijd meer geen aanwijsbaar risico's

Vanaf kinderschoenen kan u, de experts zijn het erover eens: vanaf dan is er geen reden meer om te slapen in bed van de ouders, met uitzondering van het eigen wezen. Het is en blijft dan ook de beslissing van de familie, of je goed of in de gemeenschappelijke bed niet het gevoel. Zelfs de familie bed in het algemeen kritisch tegenover staan ​​de slaap deskundigen zien van kindsbeen af ​​in bepaalde situaties de voordelen van de familie bed. Zo is het samen slapen geeft het kind het comfort en sluiten als deze heeft als angst, slechte dromen en schrikt of ziek. Vooral in het geval van ziekte, de ouders in een gedeelde bed beter te helpen de behoeften en de toestand van het kind onder controle en kan in geval van nood sneller.

Wanneer het samen slapen de ouder-kind relatie zou kunnen beschadigen

Kritisch is de gemeenschappelijke slaapzaal als u of uw partner vertrekken regelmatig 's nachts hun eigen bed, bijvoorbeeld op de bank om meer ruimte en rust te hebben. Uw kind lijkt de "regel" gewonnen over de bed en een goede nachtrust onmogelijk is om voor alle in dit geval. Ook lastig het is als je je kind van egoïsme te halen om u naar bed gaat, zij het als een excuus om seksueel contact met uw partner of een partner vervanging te voorkomen.

Elk gezin moet voor zichzelf beslissen

Of het nu een familie bed is in principe in het belang van alle betrokken partijen, moet elke familie voor zichzelf beslissen. Als u twijfelt, kunt u de volgende vragen kunnen begeleiden of het een goede oplossing voor uw familie of niet:

 • Stoort het je als je kind naast tegen je liegt of tussen u en uw partner?
 • Als uw slaap werd verstoord door de aanwezigheid van uw kind?
 • Als je seksleven negatief beïnvloed?
 • Uw kind is slecht slapen of het kijken naar het 's nachts een paar keer?
 • Heeft u 's nachts de fysieke nabijheid van uw kind, omdat je anders, bijvoorbeeld, alleen voelen?
 • Heeft uw partner voor kind thema in bed van de ouders een andere mening dan jij?
 • Heeft u of uw partner op de situatie te veranderen?

Heeft u alle vragen met "nee" hebt beantwoord?

Dan is er geen probleem in uw geval dat uw kind slaapt met bed van de ouders. Heeft u er bewust voor gekozen en staan ​​ook. Het zou geen zin om iets over de situatie tegen je overtuiging doen.

Heeft u een of meer vragen met "ja" antwoorden?

Heb je waarschijnlijk niet een bewuste keuze dat uw kind slaapt met in je bed. Misschien is en heeft geweigerd na een ziekte terug te keren naar zijn eigen bed, heeft een uitzondering zo'n gewoonte geworden. Stand-by uw verantwoordelijkheid en zet je kind grenzen. Holst je uit, omdat u anders uw kind u het gevoel alleen naar bed? Dat is niet eerlijk. Uw kind kan geen partner vervanging. In zijn eigen bed slaapt hij waarschijnlijk beter en langer.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 8 =