Een set aangetast moedervlek: Dat je kunt doen!

Reeds ouch en het gebeurde. Je hebt per ongeluk een mol gekrast? Nu is het bloeden en je bezorgd bent, als dat gevaarlijk kan zijn. Wij zullen u informeren over de mogelijke risico's en tips over wat u kunt doen.

Wat is een mol?

Mollen zijn plat of nodulaire vlekken op de huid die zijn gevonden in verschillende nummers voor elke persoon. Sommigen hebben u gegeven bij de geboorte, anderen ontwikkelen in je leven. U kunt donkere huidskleur om zelfs hun grootte is anders. Zij bestaan ​​gewoonlijk uit pigmentcellen. In principe moedervlekken zijn onschadelijk. Toch is het raadzaam om ze regelmatig onderzoeken door een dermatoloog. Uiterlijk wanneer u merkt dat ze te vergroten, donkerder of het ontwikkelen van een meer onregelmatige vorm.

Wat te doen met een bekraste moedervlek?

Als uw kind een mol is bekrast, of is hij gewond geraakt tijdens het spelen en het bloedt. Geen reden tot paniek! Een bloeding mole niet automatisch het risico op huidkanker. Echter, moet je op letten bij het genezen van de volgende dingen:

    • Ten eerste is het belangrijk dat u het zijn gekrast moedervlek te beschermen voor ontsteking. Daarom moet u het gebied schoon te maken en ook te desinfecteren. In het algemeen zal de mol ook genezen als andere kleine huid verwondingen.
    • Je moet ook de site te beschermen tegen fel zonlicht. Dek ze af met kleding of een pleister.
    • Een bezoek aan de arts is geboden als de mol is jeukten of na te bootsen, het begint te bloeden op uw eigen.

In het algemeen dus een bloeden, gebroken aangetast moedervlek niet noodzakelijkerwijs gevaarlijke of zorgwekkend. maar zorg ervoor dat

  1. Het genezen schoon,
  2. niet ontbranden
  3. en niet significant veranderd in overeenstemming met het genezingsproces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =