Elektrische schok: Eerste hulp voor de baby en kind

Sockets of worden blootgesteld stroomkabels zijn een echte bron van gevaar voor kinderen. Vooral als ze in de kruipen podium en willen alle nieuwsgierig verkennen. Elektrische schokken kunnen ernstig verwonden van een kind. Lees hier hoe u correct te handelen in geval van nood.

verhinderen elektrocutie: alles doen wat in de tijd kindveilige

Kortom, voorzichtigheid is altijd beter dan genezen. De vroege hechting van de veiligheid van kinderen op de verkooppunten is absoluut aan te raden. Meer informatie over hoe u uw huis veilig voor kinderen te maken, kunt u afdrukbare checklist "kinderen veilig thuis" te vinden.

Product weergeven Tip: EHBO-kit

Eerste kitDie kinderen zijn wild en eigenzinnig, iedere moeder weet. Aangezien er kan bloedige knieën en krassen in het dagelijks leven voor. Om vervolgens te kunnen reageren goed, noodzakelijkerwijs moet deel uitmaken van elk huishouden een EHBO-kit. We hebben een voorstel voor u.

Wat gebeurt er als een elektrische schok?

Een elektrische schok, vloeit elektrische stroom door het lichaam. Dit kan alleen gebeuren wanneer het circuit wordt gesloten. Dus als uw kind een open, gebroken kabel raakt, sluit de cirkel met zijn lichaam en er is een elektrische schok. Afhankelijk van de sterkte en stress kan vervolgens leiden tot brandwonden of zelfs een ademhalings- en hartstilstand.

erkennen geëlektrocuteerd

  • Een elektrische schok manifesteert zich in convulsies,
  • Burns bij de ingang en uitgang
  • en bewusteloosheid en
  • in het ergste geval in een hartstilstand.

De juiste maatregelen een elektrische schok

  • Voordat u een levensreddende maatregelen te grijpen, moet u het circuit noodzakelijkerwijs te onderbreken. Het is het beste te maken uit de zekeringen. Als het mogelijk is, kunt u ook de stekker. Indien noch de zekeringkast of de stekker direct bereikbaar is, moet het kind weg raken of worden vervangen door een niet-geleidend voorwerp. Dat klinkt wreed, maar kan levensreddend zijn. Gebruik een droge, houten objecten, zoals een stoel, suikerriet of bezem. Om jezelf te beschermen, moet u ook niet-geleidend materiaal te maken: een dikke krant of schoenen met rubberen zolen. Alleen wanneer het circuit open is, kunt u uw kind te raken!
  • In geen geval kan je je kind niet met blote handen aanraken, anders wordt de macht wordt overgedragen aan jou.
  • Alamiere spoedig mogelijk voor medische hulp!
  • Controleer of uw kind is nog steeds ademen en zijn hart beats. In een cardiovasculaire arrestatie, moet je de reanimatie te starten. Is uw kind slechts bewusteloos is maar ademt, moet het in de stabiele zijligging leggen.
  • De brandwonden worden vervolgens behandeld. Deze moeten snel worden gekoeld en verbonden dat de wond niet geïnfecteerd.
  • Zodat uw kind krijgt frisse lucht, kunt u de ramen open.

Eerst denken, dan doen!

Net als in alle gevallen van nood ook van toepassing is, houd kalm en ingrijpen verstandig. Zelfs als u wilt dat uw kind te helpen zonder na te denken, kan een headless gedrag dat u te brengen, zowel in kritieke toestand. Dus het motto is: snel denken en handelen gelijk!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 86