erkennen arbeid

"U zult het merken" en "Als je niet zeker weet of het is een samentrekking, het is niet!" - deze antwoorden krijgen veel zwangere wanneer ze vragen hoe weeën te herkennen. Erg handig dergelijke verklaringen voor de eerste keer moeder zijn niet natuurlijk. Daarom durven we hier een keer te proberen, "klap" meer detail om u te beschrijven, de verschillende soorten arbeid en uitleggen borden waarop u het rond te herkennen "rechts" Travail is.

Wat zijn de weeën?

In arbeid, de spieren van de baarmoeder contracten en verhardt. Deze spiercontracties helpen de baby om de geboorte te komen in de juiste positie. Ze bereiden geboorte de beschermende cervix bij de opening van de geboorte voor te duwen en de baby tijdens de bevalling in de goede richting. Arbeid handeling in een eerder stadium van de zwangerschap is over het algemeen als "training" van de baarmoeder voor de zware arbeid. In uitzonderlijke gevallen kan het vroegtijdige weeën, wat kan leiden tot vroeggeboorte in een noodsituatie. Wij vragen jullie nu al weeën zijn taken en het identificeren van functies in detail voor.

Toon Boekbespreking: Het geheim van een mooie geboorte

Boek: Het geheim van een mooie geboorteVroedvrouw Jana Friedrich begeleidt u in dit boek op de weg naar de geboorte te vragen. Dankzij hun kennis die je nodig hebt niet meer angst voor de bevalling en de geboorte pijn te hebben.

>>Om te boeken op Amazon

Oefening contracties na de 20e week

Het kan goed zijn dat je zelfs voor de geboorte voelt een beetje samentrekt een paar weken. Dit zijn de zogenaamde praktijk contracties. Ze zijn ook bekend als zogenaamde sample arbeid, wild arbeid of harde buik. "Getraind" met hen de baarmoeder na de 20e week na de geboorte. De eerste oefening weeën voelde meestal wel of niet zwanger, maar tegen het einde van de zwangerschap kunnen ze altijd sterker zijn. Ze zijn heel normaal en ongevaarlijk. Deze samentrekkingen niet de baarmoederhals te openen, juist het tegenovergestelde het geval is: de baarmoederhals krampen in deze samentrekkingen en sluit strakker.

Zodat je ze herkennen: Oefening samentrekkingen zijn onregelmatiger en minder pijnlijk. Vaak verhardt voor een minuut de buik, soms elk uur, soms meerdere keren per dag. Alleen als ze vaker optreden, is er reden tot zorg. Moeten ze zich voordoen per dag meer dan drie tot vier keer per uur of meer dan tien keer, is het raadzaam om contact op met de arts. Een druk- of pijnsensatie in de onderbuik of rug of overmatige afscheiding of bloeden kunnen optreden in combinatie met deze samentrekkingen. Als je waarneemt, informeer dan onmiddellijk uw arts. Want dan zou kunnen worden aangevoerd vroeggeboorte toch.

vroeggeboorte

Als de weeën zijn frequente en regelmatige vóór de 36e week van de zwangerschap of bloeden, afscheiding, buik- of rugpijn gepaard gaan, kan het ofwel voorbarig arbeid. Dan is een vroeggeboorte kan bedreigen. Daarom moet onmiddellijk een arts worden gecontacteerd. Mocht het echt vroeggeboorte zijn, dus je kunt nog steeds proberen om de geboorte met arbeid-inflammatoire middelen te stoppen en dus geef het kind meer tijd.

Harde buik ( "Senkwehen")

Harde buik optreden in de weken voor de geboorte en duw het kind in het bekken van de moeder. Ze worden dan ook vaak aangeduid als "Senkwehen", omdat de buik van de zwangere vrouw "delen" door de onderste positie van het kind. Vaak krijgen opnieuw zwanger beter lucht, de longen meer ruimte opnieuw.

Foto: toegang tot het zwembad

SSW_Grafik_Eintritt_Becken_960

barensweeën

Travail act op de baarmoederhals. De baarmoederhals wordt verkort en de baarmoederhals wordt zachter. De eerste echte weeën, maar komen niet uit het niets. Het strekt zich uit van de spieren in het bovenste deel van de baarmoeder eerste. Deze spanning vervolgens verspreid in golven tot aan de baarmoederhals. Op de piek van deze golf, de gehele baarmoeder is gespannen. Kan deze spanning door de baarmoeder ontspant weer in omgekeerde volgorde. tijdens de bevalling, een onderscheid dat de volgende soorten weeën:

  • opening arbeidMet hen, is de geboorte gestart. Zij zorgen voor de verwijding van de baarmoederhals om de vereiste ongeveer tien centimeter. Hieronder vind je personages die spreken openen van arbeid voor "rechts" vindt.
  • contracties: Deze contracties de baby geduwd naar de bekkenuitgang en vervolgens via de vagina.
  • NachgeburtswehenDeze arbeid zorg na de geboorte van het kind tekenen van afstoting en verwijdering van de placenta. Dit wordt aangeduid als zogenaamde "nageboorte".
  • nasleepDeze arbeid in de periode na de geboorte ondersteunen het lichaam in de achterkant van de baarmoeder en in de aanslag bloeden. Deze samentrekkingen zijn vaak sterker in multiparas. Ook borstvoeding promoot deze arbeid door middel van haar hormonale stimulatie.

Blow erkennen (zelfs vroeg):

  • Houd rekening arbeid voor meer dan 30 seconden en terug te keren met regelmatige tussenpozen opnieuw deze sterkte, duidt dit op de juiste arbeid.
  • Als het weeën, de weeën breekt na verloop van tijd aanmerkelijk korter. Ze beginnen meestal met een afstand van ongeveer 20 tot 30 minuten. de afstand in minder dan 10 minuten korter, dat moet je verwachten dat ook de baarmoederhals opent nu.
  • Zelfs lichte bloeden wijzen op een mogelijke opening van de baarmoederhals.
  • Tekening pijn in de buik en rugpijn in combinatie met de bovenstaande tekenen wijzen te werken.

Arbeid: Wat te doen als je onzeker bent?

Vooral bij het eerste kind, kan het moeilijk zijn om de pijn en andere fysieke signalen correct te klasseren. Maar let op u, een aantal van deze personages, dus het is altijd raadzaam om uw verloskundige of uw arts. U kunt elk moment te verduidelijken naar de kliniek te rijden. De bevoegde vroedvrouwen zal controleren met CTG en palpatie of arbeid werd opgenomen en of de baarmoederhals is al open. Ben je echt te vroeg in de kliniek komen, zult u naar huis gestuurd eens te meer. Dit is ook niet zo slecht en er gebeurt met veel aanstaande moeders. Het is beter twee keer te rijden dan te laat is!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 30 = 38