Ferber methode

"Ferbern" 5 minuten huilen methode, Ferber methode, of: De namen voor de beroemde Sleeping zelfstudie zijn legio. Hier kunt u zien wat er achter zit en wat de voor- en nadelen met zich meebrengt.

Opkomst van Ferber Method

De Ferber- of 5 minuten huilen methode gaat terug naar de Amerikaanse slaap onderzoeker Dr. Van wiens naam ook de gemeenschappelijke namen zoals "ferbern" afgeleid Richard Ferber. ontwikkelde mid-jaren '80 Dr. Ferber een behandelplan die kunnen leren om te vallen en een verblijf in slaap voor de kinderen.

schreeuw slaap plaats: Display boek tip

Boek slapen in plaats van schreeuwenHier krijg je een goede nacht zonder slaap te vallen en slaapproblemen, raden wij u aan Boek classic "Sleeping in plaats daarvan schreeuwen"! Voor extra veiligheid moody nachtverlichting maken van de kwekerij. bij Baby van de markt vindt u een grote selectie van nachtverlichting.

Zo is de methode werkt Ferber

Voorwaarden voor toepassing van de Ferber methode is een minimum leeftijd van het kind en dat het kind gezond is. Na het uitvoeren van een bedtijd ritueel wordt het kind wakker is geplaatst in zijn bedje en met rust gelaten. In de meeste gevallen, het kind begint te schreeuwen. Het plan voorziet dat de ouders het kind te laten huilen eerste vijf minuten voordat ze naar hem toe gaan en hem te troosten. Echter, het kind mag niet worden opgenomen uit bed. Na maximaal twee minuten, de ouders verlaat de kamer. Het kind huilt meer, gaan de ouders pas na nog eens tien minuten om hem te kalmeren. Dus de afstanden te verhogen tot een maximum van 30 minuten. De procedure wordt herhaald totdat het kind slaapt. Meestal duurt het slechts een paar dagen tot het succes is mogelijk en het kind slaapt door middel van alleen aan en uit.

Doel van de methode Ferber

De toepassing van de Ferber werkwijze leent zich vooral ongunstige Einschlafgewohnheiten veranderen bij kinderen. Als het kind in slaap valt, bijvoorbeeld alleen als het rond is uitgevoerd, het heeft geleerd om deze met elkaar te brengen. Het is dus gewend om te slapen op deze manier te worden. Als het 's nachts wakker, zal het waarschijnlijk ook "vraag" worden rondgedragen om weer in slaap te vinden. Het uitvoeren rond is dus een slaapmiddel, die bedoeld is om de baby uit spenen onder toepassing van de methode Ferber. Dit werkt in de meeste gevallen zonder protest: het kind huilt. Door het bijhouden van het tijdschema is nu dat zijn ouders voorstander zijn het daar te leren, maar het is niet de slaap steun, waaraan zij gewend is geworden krijgen.

Verzwakte variant "Elk kind kan leren om te slapen"

De Ferber methode is sindsdien regelmatig aangepast, zoals in het "Plan voor de slaap leren" dat het kind psycholoog Annette Kast-Zahn en kinderarts Dr. Hartmut Morgenroth in haar bestseller "Elk kind kan leren om te slapen" voorstellen. Het tijdsinterval dat is het huilende kind alleen, hier zijn veel korter.

Snelle resultaten met de Ferber methode?

Voorstanders van de slaap leerprogramma's op basis van de Ferber methode, herhaaldelijk benadrukken de doeltreffendheid ervan:

  • De baby slaapt na een paar dagen alleen en door en krijgt zijn goede nachtrust en overdag evenwicht.
  • Leren is 's nachts om zichzelf te kalmeren, zonder dat hij hulp nodig heeft.
  • Ouders krijgen zo snel als hun noodzakelijke slaap.

Kritiek Ferber Method

Echter, het gebruik van de slaap learning programma's, zoals de Ferber methode voldoet ook op veel kritiek:

  • In de eerste plaats een dergelijk programma is gebaseerd op absolute gevolg van de ouders. Velen vinden het moeilijk om hun kind huilen zo lang te laten. Dit betekent vaak dat ze bij de oude slaap van het kind om het te kalmeren zijn. Zo hoeft het kind niet leren om de hulp te spenen, maar dat heeft te schreeuwen het alleen maar lang genoeg om ze nog te krijgen. In plaats van verbetering van de situatie verslechtering optreedt.
  • Scream veroorzaakt stress en stress kan negatieve veranderingen in de hersenen bij baby's. Critici sluit niet uit dat het kind psychische schade zou kunnen dragen.
  • De fundamentele behoefte aan intimiteit en veiligheid zal worden ingehouden op de baby en kan resulteren in een falen van de ouder-kind relatie op zichzelf.
  • Als de slaap ritueel van het kind verstoord door veranderingen of ziekten, kan dit leiden tot slaapstoornissen.

De methode mag alleen worden toegepast, dus als de ouders zijn volkomen veilig en hebben een goed gevoel over. Veel deskundigen geloven dat de slaap learning programma's alleen als noodoplossing voor wanhopige ouders die eigenlijk alleen in de uitersten moeten worden toegepast. Veel meer adviseren zij, om kinderen vanaf het begin leren een positieve relatie te slapen en zo de basis leggen voor een gezond slaappatroon. In onze "10 Tips: Om te leren om te slapen Je baby" leggen we een paar belangrijke mijlpalen op deze route.

Zachtere slaap leerprogramma's als alternatieven

In de afgelopen jaren, evenals tal van Ontstaan ​​"zachter" voor het kind alternatieven. ( "Leren sleeping - Zachte manier voor uw kind") De twee benaderingen van de auteurs Elizabeth Pantley ( "slaapplaats schreeuwen") en Petra Kunze en Helmut Keudel vragen wij u in onze speciale "Zo leren om te slapen Je baby" juist vóór.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 2 =