Geboorte subsidie: Dat je moet weten

Wist u dat u in aanmerking voor een geboorte subsidie? Hier vindt u alles wat u moet weten.

Wanneer een kind wordt geboren, is het in sommige gevallen mogelijk via de werkgever, de zogenaamde geboorte subsidie ​​te krijgen. De steun kan een financiële bijdrage of een materiaal troef. Echter, dit is een bepaling die niet langer van toepassing vandaag. Er was in 2006 een "Wet naar een fiscale noodprogramma beginnen". Wanneer deze in werking is getreden, werd het kraamgeld geannuleerd in welke vorm dan ook. Er zijn echter nog steeds werkgevers die hun werknemers, deze kleine toename in de kassa te behandelen. Het kan de moeite waard om de minst vragen.

Gerechtigd om de geboorte subsidie ​​moet u wettelijk echter niet momenteel Je hebt een arbeidsverhouding, kan het zijn dat u kunt nog steeds een dergelijk verzoek in te vullen. men moet bedenken dat deze steun als extra beloning beschouwd en moeten worden belast.

Wat is de hoogte van de geboorte-uitkering?

We gaan een keer uit de klassieke geboorte-uitkering als ze betaalden heel lange tijd. Er was een bedrag van 315 euro, die vóór 2004 waren er zelfs 358 euro per kind. Op het moment, deze betaling niet de loonbelasting noch verslagen, dat is gewoon het geval is, indien de werkgever betaalt de geboorte subsidie ​​op zijn eigen. De bedragen kunnen sterk variëren. Aangezien de steun niet is vastgelegd in de wet, was het voor beide ouders. Het was niet van belang of misschien waren ze beiden werkzaam bij hetzelfde bedrijf. Die stond in verschillende arbeidsverhoudingen, kreeg de hulp meerdere malen. Echter, de geboorte uitkering is nu slechts een vrijwillige betaling door de werkgever. Meestal is het gebruikelijk dat mensen een beetje aandacht, buitengewoon verlof of een aparte betaling voor de geboorte van een kind. Bent u niet zeker weet, vraag dan gewoon betalen met uw werkgever na.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 25