geslacht van de baby beïnvloeden?

Jongen of meisje: je kunt echt het geslacht van je baby beïnvloeden? Er zijn een heleboel avontuurlijke theorieën dat ouders, meer of minder geloofwaardig beloven een impact hebben op het geslacht van de baby. We presenteren een aantal theorieën en methoden en onthullen wat echt bepaalt het geslacht van de baby.

Geslacht van de baby: geslachtschromosomen en sperma bepalend

Hoe dat zal bepalen of de baby een meisje of een jongen? In principe, dit is afhankelijk van de concurrentie van het sperma. Of het nu een meisje of een jongen zorgt voor de laatste rechte eerste - er zijn geen betrouwbare recept. Altijd mensen probeerden om het geslacht van hun baby's te beïnvloeden. Om een ​​zoon te produceren, draaide in het oude Griekenland mannen tijdens de geslachtsgemeenschap recht. De Fransen op weg naar dezelfde bestemming in de 18e eeuw vertrokken testikels. Vandaag, echter, weten we: de baby's geslacht wordt bepaald door de geslachtschromosomen en wordt bepaald door de mannelijke zaadcellen dat de eicel bevrucht.


Product weergeven Tip: Clearblue Fertility Monitor

Clearblue Geavanceerde Fertility MonitorU wilt uw kansen om zwanger te verhogen? De Clearblue Fertility Monitor kan u helpen definiëren en identificeert meer vruchtbare dagen dan de traditionele Ovilationstests.

X- en Y-chromosomen

Een humane cel bestaat uit 46 chromosomen, of 23 paren. De eerste 22 paar van chromosomen in beide geslachten en genummerd volgens de grootte. Nummer één is het grootste getal 22 is de kleinste. De 23 paar chromosomen bevat informatie die het geslacht van een baby bepaalt, en bestaat uit ofwel de combinatie XX of XY.

Sperma en ei bevatten elk de helft van een volledige set chromosomen. De fusie van ei- en zaadcellen, hetzelfde aantal vrouwelijke en mannelijke chromosomen verbindt en weer samen 46 chromosomen. Het ei erfde altijd een X-chromosoom, maar sperma kan zowel een X- of Y-chromosoom dragen. Uit de combinatie XX is een meisje uit XY een jongen ontwikkeld.

Paren kunnen helpen het geslacht van de baby?

Hoewel uiteindelijk de kans beslist wat het geslacht van de baby, zijn er een aantal theorieën en hypothesen die ouders geven schijnbaar speelruimte willen seks. We presenteren een aantal van deze theorieën die min of meer plausibel, als koppels een jongen of een meisje specifiek kan hebben uit te leggen:

  • Volgens een studie van de biologie professor Dr. Alexander Lerchl worden gezien in de zomer en in milde winters meer jongens dan bij koude temperaturen. Hiervoor vergeleek hij geboorte en weer in Duitsland van 1946 tot 1995. Maar hij geen duidelijke verklaring voor het fenomeen te geven. Wetenschapper vermoedt dat Y-sperma beter bij milde temperaturen kunnen ontwikkelen.

X sperma langzamer dan Y sperma

Basis voor andere hypothesen over de mogelijkheid om het geslacht van de baby te beïnvloeden, is de ontdekking dat X en Y zaadcellen hebben verschillende kenmerken. X sperma bewegen langzamer, is het ook stevig en duurzaam. Y zaadcellen zwemmen sneller reageren gevoelig voor ongunstige omstandigheden.

  • In dit verband heeft de Franse gynaecoloog Francois Papa publiceerde in 1995 een boek met een speciaal dieet dat de pH van het vaginale milieu beïnvloeden en om betere voorwaarden voor X of Y sperma te maken. Volgens Papa een zure vaginale omgeving pak de gevoelige Y zaadcellen overmatig, zodat X sperma terrein gewonnen eerder. Vrouwen die willen een meisje moet zorgen voor een hoge calcium en magnesium uit, bijvoorbeeld, vlees, vis en spruitjes voor een relatief zure vaginale milieu. Maar vrouwen die een jongen moet verbeteren met natrium en kalium bananen bijvoorbeeld zuivelproducten en spinazie voorwaarden Y sperma.
  • Een van de meest bekende theorieën te beïnvloeden het geslacht van de baby is van Dr. Landrum B. Shettles. Het uitgangspunt is de snelle Y sperma en robuuste X sperma hier. Vliegtuig naar geslachtsgemeenschap uiterlijk op de dag van de ovulatie, dus konden de ouders, om te proberen om het geslacht van de baby te beïnvloeden, volgens een studie uitgevoerd door Shettles. De beste tijd om een ​​meisje zwanger te worden, daarom was ongeveer drie dagen voor de eisprong. X sperma van hun levensduur in dit geval het voordeel. de ouders wilden een jongen, de dag van de ovulatie of a time was kort na optimaal omdat Y zaadcellen doen het sneller, "de finish". De populariteit van de studie is zeker gebaseerd op een hit rate van 70 tot 80 procent. Echter, het moet gezegd worden dat slechts 46 koppels mee aan het onderzoek.

Maar paren moeten de verschillende theorieën niet te ernstig worden genomen, omdat, in het beste geval wordt een beetje alleen geschud de verhouding van de X- en Y-spermacellen genomen. Een garantie voor succes, maar zijn ze niet. Schadelijke methoden zijn niet goed, zodat ze kunnen worden geprobeerd rustig.

Directe impact op het geslacht van de baby bieden alleen technologie van kunstmatige inseminatie. Indien gewenst, een aantal vruchtbaarheid klinieken in de VS, selecteert u de X- en Y-sperma toe te staan ​​het gemunt op een meisje of een jongen. Goedkope de methode omgerekend ongeveer 2000 euro is niet de ethische dubiousness keer volledig te vermelden. Toch vooral koppels die al een aantal jongens of meisjes hebben in het huishouden, te lang voor een baby als u wilt verschijnen. In Duitsland is de Embryo Protection Act geslacht selectie, die niet wordt uitgevoerd om te voorkomen dat bepaalde erfelijke ziekten verboden.

"Ja, ik ben teleurgesteld," - Wat te doen als er iets anders uit dan de bedoeling?

Veel vrouwen uitgedrukt keer op keer dat ze niet schelen of het een jongen of een meisje, het belangrijkste ding haar baby is gezond. Maar dan is de echo-onderzoek geeft een eerste resultaat en plotseling het is er - de grote teleurstelling. Het is niet altijd aanstaande moeders zijn hun eigen voorkeuren als het gaat om het geslacht van de baby, bewuste en reageren geschokt en beschaamd over hun eigen gevoelens.

Langdurige teleurstelling of verdriet is zo "Teleurstelling Geslacht" genoemd en is nog steeds een taboe. Het helpt betrokken te openen en bewust verwerken hun emoties moeders. Dus als vrouwen ervaring met betrekking tot het geslacht van de baby een vaag gevoel van verdriet of teleurstelling, kan het helpen hen om een ​​persoon bekend om erover te praten. Shame moet een geval niemand, want het is veel vrouwen zo.

Vrouwen moeten duidelijk maken wat er achter hun verlangen naar een meisje of jongen. Is het de dappere prinses of de wilde voetballer, hebben zij voor ogen? Het kan helpen als de vrouwen denken dat hun kind als een persoonlijkheid al haar eigen, ver weg van alle typische geslacht attributen. Zelfs een kleine pestkop zal goed en voorbeeldig te gedragen, kan fladderen over het voetbalveld, net als kleine prinsessen. In de meeste gevallen zijn de negatieve gevoelens vanzelf verdwijnen als de kinderen in de wereld en zijn voor het eerst in Mom and Papas Armen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2