gøre æble smør selv: Hvordan

Sukker-fri, en overflod af næringsstoffer, en lækker spredning: Ved at gøre apple smør dig med at overvinde den Erntesegen spille!

Med æble smør er en traditionel spredning fra Rhinlandet. I modsætning til æblemos du fratage deres saft, som du derefter einkochst i at gøre apple smør frugt. De bedste søde æbler, som indeholder rigelige naturlige sukkerarter er egnet til det.

Fælles kål madlavning i landsbyer

I mange århundreder madlavning æble smør var en af ​​de få måder at gøre frugt bevaret til vinteren. Ikke kun i Rheinland, i den belgiske provins Liège og den hollandske provins Limburg var et æble smør af hverdagen. I nogle landsbyer samfundet udgjorde en Kraut presse. Den fælles madlavning æble smør var en social begivenhed.

Sukker-fri sirup

Hvis du har æbletræer i haven eller nødt til at bruge mange æbler hurtigt, madlavning æble smør er ideel. Denne viskos sirup er en ideel spredning som forsøder sukkerfri og indeholder mange mineraler, især kalium, fosfor, calcium og magnesium.

Selv kogningen reducerer vitaminindholdet. Klar Apfelkraut endnu giver dig ud over små mængder af B-vitaminer og C-vitamin en betydelig mængde af E-vitamin og A-vitamin, vigtig for huden og øjnene.

Søde sirup belønnet tålmodighed

Til madlavning æble smør er særligt sød, modne æbler, for eksempel de mange forskellige Dobbelt Hartling egen. Ideel er en saftpresser, men du kan også lave mad og derefter lade saften dryppe æblerne.

Ingredienser (til ca. 600 ml apple smør):

  • 5 kg æbler
  • Kanelstang og / eller citronsaft
  • vand

forberedelse:

Vask æblerne og skær dem i stykker. Core er overflødig. Kog æblerne helt bløde i en pint af vand. Lad dræne kogte frugter gennem et klæde si, fortrinsvis natten over. Tryk kluden så godt som muligt derefter. Du bør få omkring 1,5 liter æblejuice.

Nu koge saften over medium varme et 600 milliliter. Det tager mindst en time. Hvis du vil, kan du forfine smagen æble smør med en kanelstang og / eller citronsaft. Giv disse ingredienser i begyndelsen af ​​Einkochens det.

Den eksisterende i æbler pektin fører til gelering af siruppen. Du kan æble smør i krukker på et mørkt sted i op til 12 måneder. Apple smør kan bruges som honning. Det smager som en spredning, men passer også til is.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 90 =