Hætteglas: Hvilken mælk til barnet?

Hvis du ikke kan amme eller gøre, så vil du fodrer din baby i det første år af livet med en speciel modermælkserstatning. Men det væld af produkter er stort, og du kan undre, hvis mælk er bedst for din baby. Her kan du orientere dig om de forskellige produkter.

Mælk mad er meget god

Forskningsinstituttet for Barn ernæring i Dortmund (FKE) anbefaler en eksklusiv mælk kost til spædbørn i de første fire måneder af livet. Amning er den bedste måde at, da de øvrige indholdsstoffer i modermælk er perfekt afstemt til de behov, som barnet. Men hvis du ikke kan amme eller ønsker du at fodre din baby er et svimlende beløb af mejeriprodukter fødevarer. Takket være intensiv forskning og strenge retningslinjer for modermælkserstatning fødevarer er alle inkluderet i hver især har brug for en baby i de første måneder af livet for en sund vækst. Sammensætningen af ​​de forskellige færdige mejeriprodukter er påkrævet ved lov. Bestemmelser såsom "kost recept for spædbørnsernæring" også sikre, at modermælkserstatning er lavet til babyer fra naturlige ingredienser og indeholder ingen skadelige stoffer.

For AnzeigeDas passende hætteglas

To hætteglas af MAMEnhver mor foretrækker en anden type hætteglas. For mødre, der gerne enkelhed, anbefaler vi Flasker Philips Avent. den Flaske MAM glæde med smukt design. den NUK glasflaske Du kan være indgraveret med navnet på barnet.

Forskellige typer af mælkepulver

I Europa skelnes der mellem to grupper af færdige mælk: modermælkserstatning og baseret på mælk. I begge grupper, er der igen adskillige produkter, som er lidt forskellige i sammensætning og anvendelsen af ​​hinanden.

når modermælkserstatning er den såkaldte Pre mælk og 1er mælk. Begge versioner af denne "modermælkserstatning" er fremstillet af ingredienser af komælk, og er baseret stærkt af sammensætningen af ​​modermælken. Tidlig mælk kan fodres i hele første leveår; i de første fire til seks måneder kun, så som et supplement til babymad. Nedenfor kan du læse, hvordan Pre mælk og mælk 1er adskiller sig fra hinanden præcis:

  • Pre mælk: Pre-mad er modermælk i form af fedt, protein og mineralindhold mest lignende og så dækker de ernæringsmæssige behov hos spædbørn i de første måneder af livet helt. Den indeholder, ligesom modermælk fungerer også som den eneste kulhydrat laktose, hvilket er meget lidt sød og fordøjelse. Hertil kommer, Pre mælk er meget flydende og tørstslukkende, hvilket er grunden til de er "on demand" kan fodres. Det betyder, at din baby Pre mælk kan så ofte og drikke så meget som den ønsker - til fare for overløb dit barn findes ikke. Så længe vægten af ​​dit barn udvikler planmæssigt og træt efter fodring og tilfredsstillende handlinger, er det ikke nødvendigt at skifte fra pre mælk til en anden modermælkserstatning. Men hvis væsken stiger indtag til omkring en liter om dagen, hvilket kan indikere, at dit barn er ikke længere nok. I dette tilfælde kan man tænker over det, tænde kosten på 1er mad.
  • 1er mælk er ligesom pre mælk til barnets kost fra dag ét, og hele flasker periode. Forskellen fra før fødevarer er den del af mælkesukker erstattes med stivelse, hvilket er derfor, det er lidt tykkere i konsistens end præ mælk. Da to forskellige kulhydrater i fødevarer 1er, som også fordøjet på forskellige tidspunkter, således at mætte lidt længere. Men på grund af den lidt højere kalorieindhold, er det vigtigt, at du holder dig i brugen så tæt som muligt til de anbefalede drikke mængder, fordi ellers kan du overfodre dit barn.

skifte til modermælkserstatning?

På området for opfølgende mælk er normalt mellem 2 og Serie 3 mælk skelnes. Begge bør sikre ved sin sammensætning, og for en endnu længere mæthedsfornemmelse i forhold til præ mælk eller mælk 1er. Denne mættende effekt skal opnås gennem forskellige foranstaltninger:

  • I opfølgende mælk forskellige typer af kulhydrater er inkluderet. I kan findes ud over lactose, for eksempel, ofte glucose, maltodextrin, stivelse og endda granuleret sukker. Nogle produkter indeholder også en lille mængde korn. , Resultatet er således en cremet mælk og lagring af mad i maven øges i konsistens, som har en længere mæthedsfornemmelse resultat.
  • Opfølgning på mælk indeholder betydeligt mere protein end Pre eller 1er mælk. Desuden er sammensætningen af ​​de individuelle proteinkomponenter baseret ikke længere i modermælk. Proteinerne ligner kulhydrater, langsomt fordøjet og forårsage længerevarende, mættende virkning.

Fra et ernæringsmæssigt synspunkt er virkelig ingen grund til at skifte i det første år til en opfølgning på mælk. 2er mælk anbefales kun fra en alder af fem måneder, 3 mælk selv indtil otte måneder. Da ingen af ​​de to varianter kan opfylde de øgede ernæringsmæssige behov barnet, hun har brug for at blive fodret til babymad parallelt. En overdreven mætning effekt er til gengæld som regel ikke længere nødvendigt, så baseret på mælk er unødvendigt i princippet og tilbyder ingen reel fordel i forhold til den oprindelige mælk.

Tværtimod proteinindholdet i modermælkserstatning er unødvendig høj. Dette kan nyrer din baby kan være meget stressende. Også baseret på mælk er ofte meget sødet og aromatiseret, hvilket kan påvirke den naturlige smag udvikling og dit barns tidlige fremme vant til den søde smag.

Særlige tilsætningsstoffer i babymælk

Mange mejeriprodukter fødevarer ønsker at skille sig ud positivt fra de mange konkurrenter ved at annoncere, at de indeholder specifikke, sundhedsfremmende tilsætningsstoffer. Her kan du orientere dig om de tre mest almindelige:

  • probiotika: Den probiotika er levende, "gode" bakterier, der bifidobakterier, der koloniserer tarmslimhinden. Tilstedeværelsen af ​​bifidobakterier i såkaldte tarmflora "gør det vanskeligt for patogene kim til at angribe tarmene og immunbeskyttelsen forbedres derved. Probiotiske tilskud kan have en positiv virkning på fordøjelsen og afføring og har mindre diarré, mindre kolik og den sjældne forekomst af blokeringer resultat således.
  • præbiotika: Præbiotika er ikke-fordøjelige kulhydrater eller fiber, som er designet til at fremme væksten af ​​bifidobakterier i tarmen. De tjener dermed til gode tarmbakterier som en slags mad. De såkaldte oligosaccharider er også til stede i modermælk.

Den FKE har tidligere givet udtryk for en generel anbefaling for brug af babymælk med pro- eller præbiotiske kosttilskud, fordi på grund af manglende undersøgelser er stadig for lidt om den præcise virkningsmekanisme og uklart, om overhovedet, en positiv effekt viser i raske spædbørn.

  • LC-PUFA: Akronymet LC-PUFA (engelsk: Long fedtsyrekæder polyumættet) kaldet langkædede polyumættede fedtsyrer, som også findes i modermælk. LCPs er vigtige byggesten for udvikling og vækst af nervesystemet, hjernen og synet. Fedtsyre- niveauer af babyer, der blev fodret med diæter indeholdende store fyringsanlæg, tændstikker omfanget af ammede spædbørn. Hvorvidt brugen af ​​sådanne fødevarer også bringer langsigtede fordele, men er stadig uklart.

Ud over de heri beskrevne, konventionelle former mejeriprodukter om, der er nogle specielle former for mælk til barnet, der eksempelvis anvendes til allergi-tilbøjelige børn. Mere kan du læse i artiklen "HA Mad og Co:. Særlig modermælkserstatning til babyer."

Hjemmelavet alternativer

På producere mælk til din baby selv, bør du give afkald bedre. Købet er tale om i handel mælk fødevarer indeholder alle de essentielle næringsstoffer og mineraler, din baby har brug for at udvikle sig sundt. Mælk self-made, hvad enten lavet af komælk, fåre- eller gedemælk kan, denne afbalancerede næringsindhold af tilberedt mælk ikke erreichen.Auch "vegetar" alternativer af ris eller mandelmælk anbefales ikke. Læs mere om dette kan du finde ud af i vores artikel "Kan jeg gøre babymælk selv?".

Afstemning: Hvilken mælk formel 2.000 mødre?

Med en stor NetMoms meningsmåling spurgte vi 2.000 mødre, der mærker kommer til dem, når de køber formel mælk til sit barn pågældende. Du kan se dig her er resultatet.

(Del mødre procentsats, der ville købe mælk mad af de nævnte mærker, bund: 2000 besvarelser)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3