Hakemus vanhempainloman

Haettaessa vanhempainloman, on erityisen tärkeää hänelle ajoissa, eli seitsemän viikkoa ennen alkua toimittamaan työnantajalle. Muuten, vanhempasi aikasiirtymillä voi taaksepäin. Kerromme mitä tulee tarkkailla oman hakemuksen vanhempainloman ja antaa vinkkejä sujuvan alun vanhempainvapaata.

Työssäkäyvien vanhempien voivat kukin käyttää enintään kolmen vuoden vanhempainvapaan voidakseen huolehtia uuden perheenjäsenen syntymän jälkeen lapsensa. Samalla pitää sen yhteyttä työelämään. Mutta vaikka laillinen oikeus vanhempainlomaan on, sinulla on työnantajalle ajoissa, että on vähintään seitsemän viikkoa etukäteen, ilmoittaa vanhempainvapaata.

Koska sovellus on etsittävä vanhempainvapaaseen? Internetissä löydät niin sanottu vanhempainvapaata muotoja, mutta se riittää jo pelkkä kirjeen, jossa pidät seuraavia seikkoja:

 • Kun vanhemmat alkaa.
 • Kun vanhempainvapaa päättyy.
 • Millä ajanjaksoja haluaisit lopulta jakamaan vanhempainvapaa.

Huom: Seitsemän viikon ajan vanhempainloman aikana sovellus

Ohitit seitsemän viikon ajan, alussa oman äitiyslomaa siirretään vastaavasti taaksepäin. Poikkeustapauksissa, esimerkiksi ennenaikaisen synnytyksen tai adoption, mutta antoi myös lyhyen aikavälin sovellus vanhempainvapaata.

Vinkkejä hakemuksen vanhempainloman

Oikeudet ja velvollisuudet ovat tietenkin kaikille työntekijöille. Riippuen siitä, onko äiti tai isä haki vanhempainvapaata, mutta on olemassa joitakin erityisiä kohtia, että sinun pitäisi varoa. Muutamia yleisiä vinkkejä, joiden avulla kaikki hakijat jatkaa:

 • Suullinen sopimus ei ole lopullinen, koskee siis sovelluksiin ja kaikki seuraavat sopimukset: Kaikki pysähtyy kirjoittaminen ja jätä se pomollesi myös vahvistetaan kirjallisesti.
 • Onko hakemuksesi vanhempainloman saatu ajoissa työnantajalle? Välttää kiistanalaisia ​​kysymyksiä nousee esiin, voit paremmin vastaanotto tunnustaa kirjallisesti tai lähetä hakemuksesi kirjattuna kirjeenä.
 • Sinun ja partnerisi tulee vanhempien aikaa suunnitella ja koordinoida hoitoa. Joka menee milloin ja kuinka kauan vanhempainvapaa? Oikeastaan ​​vanhempainvapaan tulee käyttää raskauden ensimmäisen kolmen vuoden kuluessa sen elämän, mutta säännösten rajoissa ja kuullen Chief suurempi joustavuus on mahdollista. Esimerkiksi voit siirtää enintään 12 kuukauden vanhempainvapaan, niin sanotusti, säästää myöhemmin. HAS säästössä kuukautta voidaan käyttää vasta kahdeksas syntymäpäivä lapsen, esimerkiksi ensimmäistä kertaa päiväkodissa tai koulussa ilmoittautuminen. Lisää aikaa ja määräajat vanhempainvapaan löydät meidän artikkeli "Kuinka kauan vanhempainvapaata?".
 • Aika kahden kolmen vuoden vanhempainvapaan sinun täytyy asettaa sitovia jo ensimmäisen hakemuksen vanhempainvapaata. Teoriassa voit järjestää varhaisessa vaiheessa, koko Vanhempainvapaan jälkeen kuitenkin sidottu suunnitelma, joka voidaan myöhemmin muuttaa ainoastaan ​​suostumuksella työnantajan. Optimoida päätöksiä paras viimeistään kolmantena vuonna se tarpeitasi.
 • Haluat Vanhempainvapaa ei aivan anna periksi työtä? Jopa 30 tuntia viikossa voit mennä töihin ilman ongelmia. Sinun tulisi kuitenkin keskustella rekisteröityessään vanhempainloman pomollesi osa-aikaista työtä jo. Joten voit estää yrityksen hylkää pyynnön osa-aikaisesti, koska "kiireellinen toiminnallisista syistä" mahdollisesti korvaava työntekijä on asetettu. Enemmän tietoa mahdollisuuksista, osa-aikatyö vanhempainloman aikana, voit meidän artikkeli "vanhempainloman ja osa-aikatyössä" lukea.

Tuo kirjan vihje: Babypedia

Suositeltavaa luettavaa: BabypediaSovellukset, lomakkeet, tarkistuslistoja - täällä voit nopeasti kadottaa. Siksi haluamme kirjan "Babypedia" suositeltava. Jossa on paljon vinkkejä ja tietoa kannatatte kirjaa, kun viranomaiset Marathon.

löysimme Amazon kirjasta.

Vanhempainvapaa hakea äideille

Kuten odottava äiti et ole ainoastaan ​​oikeutettu vanhempainlomaan, mutta heti, kun se ilmoittaa työnantajallesi raskauteen, äitiyslomalla. Tämä tarkoittaa sitä, että toisaalta ei voi helposti erottaa. Saat muut kahdeksan viikkoa on kielto työllisyyteen sinulle syntymän jälkeen lapsen. Ennenaikaisen tai monisikiöisillä pidennetään syntymän jälkeen jopa kaksitoista viikkoa.

Sääntöjä vanhempainvapaata ja äitiysloman ilmaantuvat vasta hieman sekava, mutta ne ovat oikeastaan ​​aika yksinkertainen:

 • Soveltamista on: Vanhempainvapaa alkaa vasta äitiysloman jälkeen. Täytyy siis lähetä hakemuksesi vanhempainvapaata vähintään viikon ja viiden viikon kuluttua syntymästä.
 • Ajaksi vanhempainvapaan pätee: Äitiysloman palvelee samaa tarkoitusta kuin vanhempainloman ja siksi hyvitetään kolmen vuoden vanhempainvapaata. Oletetaan lapsi on syntynyt 17. huhtikuuta 2012, ja otat vain ensimmäisen vuoden vanhempainvapaata. Tosin sovelletaan kahdeksan viikon kuluessa syntymästä on äitiysturvan aikoja, vanhempasi aikaa 16. huhtikuuta 2013 ei kahdeksan viikkoa loppuu myöhemmin.

Isien vanhempainloma sovelletaan

Isille, jotka haluavat ottaa heti lapsen syntymän vanhempien aikaa, se ei ole helppo suunnitella vanhempainvapaan optimaalinen. Kuten kaikki hakijoiden on esitettävä kirjeen alussa, kesto ja jakelu vanhempainvapaan seitsemän viikkoa sitten, mutta voi vain suunnata laskettu aika prosessissa. lapsi voi tulla hieman aikaisemmin ja vanhempainvapaa ei käynnisty. Tai myöhässä ja vanhempainvapaa on jo alkanut. Tämä kuulostaa vain kerran ei ole niin paha, vaikka ajankohta vanhempainvapaata on merkitystä hakemuksen:

 • Vanhempainrahaa: Vanhempainrahakauden maksetaan ensimmäiset 14 kuukautta lapsen hengen. Laskennassa vanhempainloman kuitenkin perustuu kalenterikuukautta. Riippuen siitä, kuinka pitkälle lasketaan eräpäivästä ja varsinaisen synnytyksen toisistaan, isä lopulta on siis jo äitiyslomalla, mutta silti saa maksaa vanhempainrahaa.
 • Irtisanomissuoja: Toisin äidin isän hyötyneet vain kahdeksan viikkoa ennen vanhempainloman hänen erityinen irtisanomissuoja. Joten jos haluat olla oikeudenmukainen ja varhainen kertoo vanhempainvapaata vaarantaen ikävän yllätyksen voi. Voit olla varma, odottaville isille pitäisi ottaa viikon välillä EPL ja seitsemän viikkoa aikaa jättää hakemuksensa.

Vie aikaa ilmoittaa teille vanhempainvapaasta. Hyvä paikka aloittaa on paikallinen vanhempainetuuksiin sivustoja, jotka voivat vastata moniin kysymyksiin ja vanhempainvapaata.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 24 =