Hakket oksekød under graviditeten: ja eller nej?

Forbruget af hakket oksekød under graviditeten er kontroversiel. Men hvis du bemærker nogle regler, kan du nemt nyde retter med Hack.

Sikkert har du allerede læst engang, at hakket kød kan være farlige under graviditeten. Men det er en forkert fortolkning af en legitim Advarsel: Dangerous er råt kød i enhver form, mens kogt hakket oksekød i graviditeten er ikke et problem for din krop.

Du kan finde et godt kogte ris med hakket oksekød, nyde din elskede spaghetti bolognese og Hamburg under graviditet uden bekymringer. Du bør afstå kontrast til rå hakket kød og andre rå kødprodukter. Disse omfatter:

  • Mettbrötchen
  • Tandsten
  • carpaccio
  • salami
  • rå skinke
  • Te, Cervelat- og pølse
  • Cabanossi og lignende SnacksBist du inviteret til grill, se det, er, at jorden oksekødsprodukter såsom hamburgere og pølser grundigt kogt. I kødprodukter såsom kyllingebryst eller bøf kan du se, om de ikke er nødvendige med stegetermometer. Så længe du vil bemærke, at alle kødprodukter blev kogt mindst 70 ° C i mindst to minutter, kan du også nyde kød og hakket i graviditeten sikkert.

Hvor den bekymring kommer til jord kød under graviditeten?

Grunden til, at hakket kød under graviditeten har et dårligt ry, kaldet toxoplasmose. Denne smitsomme sygdom er forårsaget af parasitten Toxoplasma gondii og kan resultere i første trimester til for tidlig fødsel eller abort. I andet og tredje trimester, kan toxoplasmose forårsage alvorlige skader på det ufødte barn. En fjerdedel af de smittede børn er født med psykiske handicap, epilepsi eller hydrocephalus på verdensmarkedet. Parasitterne kan tilslutte rå og røget kød, så du undgår disse produkter bør. Dette er også sandt (men ikke kun) for hakket oksekød i graviditeten.

Katten som den vigtigste smittekilde

Den indenlandske kat er den vigtigste vært for parasitten Toxoplasma gondii. Lever en kat i din husstand, skal du være omhyggelig med at ikke komme med kat afføring i kontakt for at undgå infektion. For voksne, den ene infektion er den måde som regel ubemærket, fordi symptomerne på en mild influenza er de samme. Du kan have været underkastet som katteejere nogensinde har haft et toxoplasmose og er immune over for det. Din læge kan afgøre med en blodprøve, der. Derefter kan du også spise rå hakket kød under graviditeten.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 82 = 84