Herpes op de voor de hand liggende: Dat je kunt doen

Herpes op de hand is minder vaak voor dan koortslip - maar de ziekte is zeer onaangenaam. Meer informatie over hoe een infectie optreedt, wordt herkend en behandeld.

Herpes op de hand is ook bekend als de vinger herpes. De kans op infectie is wanneer je met de vloeistof in contact komen, dat is gevestigd in herpes koortsblaasjes. In dit secretie herpesvirussen die zeer besmettelijk.

Wat zijn de oorzaken herpes bij de hand?

De pathogenen zijn afkomstig van andere mensen of door uzelf als u een verwonding aan de hand, bijvoorbeeld, is het mogelijk dat de virussen je lichaam binnen en veroorzaken een infectie van uw hand. zijn vaak getroffen beroepsgroepen die komen met besmette menselijk contact - zoals tandartsen en verpleegkundigen. Maar kinderen worden snel besmet.

Het is vooral belangrijk om zorgvuldig te werk gaan met een infectie en hygiënische principes in acht nemen. Zorg ervoor dat je niet beschikt over een herpes kachel aan te raken. Ontsmet je vingers en zorg ervoor dat wonden worden gedekt door een pleister. zij hebben zo het virus moeilijker door te dringen in je lichaam.

Symptomen en de behandeling

De symptomen van herpes bij de hand zijn niet typisch. In zeldzame gevallen bekend van koortsblaasjes bubbels. In plaats daarvan laten zien in de eerste plaats een ontsteking in de nagel gebied. Vaak zijn de gebieden zwellen rond de nagels, en hebben roodheid op. Bovendien, pijn aan de vingers vaak optreden die worden verergerd door de druk uitgeoefend op de nagel muur. In sommige gevallen is het mogelijk dat de getroffen gebieden worden blauw.

Genezing van herpes op de handen

De behandeling bestaat uit antivirale middelen. Hier medicijnen komen meestal met famciclovir of acyclovir gebruikt. Ten eerste, de behandeling met een zalf. maar heeft geen invloed op deze methode, orale opname van het werkzame bestanddeel oraal effectief zijn. Meestal zijn de symptomen verdwijnen na een paar dagen op zich - dit is niet het geval is, op zoek naar zeker een arts te raadplegen. Dit geldt ook als de pijn toeneemt en je voelt je ongemakkelijk.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =