Hoe lang het maagdarmkanaal is besmettelijk?

Gastro-intestinale infecties zijn de meest voorkomende ziekten en vaak optreden zonder voorafgaande kennisgeving. Hoe lang is besmettelijk gastro-intestinale, deze wiki.

Vooral tijdens de wintermaanden en het voorjaar, veel mensen last van het maag-griep. Dit treft zowel kinderen als volwassenen. In de meeste gevallen is de infectie kondigt plotselinge diarree, buikpijn, misselijkheid en braken. Hoe heftig blijken de symptomen en hoe lang de symptomen, is heel anders en vooral afhankelijk van de ziekteverwekker die de infectie veroorzaakt. Vaak is het norovirus of rotavirus is. Echter, kan de gastrointestinale symptomen ook worden veroorzaakt door salmonella of voedselvergiftiging, dus een bezoek aan de dokter is altijd aanbevolen. De gastro-intestinale infectie duurt meestal tussen een dag tot een week. Houd de symptomen bij meer dan een week, is de oorzaak absoluut verduidelijkt door een arts. Voor de duur van de ziekte en al in de incubatietijd van de patiënten is besmettelijk. Een goed voorbeeld hiervan is het norovirus, die verspreid epidemische proporties en derhalve moet worden aangemeld.

Die lijden aan gastro-intestinale: Hoe lang besmettelijk?


Met een gastro-intestinale griep, moet je thuis blijven en rust u zeker voor een paar dagen. Zo spaar je je lichaam en ook u ervoor zorgen dat u andere mensen besmetten in uw omgeving. Sommige beroepen, met inbegrip van personeel in restaurants en in de voedingsindustrie, hebben tijdens een gastro-intestinale infectie met norovirus absoluut verbod. Tijdens de incubatietijd, dus nog voordat de eerste symptomen, de persoon kan het virus aan anderen overdragen. En zelfs als de symptomen verdwenen zijn, is er nog steeds een risico op infectie, zelfs als het minder mislukt.
De virussen worden uitgescheiden in de ontlasting, dat is de reden waarom speciale hygiëne bij toiletbezoek is bijzonder belangrijk. Tegen diarree kiemen kunt u uzelf beschermen door het bewegen vaak te wassen je handen. Dit geldt in het bijzonder voor het eten. Is er iemand ziek met gastro-intestinale griep in het gezin, moet het toilet na elk gebruik worden gedesinfecteerd. Daarnaast moet de zieke een aparte handdoek te gebruiken om het risico op infecties te verminderen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − 89 =