Hoe vaak een fles?

Vooral in het begin van het kind tijd om veel ouders vragen hoe vaak ze zijn om hun baby de fles geven, zodat het is vol en kan gezond ontwikkelen. Hier kan je je informeren over de juiste hoeveelheid melk voor uw baby en te leren over hoeveel maaltijden per dag moet je ze te verdelen.

Als je baby pas geboren is, is het nog steeds klein en ziet er heel kwetsbaar. Aangezien het is heel duidelijk dat je zijn met name bezorgd, vooral tijdens de eerste maanden van het leven, of je kind is het drinken van voldoende melk, zodat het kan groeien en bloeien. Maar maak je geen zorgen: zolang uw baby is actief en alert, is het meestal niet meegeleverd. Echter, als je nog niet zeker weet of je baby genoeg drinkt, kunt u zich hier registreren via richtwaarden informeren hoe vaak u uw baby de fles en hoeveel melk het moet een dag zou moeten geven.

Hoeveel melk heeft uw kind?

  • Week 1: In de eerste week kunt u uw baby voeden behoefte, omdat zijn maag is nog steeds erg klein en kan niet in het bezit veel voedsel in een keer.
  • Week 2: In de tweede week van de vraag naar melk gestabiliseerd rond 400-560 ml per dag a. Verdeel dit bedrag tot ongeveer 8 flacons.
  • 4e 3e week: Tegen het einde van de vierde week van het leven, de vraag naar melk blijft toenemen tot 500-650 ml op. 7-8 flesjes dagelijks worden aanbevolen.
  • 2e maand: Baby's moeten op deze leeftijd ongeveer 150 ml per kilogram lichaamsgewicht. 6 maaltijden dagelijks genoeg zijn.
  • vanaf de 5e maand: met de Introductie van aanvullende voeding langzaam vallen meer en meer flessen maaltijden weg totdat je baby alleen twee flesjes per dag krijgt.

Hieronder vindt u gedetailleerde informatie over hoe de melk behoeften van uw kind veranderd in de eerste maanden van het leven en wat kan vinden zijn de redenen voor deze veranderingen.

Voor AnzeigeDas juiste injectieflacongrootte

Twee flesjes van MAMIedere moeder geeft de voorkeur aan een ander type flesjes. Voor moeders die graag eenvoud, raden wij Flessen Philips Avent. de Fles MAM genot met een prachtig design. de NUK glazen fles Je kan worden gegraveerd met de naam van het kind.

De eerste paar weken, veel kleine maaltijden

In de eerste weken na de geboorte kun je in de eerste plaats afhankelijk van de wens van uw baby als het type fles. Vaste tijden voor het voeden of het beperken van de flessen maaltijden op een bepaald aantal niet bruikbaar zijn op deze leeftijd. Aangezien Pre melk is vergelijkbaar met vloeistof als moedermelk en als koolhydraten bevat alleen lactose, hoeft u niet bang te zijn dat je je kind overvoeding. de Feeding on demand met pre melk dus geen probleem. De dagelijkse melk behoeften van zuigelingen verhoogt meestal geleidelijk binnen de eerste week na het begin 50 tot 70 milliliter (ml) per kilogram lichaamsgewicht tot ongeveer 100-140 ml. Dit resulteert in een "gemiddelde kind" met een gewicht van ongeveer 4000 gram van een geschatte dagelijkse hoeveelheid drinkwater 400-560 ml. In de komende weken, de vraag neemt dan toe tot 500 tot 650 ml per dag.

Omdat de maag van uw baby is erg klein in de eerste paar weken nog, iets groter dan een ping pong bal, kan het alleen drinken zeer weinig melk bij elke maaltijd. Omdat dergelijke kleine hoeveelheden duren niet lang en zuigelingenvoeding is zeer goed verteerbaar meestal om niet te belasten de onrijpe maag-darmkanaal te veel, zal je baby waarschijnlijk nodig om de twee tot drie uur na een maaltijd, zelfs 's nachts. Ongeveer acht maaltijden per dag zijn dus volkomen normaal. Van de derde levensweek wanneer de maag is iets groter, is het mogelijk dat het opgenomen per maaltijd enigszins toeneemt en daardoor hoeveelheid verwijdert een "toevoer".

Vanaf de tweede maand: Maaltijden zijn groter

Na de eerste vier weken, de verbruikte hoeveelheid per maaltijd neemt iets toe, terwijl het aantal maaltijden verder gereduceerd. De melk is verzadigd Je baby dus voor iets langere tijd. Hoeveel melk een baby nodig heeft op dit moment verschilt van kind tot kind en is grotendeels afhankelijk van lichaamsgrootte en het metabolisme van. Als vuistregel, echter, geldt het volgende: Ongeveer 150 ml per kg lichaamsgewicht, in totaal niet meer dan één liter per dag.

Een voorbeeld: Als je drie maanden oude baby is vijf kilo, het vereist 5 x 150 ml, dat wil zeggen 750 ml melk per dag. Als u deze zes maaltijden verdeeld, elk flesje bevat ongeveer 125 ml.

Met de introductie van aanvullende voeding voor de vijfde maand, de melk maaltijden geleidelijk afnemen naarmate je baby nog meer liquide naast de melk verzadigd is via andere voedingsmiddelen en dranken. Vanaf ongeveer de zesde maand van het leven, toen een vaste dag-nacht cyclus is ingesteld in uw baby, kan het ook 's nachts doen keren zonder een fles.

Wat als de baby is niet ziek?

In principe kun je ze doorwerken met pre melk de hele eerste jaar van het leven van uw baby. Een schakelaar voor flesvoeding is niet nodig, zoals bij pre melk alle essentiële voedingsstoffen worden opgenomen en flesvoeding aangevuld uit de vijfde maand reeds door de aanvullende voeding. Als de dagelijkse vochtinname van uw kind, maar over een langere periode boven een liter per dag, kan het zijn dat de huidige flesvoeding is niet meer genoeg. In een dergelijk geval kan de schakelaar helpen andere melk. Voor voedsel dat niet als pre echter worden aangeduid, moet je dan je dicht mogelijk bij de dosering instructies op de verpakking te houden om te voorkomen dat u uw baby overvoeding. Meer over de verschillende soorten zuivel voedsel dat je kan vinden in ons artikel "fles: Welke melk voor de baby?".

Let op!

Dikke melk voor uw baby zelfs nooit, bijvoorbeeld, met ontbijtgranen, op. Dit kan resulteren in uw baby om problemen of incidenten eerder allergieën spijsvertering. Meer over dit onderwerp kunt u in het artikel "Kan ik babymelk het zelf te doen?" Lezen.

Variaties in vochtinname in beide richtingen

Met alle bezorgdheid over de vraag of uw kind ook genoeg melk voor hem, je moet je gek in geen geval te maken. Bovenstaande cijfers zijn zuiver indicatief en vormen een globaal overzicht van de gemiddelde behoeften van baby's van verschillende leeftijden. Afwijkingen zijn heel normaal in beide richtingen, dus, zoals elk kind individueel ontworpen en metabolisme ieder kind werkt anders. Als je baby is, bijvoorbeeld, in het bijzonder in een groeispurt, zal het waarschijnlijk drinken veel meer dan gebruikelijk. Zelfs in de zomer, zal uw kind vaker nodig hebben na de fles als het verliest meer vocht door het zweten en vaker dorst.

Baby's hebben een zeer betrouwbare gevoel van hoeveel voedsel ze nodig hebben in het algemeen. Daarom aanmelden voornamelijk op zichzelf, als ze honger hebben en stoppen met drinken wanneer ze vol zijn. Om deze reden, moet je je nooit dwingen om het flesje volledig te drinken wanneer zij aangegeven dat het niet zou blijven om uw baby te drinken. Wanneer een baby in een dag dan normaal drankjes een beetje minder, zal het goed te maken voor de volgende dag met een grote kans opnieuw. Heb je dus niet te veel zorgen als je zelfs een fles voeden meer of minder dan je van plan was. Zolang uw baby groeit en goed ontwikkeld, er is geen zorgen te maken.

Wanneer een arts te zien?

Kleine of incidentele afwijkingen van de bovengenoemde drinken bedragen zijn volstrekt ongevaarlijk. Als je echter een opvallende, aanhoudende mismatch tussen de theoretische eis en het werkelijke bedrag geconsumeerd aankondiging van uw baby, moet u dit bespreken met uw kinderarts.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 64