Hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap

Zeven procent van de ondervraagde 3.500 moeders NetMoms leed tijdens haar zwangerschap hypertensie. Als een hoge bloeddruk gevonden met u, zodat u niet hoeft te doen rechtstreeks betrekking op jou. Er moet echter rekening mee worden gehouden. Omdat in zeldzame gevallen kan het leiden tot gevaarlijke pre-eclampsie, voorheen genaamd eclampsie.

Wat is de oorzaak van hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap?

Circa vanaf de zesde maand van de zwangerschap worden gepompt eens 1,5 liter bloed door je lichaam. Dit bloed is belangrijk om de baby te geven via de navelstreng voldoende voedingsstoffen en zuurstof. Daarnaast is het hormoon progesteron zorgt ervoor dat de wanden van de bloedvaten uit te breiden, zodat het kan vaak leiden tot een lagere bloeddruk in het middelste deel van je zwangerschap. In de laatste weken van de zwangerschap, moet uw bloeddruk hebben, maar normaal. Verontrustend is het alleen als hij stijgt tot boven de normale afmetingen en blijft hoog over meerdere metingen. Als u hebben geleden voordat je zwangerschap een hoge bloeddruk heeft, kunt u dat u door uw arts in het bijzonder tabletten die ervoor zorgen dat uw kind geen last voorschrijven.


Toon Boekbespreking: Het geheim van een mooie geboorte

Boek: Het geheim van een mooie geboorteVroedvrouw Jana Friedrich begeleidt u in dit boek op de weg naar de geboorte te vragen. Dankzij hun kennis die je nodig hebt niet meer angst voor de bevalling en de geboorte pijn te hebben.

>>Om te boeken op Amazon

Hoge bloeddruk bij zwangere vrouwen over het algemeen niet gevaarlijk

Bij elke tiende zwangerschap leidt tot een verhoogde bloeddruk. Dit is niet per se gevaarlijk en kan goed behandeld worden in de meeste gevallen. Deze hoge bloeddruk die meestal na de 20e week van de zwangerschap en vaak weer normaal ongeveer zes weken na de geboorte, heet "zwangerschapshypertensie."

Het risico van pre-eclampsie of eclampsie

maar verhoogt de bloeddruk boven 140/90 mm Hg, ook eiwit wordt gevonden in uw urine en lijden u op grond van het vasthouden van water in de armen en benen, dus moet je niet hoeft te wachten en raadpleeg een arts. Want het is mogelijk dat je in de vroege stadia van pre-eclampsie (vaak eclampsie of pre-eclampsie) zijn browsen. Andere symptomen kunnen zijn: duizeligheid, hoofdpijn, wazig zien, snelle gewichtstoename en een piep in de oren.

Als de symptomen verergeren en epileptische aanvallen optreden, kan het een zogenaamde eclampsie, die onmiddellijke behandeling nodig heeft in het ziekenhuis zijn. Want dan riskeren om moeder en kind kan worden gemaakt. Meer informatie over pre-eclampsie, eclampsie, HELLP syndroom en Präeklamspie in ons artikel "Wat is pre-eclampsie?".

Wie is het meeste risico lopen pre-eclampsie?

 • De vrouwen die vóór de zwangerschap bloeddruk te hoog of nierziekte leed
 • Vrouwen die jonger zijn dan 18 of ouder dan 40 jaar
 • primiparas
 • Zwanger, het denken een meerling
 • Vrouwen met diabetes mellitus
 • Vrouwen met een hoge bloeddruk in hun eigen of familie-anamnese
 • zwaarlijvige vrouwen

voorkomen dat een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap

 • Neem elke screening tijdens de zwangerschap conclusie. Sta erop dat getest bij elk onderzoek, zijn bloeddruk en urineonderzoek uitgevoerd zodat veranderingen opvallen zo snel mogelijk.
 • Vermijd stress en schaffen je veel rust. Zet je voeten omhoog vaak.
 • Kijk voor een gezonde en evenwichtige voeding om ervoor te zorgen (rijk aan eiwitten, veel fruit en groenten)
 • In geen geval mag je actie ondernemen om uitdroging van het lichaam, zoals zout en rijst of aardappelen waiver dagen. Deze tips zijn volledig verouderd. Dit kan verder dikker het bloed en dus eigenlijk verergeren hypertensie.

Top 10 klachten tijdens de zwangerschap


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 88 = 94