Hulp voor gehandicapten

Hulp voor gehandicapten bestaat uit een reeks van instellingen, zoals de sociale dienst, de zorgverzekering of de jeugdzorg kantoor. Hier vindt u die helpen mensen met een handicap kan nemen en wat dat betekent voor u en uw gezin.

Zelfs als uw kind een handicap heeft, heeft het een recht op culturele, economische en sociale participatie. Het is verboden om te discrimineren tegen uw kind, bijvoorbeeld, vanwege zijn taalstoornis, gedragsproblemen of slechthorendheid. Maar in tegenstelling, is het toegestaan ​​om uw kind te verkiezen vanwege haar handicap. Welke hulp en financiële diensten uw kind en heeft u recht op verschillende situaties, deze wiki.

Hulp voor gehandicapten afhankelijk van zorgniveau

Diensten die verband houden met ziekte en verzorging van uw kind vaak afhankelijk van de zorg van uw kind gemaakt. Uw kind wordt beschouwd als die zorg nodig hebben als het permanent afhankelijk van uw of hulp bij regelmatig terugkerende activiteiten van het dagelijks leven. term care lange verzekering zijn drie niveaus van behoefte die je standaard van zorg prestaties vast te stellen:

  • Care Level I (veel zorg nodig hebben): Uw kind is sterk in zorg nodig hebben als het dagelijkse behoeften te helpen bij de persoonlijke verzorging, voeding en mobiliteit voor ten minste twee activiteiten uit één of meer van deze gebieden ten minste een keer, plus een aantal keren per week hulp bij de dagelijkse verzorging nodig.
  • Zorgniveau II: (mate van zorg): Uw kind is een hoge mate van zorg als er minstens drie keer per dag op verschillende momenten heeft hulp nodig bij de persoonlijke verzorging, voeding en mobiliteit en meerdere malen ook vereist per week hulp bij de dagelijkse verzorging.
  • Care Level III: (ernstig van zorg): Uw kind is ernstig die zorg nodig hebben als het hulp bij de persoonlijke hygiëne, voeding en mobiliteit rond de klok elke dag nodig heeft, zelfs 's nachts en daarnaast meerdere keren per week hulp bij de dagelijkse verzorging nodig.

De medische dienst van de ziektekostenverzekering (MDK) geeft het niveau van de zorg van uw kind stevig tijdens een bezoek aan huis met behulp van een vragenlijst. Bereid je voor op het bezoek gericht voordat door u een zogenoemde Care Diary leiden.

Weergavehulp: Kinderen met een handicap

Counselor voor gehandicapte kinderenLeven met een gehandicapt kind brengt vele uitdagingen en nieuwe taken mee. De gids "Wet en promotie voor mijn gehandicapt kind" legt uit wat de rechten en promotie mogelijkheden zijn er voor het kind van jou.

Welke hulp is er voor mensen met een handicap?

Dus u uw kind kunnen ondersteunen, bent u voordelen voor verschillende diensten. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste ondersteunende diensten:

  • Kind te ondersteunen: Of uw kind een handicap of niet: Tot de leeftijd van 18 jaar zal uw kind maandelijks alimentatie worden betaald. Indien de vertraging van uw kind heeft plaatsgevonden vóór de leeftijd van 25 jaar en uw kind kan niet voor zichzelf zorgen, dan hebben uw kind na de leeftijd van 18 jaar blijven conclusie kinderbijslag.
  • Kosten voor kinderopvang: Twee derde van de kosten van de zorg voor een kind Uw zijn fiscaal aftrekbaar. U kunt echter wel een maximum van 4.000 euro per kind aftrekken. Als u een alleenstaande ouder of u en uw partner werken, dan kunt u de kosten van de zorg af te trekken tot 14 jaar van uw kind. Als uw kind een handicap die zich vóór de leeftijd van 25, en kan niet zelf koken, dan kunt u de zorg kosten, zelfs na de leeftijd van 14 te maken als buitengewone lasten voor fiscale doeleinden.
  • Early Intervention: De voordelen van vroegtijdige interventie worden gedekt door de ziektekostenverzekering en hulp bij integratie.
  • Toegankelijk conversie: In het wetboek sociale zekerheid, worden verschillende hulpmiddelen voor de aanschaf en het onderhoud van een gehandicapte en dus onbelemmerde huis voorzien. Welke cost carrier is verantwoordelijk, in individuele gevallen besluiten in overeenstemming met de voorwaarden waaraan moet worden voldaan voor elke voorstelling. Na § 4 van het Sociaal Wetboek IX appartement ondersteuning bij het arbeidsbureau kan worden verleend. Maar de integratie van kantoren of zorg fondsen kunt u te ondersteunen.
  • Verander Compensatie: Ter compensatie van handicapgerelateerde nadelen of bijkomende kosten, zijn er zogenaamde nadeel vergoedingen voor gehandicapten. In de meeste gevallen kan uw kind dit nadeel vergoedingen maar zal alleen profiteren als de handicap als een ernstig gehandicapte kan worden gedetecteerd door een ernstig gehandicapt. Verder bevindt zich op de ernstig gehandicapte merktekens die overeenkomen met de respectievelijke arbeidsongeschiktheid en geeft het kind op het genot van bepaalde nadelen vergoedingen.
  • studies: Net als alle studenten Uw kind heeft het recht om de financiering van zijn levensonderhoud door uitkeringen op grond van de federale Training Bijstandswet (BAföG). Daarnaast kunnen zogenaamde training aids worden gemaakt, zoals monitoring en ondersteunend personeel om uw kind te ondersteunen bij het volgen van lessen. Ook helpt dat uw kind nodig heeft om te studeren, zoals een specifieke computer kan gedeeltelijk worden ingewilligd. Vaak zijn de ouders, maar moet bijdragen aan de kosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 88