Hvilken effekt gør farver på børn?

Børn elsker farver, og hvis du spørger din afkom, så er det bestemt ikke være farverigt nok. Men farver er ofte ikke bare se godt ud. Du kan også påvirke stemningen i dit barn. Det er derfor tilrådeligt at tjekke, før du vælger farver til børneværelset om, hvad effekt forskellige farver på børn. Vi har samlet de vigtigste fakta for dig her.

Hvilken effekt siges at have farver

Der er utallige forskellige farver, og hver farve har en anden effekt. Afhængigt af hvilken farve du vælger, kan du fuldstændigt at transformere ikke kun udseendet af et værelse. Også på vores humør farver har forskellige effekter. Afhængigt af intensiteten og lyd de kan påvirke vores humør positivt eller negativt. Så hvis du tænker du er godt, hvilke farver, du vælger til børneværelset, kan du der nemt giver god og afslappet stemning. Selvfølgelig er det altid afhænger helt af, hvor og hvordan du har brugt denne farve. Især kombinationen af ​​forskellige farver gør for en nice helhedsindtryk. Mange nyttige oplysninger, kan du finde "kombinere smukke farver i børnehaven" i artiklen.


Hvordan farver: gulgule farver opfattes som farver med en særdeles underholdende og venlige effekt. Bright gule opfrisker og gør en god stemning. Det er en optimistisk og selvsikker. kontrast, mørke gule, som strækker sig ned til den gyldne, synes mere hyggelig og afbalancering, men mindre for frisk og luftig.

Hvordan farver: OrangeOrange og jordfarver er særligt behageligt at børn. De udstråler varme, komfort og sikkerhed. Faktisk vi ofte finde appelsin rum som varmere end de faktisk er. Orange er efter sigende velegnet til at juble søvnige børn. til brusebad et barn med for meget lys orange, men er snarere ugunstige. Dette kan, ligesom rød, føre til vrede.

Hvordan farver: RødFarven rød er meget populær med legetøj til små børn. Det stimulerer og aktiverer. Men pas på: For meget rød kan gøre rastløs og endda aggressiv. For at undgå, at farven rød skal bugne, være røde detaljer tilbyde særlig godt. For farven pink I øvrigt gælder det samme.

Hvordan farver: LillaThe Color Purple siges at øge kreativiteten. Det er også at fremme den mentale balance og beslutsomhed. Traditionelt Lilla toner snarere tilknyttet det kvindelige køn, men det er en delikat lilla let at forestille sig selv for en moderne drengs værelse i kombination med blå.

Hvordan farver: Blåblå Farver har en beroligende virkning på nervøse børn. Farven er velegnet specielt til soveværelser, da det kan have en effekt på afslappende at søvndyssende. kombinationen af ​​meget forskellige nuancer af blå kan forhindre rummet synes at være afkølet i et blåt rum.

Hvordan farver: Grøngrøn, farven på naturen, formidler harmoni og afslapning. Det har en beroligende virkning uden at blive træt. Farver som grøn og blå grøn i børnehaven kan have en beroligende effekt og endda fremme koncentrationen.

hvid: Selvom hvid bund møbler eller hvide vægge kan give et godt grundlag for en sammenhængende børn, men også farvet tilbehør og accenter er ikke undervurderes. Fordi børn har brug for kontraster til at lære rumlig tænkning. Hertil kommer, at farver har en stimulerende virkning på fantasien af ​​de små. I de optimale planteskole farver derfor tonen.

Display Børnemøbler

Tip Produkt: STUVA barneseng IkeaDit barn glemmer at spille alt omkring - og desværre er det producerer også en grund kaos? I dette tilfælde, er du godt udstyret med praktiske opbevaringsmuligheder. IKEA tilbyder dig en bred vifte af praktiske produkter, såsom høj seng STUVA, på.

Hvilken farve er den rigtige?

Ikke kun de farver, kan selv de farver stor indflydelse på effekten af ​​et rum. Med en afbalanceret blanding af stærke og bløde toner kan du lave en harmonisk børnehave, i en ikke alt for få, men de er ikke alt for mange stimuli til stede.

Hvordan farver: LightAt farver kan ændre den opfattede rum størrelse, kan du bruge vidunderligt. lyse farver Lad store og luftige arbejde rum. Derfor er de særligt velegnet til små rum.

Hvordan farver: Mørkmørke farver der vil skabe en følelse af trykken, men også sikkerhed. De er derfor gode til hyggekroge og sovepladser. Selv store, tomme udseende rum kan optisk reduceres til en temmelig mørk farve ordningen. Dog kan for mange mørke farver hurtigt have en deprimerende effekt. Derfor er det tilrådeligt at bruge mørke farver sparsomt.

Hvordan farver: Grelllyse farver er mindre egnede til gartneriet. De irritere børn og lad dem være distraheret og rastløs. Color accenter, fx legetøj, lampeskærme, puder eller kasser, men er velkommen til at vende noget stærkere. Eller hvad med når du slagtilfælde en af ​​de mindre vægge i en lys, iøjnefaldende farve for at sætte en klar accent? I større områder, men snarere mere tilbageholdende farver har en smuk effekt i børnehaven.

Hvordan farver: Pastelpasteller er mindre indgribende og har normalt en afvejning effekt på børn. Som base farve til en børnehave, de er meget let at forestille sig. De kan være særlig godt med møbler i træ toner eller hvid kombinere. For en pastel værelse ikke virker ensformigt og farveløs, kan du sætte prangende accenter såsom puder, tæpper eller individuel møbler.

Nursery farver, der har en positiv effekt på dine børn

Sikker på at du lykkes at bruge denne guide til at vælge de farver, der har en positiv effekt på dine børn. aktivere nogle, andre rolige og endnu andre fremmer koncentration. noget egnet er garanteret en til barn din. Det vigtige er, at alt er i harmoni med hinanden og i sidste ende ingen farve kaos opstår. Og selvfølgelig præferencer dit barn spille en vigtig rolle. Hvis du er opmærksom på den rette blanding til dit barn vil formentlig føle sig trygge lang på sit værelse.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =