Hvorfor Folat og folinsyre er vigtige før graviditeten

Når du og din partner planlægger at få et barn, så bør du helt sikkert tidligt begynde at levere nok folat din krop. Hvad er dit behov for folat, som du kan dække det, og hvorfor vitamin før og under graviditeten er så vigtigt for dig, kan du læse her.

Hvis du ønsker at blive gravid, så skal du prøve at skabe optimale betingelser for snart vokser i din mave liv, selv før undfangelsen. Denne funktion indebærer sund og ansvarlig livsstil, at tilstrækkelig indtagelse af folat er afgørende.

Hvorfor er folat vigtigt?

I begyndelsen af ​​graviditeten langsomt udviklet en person fra enkelt ægcelle med over 100 milliarder celler. Strukturen er dannet allerede i andet til tredje uge af embryonale udvikling, på den senere centralnervesystemet af dit barn baseret på. Indtaget af folat er vigtig for en sund udvikling af dit barn.

Tip Display Produkt: Clearblue Fertilitet Monitor

Clearblue Avanceret Fertilitet MonitorDu ønsker at øge dine chancer for at blive gravid? Den Clearblue Fertilitet Monitor kan hjælpe dig med at definere og identificerer mere frugtbare dage end traditionelle Ovilationstests.

Folinsyre før graviditet: Ja eller nej?

Da mange mødre ikke engang ved de første par uger efter undfangelsen, at de er gravide, er det en fordel, at du bevidst så begynder selv før undfangelsen til at øge dit indtag af folat. Kun så hvis du planlægger tidligt, kan du sikre, at dit barn er leveret fra starten med den væsentlige B-vitamin. Det bedste du øger din folat indtag starter fra den dato, hvor du udligne p-piller.

Hvor meget folat du brug for?

I henhold til retningslinjerne i den tyske Society for Nutrition (DGE) af det daglige behov skyldes folat gennem kosten hos voksne og unge med omkring 400 mikrogram. Under graviditet, behovet stiger med 50%, så du har brug for omkring 600 mikrogram per dag i denne periode. Da kroppen desværre ikke kan producere folat, er du nødt til at forsøge at dække dine behov ved hjælp af din kost.

Hvilke fødevarer indeholder folat?

Folat ligger hovedsageligt i leveren og grønne grøntsager som spinat, broccoli eller rosenkål. Men blomkål, æggeblomme, asparges, bælgfrugter og fuldkorn er gode Folatlieferanten. Frugt appelsiner, bananer og mango er særligt rige. simpelthen rode tidspunkter i vores næringsrige opskrifter til frugtbarhed tid. Ved udarbejdelsen betalte vi opmærksomheden primært på folathaltige fødevarer.

Hvad skal du se til madlavning?

Folat er meget følsom, hvilket er hvorfor du bør overveje nogle ting, når de forbereder et måltid. Kog med friske råvarer, kan som langtidsopbevaring reducere folat indhold af en fødevare bedst. Hertil kommer, folat er meget vandopløseligt og varmefølsom, så du bør være opmærksom på en omhyggelig forberedelse. Hvis du vil bruge så meget af folat findes i fødevarer rekord, anbefales det at tage egnede produkter rå til dig.

Er folinsyre kosttilskud er nødvendige?

Da folat er så følsom, er det næppe muligt at opfylde daglige behov alene naturligt. For at dække det nødvendige beløb udelukkende gennem mad, ville du nødt til at spise hver dag, for eksempel omkring 16 appelsiner. Særlige folinsyre kosttilskud anbefales derfor på det kraftigste at opbygge den folat niveauer og for at holde det konstant, hvilket sikrer optimal pleje af dit barn.

Derudover bør du holde med din gynækolog, før du tager konsultation.

således: Den ekstra udbud af folinsyre under graviditeten er vigtigt for en sund udvikling af dit barn. Derfor bør du begynde at bevidst hæve din folat selv før undfangelsen. Folinsyre kosttilskud er her en fantastisk måde at sikre et tilstrækkeligt udbud. Det bør dog også være klart, at sådanne præparater altid kun skal være et supplement til en sund kost, ikke en erstatning.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7