Ik krijg kerstgratificaties met zwangerschapsverlof?

Op moederschap U profiteert van speciale privileges. Zes weken weken voor en na de bevalling tot acht Je kunt niet druk. Daarnaast kunt u genieten van de bescherming tegen ontslag uit tot vier maanden na de geboorte. In Daarnaast heb je in bepaalde omstandigheden, op het zwangerschapsverlof recht op kerstgratificatie.

Kerstmis geld op zwangerschapsverlof: Rechtsgrondslag is § 11 MuSchG

Een basis voor deze bewering is het feit dat je geen financiële nadelen worden gebouwd met zwangerschapsverlof. Er dient te worden beschermd, dat je moet eventuele verliezen voor uw inhoud als gevolg van zwangerschapsgerelateerde afwezigheden lijden. Dit geldt ook voor de kerstgratificatie met zwangerschapsverlof. Volgens § 11 Maternity Protection Act uw werkgever is verplicht om u de gemiddelde winst van de afgelopen 13 maanden toe te kennen. Is Kerstmis bonussen zijn ontstaan ​​tijdens deze periode, dan is deze betaling aan ook met zwangerschapsverlof. Uw werkgever weigerde te betalen voor de kerst geld op zwangerschapsverlof of is uw afdeling tot een vermindering van de beloning, deze maatregelen voor de regelingen voor onderhoud loon niet mee eens. Deze bepaling zou ook ineffectief als het is opgenomen in de arbeidsovereenkomst.

Onder deze omstandigheden zal de claim worden geannuleerd

Uw recht op de kerstgratificatie met zwangerschapsverlof elimineert de meeste als uw werkgever altijd de betaling van de kerstgratificatie als vrijwillige uitkering verklaard. In dit geval kan de werkgever het recht om de betaling op elk gewenst moment in te trekken uit te oefenen. Heeft de kerstgratificatie betaalde elk onvoorwaardelijk in de afgelopen drie jaar, een werkgever, heb je een recht op beroep bij een bedrijf oefening. Dan zou automatisch een gerechtvaardigde aanspraak op uitbetaling van de bonus van Kerstmis voor je bestaat.

Geven arbeidscontracten, collectieve overeenkomsten en bedrijf Eight

aan deze voorwaarden niet wordt voldaan, een vermindering van de kerstgratificatie is daarom onvermijdelijk onaanvaardbaar. Bovendien kan uw werkgever niet weigeren om de kerst bonus te betalen, als uw arbeidsovereenkomst, een overeenkomst werken of een collectieve arbeidsovereenkomst voor deze betaling.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1