indføre supplerende fødevarer: Hvornår er min baby klar?

Spoon i position: Fra den 5. måned af den rene mælk kost på et tidspunkt ikke længere nok. Derefter kan du introducere supplerende fødevarer nu. Men præcis når barnet er klar? Så du kan finde det rigtige tidspunkt.

I de første måneder af livet, modermælk eller modermælkserstatning fodre din baby nok med alle de næringsstoffer, den har brug for en sund udvikling. Jo ældre det bliver, jo mere nogle kroppens reserver, såsom jerndepoter løbe ud. Da den rene mælk kost er ikke nok længere.

Det betyder, at dit barn har brug for de manglende næringsstoffer for en sund vækst på andre måder. Så er det tid til at introducere supplerende fødevarer, mens måske at begynde fravænning eller reducere modermælkserstatning.

indføre supplerende fodring omkring 5. måned

Hvornår er barnet klar til den første mos? Den Forskningsinstitut Barn ernæring i Dortmund (FKE) anbefaler at indføre supplerende fødevarer mellem den 5. og den 7. måned af livet. På omkring dette tidspunkt, klatre de ernæringsmæssige behov. Hertil kommer, denne periode er godt at vænne sig til dit barns krop langsomt til nye fødevarer.

Er barnet virkelig klar?

På trods af de officielle anbefalinger fra datoen for indførelse af den supplerende mad er meget individuelt. Denne tegn fortælle dig, at dit barn er klar:

  • Det holder styr på den mad, du tager til dig, med sit blik.
  • Det efterligner tygge bevægelser.
  • Det griber din mad.
  • Der er op mad, som er i sin rækkevidde, i munden.
  • Det åbner når skeen fjernes fra pladen, forventningsfulde mund.
  • Det opfordrer til amning eller fodring med flasken oftere og hurtigere derefter at blive fodret.

Små tips til at hjælpe dit barn til at Beikoststart

1. På Spoon Discovery Tour: Giv dit afkom eksempel, et par uger før det planlagte Beikoststart en ske til at spille. Han har tid til at udforske det nye bestik med munden og vænne sig til den følelse.

2. Flydende-fodring: Derudover kan du dit barn en gang imellem giver skeen en tår vand eller te. Så lærer de at tage noget af det.

3. squishing tilladt: I denne alder at spille er stadig helt legitimt med mad og bordskik er megen mening alligevel. stille og roligt lade dit barn opdage det nye foder med fingrene. Dette er ofte med til at tage dit barns frygt for komplementære fødevarer. Den Mud blanding er en vigtig sanseoplevelse og er en del af madoplevelse det.

Hvor lang tid tager det? Tålmodighed, når indføring af komplementære fodring

Dit barn er at lære mange nye ting under indføring af komplementære fødevarer. Du bør ikke blive overrasket, hvis ender i de første forsøg mere næste end i din baby.

Men bare rolig, med den første Breiversuchen bør ikke engang være nok, men først lære to ting din baby: at spise fra en ske og sluge det nye foder med den ændrede konsistens. Indtil maden fra skeen værker, det normalt tager 7:55 Fütterversuche.

Hvor hurtigt og hvor meget dit barn fast food spisere, vil individuelt designet. Nogle babyer rive fra starten munden sultent når træske tilgange. Andre er mere skeptiske og tøvende. Begge er helt fint.

Tag det roligt:

altid gå til behovene i dit barn og tvinge det aldrig at spise, hvis den ikke ønsker. Prøv det let i morgen. Eller et par dage senere. Hvis din lille, er stadig betydeligt afviser den nye mad, det er nok ikke klar. Og nu? Lægning skeen bort, fodres med mælk og indføre supplerende fødevarer, indtil senere!

indføre supplerende fødevarer: Fysisk Udvikling

Den første opslæmning, der har barnet mellem den 5. og 7. måned. Ved 4 måneder af tarmen kan ikke fordøje fast føde. Også, ville en tidligere start belaste barnets umodne immunsystem unødigt. Omkring den femte måned, immunsystemet er på den ene side allerede stærke nok til at klare nye stimuli. På den anden side også fleksibel nok til ikke at reagere på eventuelle allergifremkaldende stoffer lige intolerante.

Fra en alder af fire til fem måneder er mange babyer også ved at udvikle fysisk langt nok til at spise fra en ske. Medfødt tunge stræk refleks faldet, lidt normalt. I modsætning til den suger refleks bør dit barn lære nye sekvenser af bevægelser, så den kan sluge grøden. Også på den nye sammenhæng i babymad Mad og fornemmelsen af ​​skeen i munden Dit barn har brug for at vænne. Den eneste måde du har nogen chance for overhovedet at grøden i munden forbliver.

Samtidig er de fleste babyer holde hovedet på alene denne gang, sidder oprejst med støtte. Da de motoriske færdigheder bliver bedre udviklet, det falder børn nu lettere at lære den nye mad.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =