ingedaalde testikels

In onze kinderziektes lexicon vindt u informatie over de oorzaken en de beste behandelingen voor kinderziekten van A tot Z. vinden

Ingedaalde testikels bij baby's

algemeen

Normaal gesproken is de testes je baby naar beneden in het scrotum in de zevende maand van de zwangerschap. Een niet-ingedaalde testikel doet zich voor wanneer een of beide testikels je baby de juiste positie te bereiken tot na de geboorte. Zo kan een hoge staat corrigeert zich meestal aan de voltooiing van het eerste jaar van het leven zelf. In premature baby's de kans op niet-ingedaalde testis is veel hoger dan in volledig ontwikkeld pasgeborene.

Oorzaken van niet-ingedaalde testikels

Oorzaak undescended testes kan een anatomische misvorming of hormonale ontregeling. Deze ontregeling is aanwezig wanneer u of uw kind het hormoon gonadotropine te weinig te gooien.

herkennen ingedaalde testikels bij baby's

Er zijn vier verschillende soorten niet-ingedaalde testikels. De abdominale testis kan worden gezien alleen met de echografie en de testikels zijn niet te voelen. De lies testikels inderdaad tasten in de lies kanaal, maar kan daar niet worden geleid in het scrotum. De schuivende testis ligt in de testikels ingang. Het kan worden uitgevoerd alleen onder spanning in het scrotum, maar glijdt onmiddellijk terug. De slinger testikels terwijl u al verplaatst naar de scrotum, maar zij zijn als door koude tijdelijk ingetrokken het lieskanaal.

Ingedaalde testikels: Therapie en Outcome

Zoals al gezegd, staan ​​de testikels meestal gecorrigeerd in het eerste jaar van het leven zelf. Indien dit niet het geval is, ga dan onmiddellijk naar een kinderarts. Uiterlijk aan het begin van het tweede jaar van het leven, moet de behandeling beginnen. Wanneer het hoge niveau niet wordt uitgehard in de tijd, het risico van latere onvruchtbaarheid of kwaadaardige testistumor toeneemt.

De arts kan gemakkelijk voelen voor de vraag of de zaadbal op de juiste plaats is wanneer hij legt op de benen van uw baby. Je kan het zelfs helpen om hem. Als hij niet de testikels wordt gevonden, is het ofwel een diagnostische methoden als beginnen met een MRI of uitvoeren van een hormonale stimulatie test. Wanneer hormonale stimulatie test uw baby is geïnjecteerd een hormoon in de spier. Als testikelweefsel in de buik aanwezig is, kunt u deze na ongeveer 4-5 dagen. Want dan kan de arts een bloedonderzoek of de testosteron waarde wordt verhoogd in het bloed van uw baby op te sporen.

Na de diagnose, de arts kan dan beginnen de eigenlijke therapie. De ingedaalde testikel wordt ofwel behandeld door hormoontherapie met HCG, GnRH, of een combinatie van beide. De hormonen zijn bedoeld om de aanmaak van testosteron te stimuleren en ervoor zorgen dat glijdend van de testikels. GnRH wordt gesproeid in de neus echter HCG een wekelijkse injectie toegediend. Als deze behandeling niet lukt, moet plaatsvinden uiterlijk op de voltooiing van het tweede jaar van het leven van een kleine chirurgische ingreep. Dit lost de zaadbal met Zaadstreng op het laagste punt van het scrotum.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4