Intercostale: oorzaken, symptomen en behandeling

Au, was het weer, de stekende pijn in de rib gebied. De wetenschappelijke naam voor dit intercostale - geen ziekte, maar een symptoom dat verschillende ziekten kunnen wijzen. Niet uit te leggen wat het allemaal om draait.

Wat betekent de term intercostale?

Het klinkt ingewikkeld, maar is eigenlijk heel simpel. "Inter" uit "Costa" voor rib "neuralgie" is de zenuwpijn. Dus bij een intercostale lastig is tussen de ribben.

Symptomen van intercostale


Een tussenribspieren is allesbehalve prettig, omdat het zich voordoet als een sterke, vaak stekende pijn tussen de ribben - vaak in de borst, maar ook in de baklijn. De pijn kan langer duren en worden verergerd door beweging of hoesten. Ook, tintelingen, gevoelloosheid of moeite met ademhalen kan optreden. Met een steek die overigens heeft niet te doen - dit gebeurt slechts kort tijdens lichamelijke inspanning en niet de borst omhoog.

mogelijke oorzaken

  • stijve spierenEen gemeenschappelijke oorzaak van de pijn tussen de ribben gehard spieren veroorzaakt door verkeerde spanning of overbelasting. Massages, kunnen fysiotherapie en spierverslappers helpen.
  • pijn op de borstAls pijn op de borst is de reden voor de intercostale, maar waarschijnlijk cyclische hormonale veranderingen verantwoordelijk zijn.
  • hoesten: Langdurige, zware hoest kan niet alleen maar verergeren de symptomen, maar ook produceren.
  • gordelroos: Zelfs een infectie met varicella-zoster-virus kan een lange-termijn intercostale veroorzaken. Deze oplossen in de eerste infectie waterpokken uit blijven na verdwijning van de ziekte in het lichaam en dan manifesteren zich bij sommige mensen later als gordelroos, die kan leiden tot, onder andere, de pijn op de borst regio mee.

Bovendien kan de pijn nog steeds gebaseerd op een verscheidenheid van andere ziekten. De werkelijke oorzaak van de intercostale kan bepalen, door middel van een gedetailleerde studie, maar een arts. Omdat de oorzaak van de pijn een meer ernstige aandoening, zoals de longen zou kunnen zijn, moet je er zeker van zijn om dit te verduidelijken.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 6 =